Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2008
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 13 Octombrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

30.000 de euro, teapã la bancã

• sase tineri din Borca sînt cercetati pentru cã au obtinut, folosind documente false, mai multe credite de nevoi personale • prejudiciul cauzat a fost de 30.000 de euro, din care a mai rãmas de recuperat 7.700 de euro •

Politistii de la Serviciului de investigare a fraudelor economice Neamt au finalizat un dosar în care sase persoane au fost cercetate pentru cã au obtinut, în mod fraudulos, credite în valoare de 30.000 de euro de la o bancã din Piatra Neamt. Metoda folositã de infractori este una simplã si cunoscutã de politisti. Cercetãrile au arãtat cã, în perioada octombrie 2006 - martie 2007, Viorel A., de 31 de ani, Simona A., de 33 ani, Marius C., de 23 de ani, Elvis D., de 23 de ani, Dorel B., de 25 ani si Maria L., de 38 de ani, toti din comuna Borca, au solicitat si au obtinut credite de nevoi personale.
Cei sase tineri au obtinut împrumuturile prin folosirea de înscrisuri false, respectiv adeverinte de venit care contineau mentiuni necorespunzãtoare privind calitatea de salariat la societãti nemtene.
Pe parcursul anchetei, s-a reusit recuperarea unei pãrti importante din prejudiciul creat, rãmînînd de achitat 7.700 euro. În sarcina celor sase au fost retinute infractiunile de înselãciune, fals în înscrisuri sub semnãturã privatã, uz de fals. Dosarul a fost finalizat de politisti si înaintat procurorilor cu propunere de trimitere în judecatã a învinuitilor. În urmã cu cîteva luni, politistii au dejucat o teapã de 8.000 de euro la o bancã din Roznov. Atunci, oamenii legii au prins în flagrant doi tineri în timp ce încercau sã obtinã, folosind tot înscrisuri false, împrumutul. Politistii detineau informatii privind activitatea infractionalã a lui Florin S., de 30 de ani, din Zãnesti, si Roxana A., de 28 de ani, din Piatra Neamt, drept pentru care s-au hotãrît sã-i supravegheze. În ziua de 10 iunie, cei doi au fost depistati de lucrãtorii Serviciului de investigare a fraudelor economice Neamt, în timp ce ridicau contravaloarea creditului de 8.000 euro de la casieria sucursalei bãncii din orasul Roznov. Verificãrile au arãtat cã ei au folosit pentru a obtine creditul cãrti de muncã si adeverinte de salariat false.

Articol afisat de 2138 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective