Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Septembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Noul director canadian doreste „Reînvierea“ fabricii de tevi din Roman

Noul director canadian doreste „Reînvierea“ fabricii de tevi din Roman

• noul director canadian sperã ca de anul viitor sã obtinã iarãsi profit la uzina din Roman • pîrghiile pe care mizeazã în acest demers vor fi munca grea, colaborarea cu salariatii si modernizarea utilajelor •

David North (foto), noul director executiv al ArcelorMittal Tubular Steel Products Roman, originar din Canada, aflat acum la trei sãptãmîni de la preluarea functiei, a dezvãluit cã principala sa preocupare este redresarea economico-financiarã a fabricii. Faptul cã uzina romascanã are pierderi este deja bine cunoscut, pe primul semestru al anului 2008 înregistrîndu-se pierderi de 11 milioane de euro, dupã ce anul trecut, în aceeasi perioadã, avusese cîstiguri de 8,3 milioane de euro. Rezultatele economice slabe au dus la pierderea încrederii investitorilor de pe bursã, Rasdaq marcînd scãderea cu aproximativ 70% a pretului actiunilor, acestea prãbusindu-se la 8 lei pe bucatã. Tocmai aceste chestiuni vor fi atacate de noul manager, canadianul estimînd cã, în aproximativ 12 luni, fabrica va redeveni profitabilã. „Da, este adevãrat, în primul semestru al acestuia an am înregistrat pierderi, dar acum încercãm sã stopãm declinul si sã intrãm din nou pe profit. Sperãm ca anul viitor sã avem iarãsi beneficii, chiar dacã vor fi mici, dar sã inversãm balanta de la pierderi spre cîstig si cred cã, în 2011, vom reusi sã devenim capabili sã obtinem un profit anual de 30-40 de milioane de dolari“, a declarat David North. Atingerea acestei tinte ambitioase, a sustinut canadianul, nu se poate face decît dacã va fi depusã o muncã asiduã de cãtre toti angajatii, care presupune o deplinã cooperare între management si restul salariatilor. ÃŽn aceastã idee, noul director a avut deja cîteva întîlniri cu sindicatele, cu care a discutat despre posibilitatea initierii unei colaborãri constructive, pentru ca afacerile sã poatã prospera. „Din acest profit trãim cu totii si asta încercãm sã-i determinãm pe angajati sã înteleagã, cã vrem sã facem bani împreunã, pentru binele comun si cã vom trebui, cu totii, sã depunem eforturi pentru îmbunãtãtirea performantelor economice. Eu, cel putin, asa voi proceda, voi munci din greu si sper cã si restul angajatilor mi se vor alãtura, cã vom fi parteneri. O zicalã pe care o folosim în Canada spune cã dacã ai 1.900 de oameni în aceeasi cãrutã, vor trebui toti sã mîne calul în aceeasi directie“, a mai declarat canadianul.

Uzina din Roman trebuie modernizatã

David North a mai expus si alte mãsuri care ar trebui sã fie puse în aplicare pentru ca performantele economice ale uzinei romascane sã creascã. Una dintre strategii prevede modernizarea uzinei, fiind cunoscut faptul cã se lucreazã cu utilaje învechite, unele avînd mai bine de jumãtate de secol de cînd au fost puse în functiune. „ÃŽn momentul de fatã încercãm sã punem pe picioare un proiect de modernizare, estimat la aproximativ 90 de milioane de dolari. Evident cã pentru aceasta avem întîi nevoie de aprobarea de la conducerea concernului, din Luxembourg“, a mai precizat David North. Dupã cîte se pare, noul director al Fabricii de Tevi are de gînd sã fie omul providential, care sã scoatã la liman uzina romascanã. Oricum, calificãrile pe care le are îl îndreptãtesc sã creadã cã va reusi sã punã în practicã aceste îndrãznete planuri. David North are o experientã de peste 28 de ani în industria metalurgicã, dobînditã în uzinele din Hamilton, Ontario, unde a detinut mai multe functii. Pregãtirea sa de bazã este de inginer chimist si a lucrat ca inginer sef de schimb si manager de operatiuni. Canadianul are o experientã bogatã si în implementarea si coordonarea proiectelor, în psihologia muncii si în statisticã. De asemenea, a absolvit numeroase cursuri de perfectionare, cum ar fi cele de management de top, pe care le-a urmat la Universitatea „Queen’s“ din Kingston, Ontario.

Articol afisat de 2715 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Valeriu MUSAT)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de mickey999 la data 09.09.2008 02:52
"Dar de cind cu "davai" ceas/ Ia uitati cu ce-am ramas"
E drept "davai ceas" nu mai au treaba in Romania. Au ei problemele lor nasoale la Moscova.
De astia am scapat oarecum, dar uite ca venira "indienii chaparal" si au cumparat Laminorul frate.
Are romanul acum de munca si bani...cam cit par pe broscutza.
Cum dracu' se face ca toti care vin in Romania sint al naibii de preocupati de prosperitatea romanashului si cind ii iei la bani marunti ... romanashul tot in cola-cao zace!?
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective