Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2008
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Octombrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Alba-neagra cu primul ministru

• liberalii le transmit democrat-liberalilor sã nu-si mai facã planuri de guvernare • „Partidul Democrat are 99% sanse sã nu facã viitorul guvern pentru cã a reusit sã se izoleze pe scena politicã a tãrii. Iar dacã PD are 99% sanse sã nu facã viitorul guvern, sînt convins cã domnul Stolojan are 100% sanse sã nu fie primul ministru sau 0% sanse sã fie prim-ministru“, a spus senatorul Serban Strãtilã • „Sã stie toatã lumea cã numai Traian Bãsescu poate numi viitorul prim-ministru. Bineînteles cã PD-L nu va lipsi din acel guvern si va avea si premier“, declara Gheorghe Stefan •

Pentru a cîstiga mai multã încredere de la electorat, politicienii nemteni s-au apucat sã vîndã blana ursului din pãdure si se ceartã pe ce partid va fi la guvernare si pe cine va fi premier din 30 noiembrie încolo. La cinci zile de la anuntul fãcut de PD-L Neamt, cum cã va forma guvernul si Theodor Stolojan va fi prim-ministru, PNL Neamt reactioneazã pe bazã de Constitutie. „Partidul Democrat are 99% sanse sã nu facã viitorul guvern pentru cã a reusit, prin atitudinea sa si prin tot felul de manevre populiste, sã se izoleze pe scena politicã a tãrii. Constitutia spune foarte clar în ce conditii un partid face singur guvernul, si anume atunci cînd detine majoritatea absolutã în Parlament. Atîta tot. Or, nici mãcar sondajele fãcute de prieteni ai PD-L nu-i dau cîstigãtori cu peste 50%. Iar dacã PD are 99% sanse sã nu facã viitorul guvern, sînt convins cã domnul Stolojan are 100% sanse sã nu fie primul ministru sau 0% sanse sã fie prim-ministru“, a spus senatorul Serban Strãtilã. Daniela Soroceanu, de asemenea lider al PNL Neamt, zice cã lucrurile sînt foarte clare în articolul 103: „Sã nu considerãm cumva cã cineva nu va tine cont de votul cetãteanului si sã nu se acrediteze ideea cã mai bine nu se merge la vot pentru cã lucrurile ar fi deja stabilite. Articolul 103 al Constitutiei spune cã presedintele României desemneazã un candidat pentru functia de prim-ministru, repet candidat pentru functie, nu primul-ministru, în urma consultãrii partidului care are majoritate absolutã în Parlament. Dacã nu existã o asemenea majoritate, iar sondajele aratã cã nu existã, se consultã toate partidele din Parlament. Este vorba de o negociere între fortele politice care vor fi reprezentate în Parlament“. Asta pentru cã, spune Daniela Soroceanu, candidatul desemnat de presedinte are 10 zile la dispozitie sã vinã în fata parlamentarilor cu programul si echipa de ministri, cerînd votul de încredere. „Acesta este procesul democratic si îi rugãm pe toti ceilalti actori politici la nivelul judetului Neamt si nu numai sã nu mai acrediteze altfel de idei pentru cã sînt neconstitutionale“, a adãugat Daniela Soroceanu.
Sãptãmîna trecutã, presedintele PD-L Neamt a sugerat PSD si PNL sã nu-si mai facã planuri de guvernare pentru cã Traian Bãsescu nu va pune niciodatã un premier de la aceste partide. Iar desemnarea primului ministru este atributul exclusiv al sãu. „Prin Constitutie, primul ministru este numit de presedintele ales al României. (...) Va fi la latitudinea presedintelui României sã numeascã un premier. Si este clar cã nu va fi nici de la PNL, nici de la PSD. (...) Toate scenariile diversioniste apãrute nu au decît rolul de a influenta alegãtorii cã, vezi Doamne, dupã 30 noiembrie va fi un guvern care sã aibã premier PNL sau PSD. Lucrul ãsta, dupã opinia mea, în proportie de 99,99% va fi exclus. Sã stie toatã lumea cã numai domnul Traian Bãsescu poate numi viitorul prim-ministru si, bineînteles, sã formeze noul guvern din România. Bineînteles cã PD-L nu va lipsi din acel guvern si va avea si premier“, declara Gheorghe Stefan.

Articol afisat de 1528 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de gyovy la data 13.10.2008 07:44
primari din toate comunele! pregatiti-va catrafusele si vedeti ce doctrina mai descoperiti ca va place.
sa vedeti ce invalmaseala o sa fie pe la usile partidelor. sa vedti cum or sa ste primarii si consilierii cu boccelutele la rand la usa la aia care considera ei ca vor castiga. si uite asa mai trec patru ani pana-si impart astia prada si tara tot mai jos se duce si noi odata cu ea.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective