Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2008
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Octombrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Deszãpãzirea ne-ar costa 154.500 de litri de carburant

• cantitatea este apreciatã ca fiind suficientã pentru functionarea utilajelor toatã iarna • lungimea totalã a drumurilor judetene este de 662,491 km •

Consiliul Judetean si-a fãcut calculele, pentru a sti cam cît are de cheltuit în aceastã iarnã pentru a mentine în stare de viabilitate drumurile de care este responsabil. Legislativul nemtean are în administrare reteaua de drumuri judetene, cu exceptia tronsoanelor de drumuri situate în traversarea localitãtilor urbane, care sînt în administrarea consiliilor locale respective. Îndrumarea si controlul activitãtii de întretinere pe timp de iarnã se asigurã de cãtre Directia Administrare Drumuri Judetene, Investitii si Alimentãri cu Apã, iar lucrãrile cuprinse în program se vor realiza în baza contractului de întretinere a drumurilor pe timp de iarnã de cãtre societatea declaratã cîstigãtoare a contractului de lucrãri prin procedura de achizitie publicã. Drumurile judetene se structureazã pe 4 baze de deszãpezire, respectiv Piatra Neamt, Tîrgu Neamt, Roman si Bicaz. Baza de deszãpezire Piatra Neamt are arondati 194,842 de kilometri de drum, cea de la Tîrgu Neamt - 159,637 kilometri de drum, statia Roman - 231,097 kilometri, iar cea din Bicaz - 76,915 kilometri. În total, o retea de 662,491 kilometri de drumuri judetene nemtene. Pentru efectuarea interventiilor pe timp de iarnã, fiecare bazã de deszãpezire va avea în dotare spatii corespunzãtoare pentru amplasarea depozitelor de materiale antiderapante, utilaje si echipamente specifice corespunzãtor nivelului de viabilitate în care se încadreazã reteaua de drumuri din raza de activitate a bazei de deszãpezire, încãrcãtoare, autovehicule pentru transport muncitori si revizii. Pentru prevenirea si combaterea poleiului se asigurã aprovizionarea cu 6.240 de tone de nisip si 936 de tone de sare, materiale care vor fi depozitate în amestec pe drumuri, în alveolele amenajate si în bazele de deszãpezire. Pînã la data de 1 noiembrie se vor aproviziona 75% din cantitãtile prevãzute în program, urmînd ca restul sã se achizitioneze pînã pe 31 decembrie 2008. Fiecãrei din cel patru statii i se vor aloca 2.250 de litri de benzinã pe toatã iarnã si cîte 10.140 de litri de motorinã. În total, pe judet, va fi nevoie de 9.000 de litri de benzinã si de 145.500 de litri de motorinã.

Articol afisat de 1327 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de gyovy la data 13.10.2008 07:52
DESZAPEZIRE? CE E ASTA GLUMA?
CARE DESZAPEZIRE? in fiecare an ne chinuim sa razbatem prin troiene si nesimtitii astia ne vorbesc de deszapezire? anul asta voi face poze cum scot soferii motorina din rezervoare de la masinile de deszapezire. Sa vad atunci ce mai zice consiliul judetean. de parca ei n-ar sti.pai cu motorina asta deszapezim toata siberia ce dracu!
Ad�ugat de dragos_quicki la data 13.10.2008 08:08
Super tare colega
Submit cele spuse de colegu de mai sus....o sa facem poze...filmuletze...orice. Si care zapada? Ca nu prea am mai vazut....PS: Sa ducetzi toata zapada pe partie ca va ia mama dreq daca nu schiem anu asta. Vad ca nu mai zice nimeni nimic despre partie.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective