Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Decembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Oleacã de iarnã, pietoni neatenti, morti si rãniti

• neatentia în traversarea strãzii si neadaptarea vitezei la conditiile de drum au dus la producerea mai multor accidente rutiere • un pieton a murit, iar alti doi au fost grav rãniti, dupã ce au încercat sã traverseze strada aiurea • pe trasele rutiere din judet a fost nevoie doar sã se dea cu antiderapant • Pentru astãzi, meteorologii anuntã cã vremea va fi capricioasã, dar nu în Moldova • marti, vor fi precipitatii în sud vest, iar cerul va fi predominant noros •

Iarna care a trimis unele semne în aceest week-end în judetul Neamt nu a afectat prea mult starea drumurilor. Pentru cã fulguiala a început sîmbãtã, în special mai spre dupã-amiazã, drumarii au intervenit abia în cursul zilei de duminicã, 14 decembrie. Cea mai frecventã problemã a fost cea a poleiului, pentru cã de depunerea unui strat de zãpadã nu s-a putut vorbi prea mult. Utilajele de la Durmuri judetene au împrãstiat material antiderapant - nisip si sare - în zona Bisericani duminicã dimineatã, pentru ca spre prînz sã facã acelasi lucru în zona Gîrcina. Dupã cum a declarat dispecerul de serviciu, zãpada nu s-a putut depune pe trasee pentru cã s-a circulat continuu si nu a nins abundent. Activitate usoarã a fost si pentru cei de la Drumuri Nationale Sectia Piatra Neamt. Pe traseele pe care le au în administrare cei de la Drumuri Nationale s-a dat cu sare si nisip, astfel încît sã se împiedice formarea poleiului. Utilajele au împrãstiat antiderapant atît în zonele Piatra Neamt si Roman, cît si Bicaz si Tîrgu Neamt. Dispecerul de serviciu a declarat cã în zona de munte nu a nins aproape deloc, iar în rest, mai mult s-a umezit carosabilul. Pînã ieri la prînz, deja apãruserã primele zone uscate pe drumuri, care alternau cu zonele umede.
În Piatra Neamt, situatia a fost cam aceeasi, doar cã din cauza circulatiei intense nici nu a fost cazul sã se mai împrãstie material antiderapant. La Politia Comunitarã a fost primitã o singurã sesizare, din partea unui cetãtean din cartierul Speranta. Acesta a anuntat faptul cã pe drumul national care leagã cartierul Speranta de satul Izvoare circulatia se desfãsoarã greoi, datoritã poleiului. Drept urmare, un utilaj al societãtii Romprest a mers într-acolo, pentru a imprãstia material antiderapant. Pentru astãzi, meteorologii anuntã cã vremea va fi capricioasã, dar nu în Moldova, ci spre sud, în Oltenia si Muntenia. În restul tãrii sînt slabe sanse de ploaie si ninsoare, iar maximele se vor situa între 1 si 11 grade. Marti, vor fi precipitatii în sud vest, iar cerul va fi predominant noros.

N-au fost precauti

O persoanã decedatã, una rãnitã grav si alte trei rãnite usor. Acesta este bilantul celor patru accidente de circulatie, petrecute la sfîrsitul sãptãmînii trecute în judetul Neamt. Trei dintre victime fac parte din rîndul pietonilor. Cel mai grav accident a avut loc sîmbãtã, în jurul orei 22,30, pe DN 15, în comuna Alexandru cel Bun. Alexandru F., în vîrstã de 21 de ani, din Piatra Neamt, s-a angajat în traversarea drumului prin loc nepermis si fãrã sã se asigure, moment în care a fost accidentat de autoturismul Mercedes condus de cãtre Constantin L., de 59 de ani, din comuna Alexandru cel Bun.
Rãnitã grav, victima a fost transportatã la Spitalul Judetean Neamt unde, cu toate eforturile depuse de medici, a decedat la scurt timp.
Un alt accident grav s-a înregistrat vineri dimineatã, pe strada G-ral Dãscãlescu, din Piatra Neamt. Florentina F., în vîrstã de 22 de ani, din Tîrgu Neamt, se angajase în traversarea strãzii, în fugã, pe trecerea pentru pietoni, moment în care a fost accidentatã de autoturismul Dacia condus de cãtre Vasile I., de 25 de ani, din Borlesti. Tînãra a fost internatã în spital cu leziuni grave. Un alt pieton neatent a ajuns la spital sîmbãtã dimineatã, dupã ce a încercat sã traverseze strada prin loc nepermis si fãrã sã se asigure. Ion T., în vîrstã de 82 de ani, din comuna Poiana Teiului, a vrut sã traverseze DN 15B prin spatele unui tractor, moment în care a fost acrosat si accidentat usor de autoutilitara Fiat, condusã de cãtre Marius P., de 23 de ani, din Tîrgu Frumos, judetul Iasi.
Neadaptarea vitezei la conditiile unui carosabil acoperit cu polei a dus la producerea unui eveniment rutier soldat cu douã persoane rãnite. Vineri dimineatã, Maria R., de 36 de ani, din comuna Pipirig, conducea un autoturism Dacia pe DN 15B. Ajuns în satul Stînca, din comuna Pipirig, într-o curbã la stînga, soferul nu a adaptat viteza în conditiile în care soseaua era acoperitã cu polei. Scãpatã de sub control, masina a iesit de pe carosabil si s-a rãsturnat în sant. Douã pasagere, care se aflau pe bancheta din spate, au suferit leziuni usoare.

Articol afisat de 1404 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(S. TÃRNÃ, D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective