Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Decembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

DOI UCIGASI AU FOST ZÃPSITI

• doi nemteni cãutati pentru sãvîrsirea a tot atîtea crime au fost prinsi si încarcerati • omorul sãvîrsit de Dumitru Jaleru împreunã cu un frate a avut loc în mai 2004, la Bahna • tatãl lor s-a lãsat încarcerat în încercarea de a-si proteja fiii • fratii Jaleru au fost condamnati la peste 22 ani de detentie • politistii din Gherãesti au prins un tînãr care îsi omorîse fratele • victima fusese îngropatã sub gunoiul de grajd • infractiunea a avut ca mobil gelozia •

Unul dintre autorii unei crime sãvîrsitã în urmã cu mai bine de 4 ani a fost prins ieri, 9 decembrie 2008, într-o comunã din judetul Bacãu. În urma unei actiuni a politistilor si a luptãtorilor DPIR, Dumitru Jaleru, de 30 de ani, din Bahna, a fost descoperit la locuinta surorii lui din localitatea Racova, Bacãu. El era dat în urmãrire deoarece se sustrãgea de la executarea unui mandat de 15 ani de închisoare pentru omor calificat. Sentinta a fost datã de Tribunalul Neamt pe 30 mai 2008, dar Dumitru Jaleru nu a mai fost de gãsit încã din timpul urmãririi penale. Fapta a avut loc pe 22 mai 2004, cînd Gheorghe Iftime, de 64 de ani, din Izvoare-Bahna a fost descoperit decedat, în fata curtii. Initial vina si-a asumat-o tatãl lui Jaleru, Dumitru, de 54 de ani. Imediat dupã omor bãrbatul s-a lãsat arestat si a stat dupã gratii pînã pe 15 iunie 2005, datã la care a fost achitat de judecãtorii nemteni. Parchetul a fãcut recurs, iar Curtea de Apel Bacãu a dispus restituirea cauzei la Parchet, în vederea completãrii urmãririi penale. În final procurorii au ajuns la concluzia cã tot tatãl este vinovat de omor. S-a propus din nou arestarea, pe 31 mai 2006, iar atunci bãrbatul nu a mai recunoscut fapta si a afirmat cã fii sãi, Dumitru si Ioan, sînt responsabili de omor. În sat erau de notorietate conflictele dintre Jaleru si Iftime, deoarece acesta din urmã îi acuza pe ceilalti de sãvîrsirea a numeroase furturi de vite. În actul de inculpare a celor doi frati se arãta cã cei din familia Jaleru au bãut în mai multe locuri peste zi, iar cãtre searã s-au retras, împreunã cu mai multe persoane, la locuinta unei femei de moravuri usoare din sat. La un moment dat, Dumitru Jaleru, fiul, a plecat dupã bãuturã. Desi barul era la 100 de metri, tînãrul a lipsit circa 30 de minute. Ambii frati au fost dusi la acea vreme la poligraf, Dumitru l-a refuzat, iar la Ioan, care are 20 de ani, s-a dovedit cã minte. Chiar si fãrã detectorul de minciuni cei doi au fost judecati si condamnati. Dumitru Jaleru a primit 15 ani de detentie, iar Ioan Jaleru, 7 ani si 6 luni. Sotia victimei a cerut daune de aproape un miliard de lei, dar instanta i-a acordat numai 220 de milioane. Nici Ioan nu a fost de gãsit o vreme, dar a ajuns în arest la mijlocul acestui an. El a fost dat în urmãrire internationalã deoarece se sustragea de la executarea a douã mandate, cel de 7 ani si jumãtate pentru omor calificat si un altul de 10 ani, pentru viol asupra unei minore. A fost arestat în Italia, extradãt si încarcerat la Penitenciarul Rahova, în iulie 2008.

Riscã 25 de ani de puscãrie

O crimã odioasã din noiembrie va fi solutionatã gratie vigilentei politistilor din comuna Gherãesti. Mircea Amariei, în vîrstã de 33 de ani, originar din Oteleni - Iasi, urmãrit general dupã ce si-a ucis în bãtaie cu parul fratele mai mare, pe care l-a îngropat apoi sub gunoi de grajd, a fost capturat la o stînã din localitatea nemteanã, unde se angajase pe post de cioban. „Respectivul a fost prins în ziua de 8 decembrie, în jurul orei 18.15, pe strada Moldovei, din Gherãesti. Bãrbatul era dat în urmãrire, deoarece se sustrãgea de la cercetãri într-un dosar în care este suspect de comiterea infractiunii de omor deosebit de grav. Tribunalul Iasi a emis, încã de pe 5 decembrie, un mandat de arestare preventivã pe numele sãu. Persoana în cauzã a fost preluatã, sub escortã, de politisti din Iasi“, au anuntat politistii nemteni. Si fortele de ordine din Iasi au confirmat capturarea fugarului, gratie agentilor din Gherãesti. „Bãrbatul se angajase ca cioban si a fost gãsit în timp ce era cu oile. Acesta a fost condus la Parchetul de pe lîngã Tribunalul Iasi, ocazie cu care a fost audiat. Suspectul a recunoscut cã si-a lovit fratele de mai multe ori cu un par, cauzîndu-i decesul, dupã care l-a îngropat în grãdinã. Respectivul a fost introdus în arest“, a comunicat Politia Iasi.
Reamintim cã totul a iesit la luminã pe 25 noiembrie, anul acesta, cînd un localnic din Oteleni, sat învecinat cu Bîra, Neamt, a gãsit, în stare de putrefactie, un cadavru îngropat în grãdina din spatele locuintei personale. Corpul defunctului zãcea de aproximativ patru sãptãmîni sub pãmînt, fiind acoperit cu mranita de la animale. Constantin Amariei a murit în conditii inimaginabile, fiind zdrobit în bãtaie cu pumnii, picioarele si o bucatã de lemn. Bãrbatul fusese acoperit cu gunoi de grajd tocmai în speranta criminalului cã va putrezi cît mai repede. Mircea Amariei s-a fãcut nevãzut la scurt timp dupã ce lumea a început sã-l suspecteze de fratricid. Constantin Amariei, de 40 de ani, nu fusese vãzut de cãtre vecini încã de pe data de 18 octombrie. În seara premergãtoare, acesta a fost ucis în bãtaie si apoi îngropat în curte. Pentru a motiva absenta fratelui, Mircea Amariei le-a spus vecinilor cã este plecat la oi. Sfîrsitul tragic al victimei a fost pus pe seama geloziei sau a unei dorinte de rãzbunare. Cei doi frati locuiau sub acelasi acoperis, într-o casã aflatã în paraginã, în localitatea Oteleni. De cîtiva ani, Mircea Amariei trãia cu o femeie cu care avea un copil de un an si patru luni. Pentru cã fratii erau consumatori înrãiti de bãuturile alcoolice, iar scandalurile si certurile erau la ordinea zilei, concubina si-a luat copilul si a plecat la pãrinti. Omorul s-a produs în momentul cînd autorul si-a suspectat fratele cã ar fi avut o relatie cu iubita lui. În cazul cã va fi gãsit vinovat, Mircea Amariei riscã o pedeapsã de pînã la 25 de ani de închisoare.

Articol afisat de 1748 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(G. MUNTEANU, D. MURARU, T. CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective