Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2008
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Opinii 15 Decembrie 2008
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
PSD, noul sac de box al pugilistului din Deal

PSD, noul sac de box al pugilistului din Deal

Foame mare la PSD. Organismul, cîndva robust al partidului mosit de Nea Nelu, s-a anemiat tot, ca dupã o zi de post negru. O zi care a durat patru ani. ÃŽn consecintã au cerut, cu voce bãrbãteascã, îngrosatã de „milioanele de voturi“ obtinute la parlamentare, „Vrem la guvernare“. N-a trecut mult si tonul ferm a devenit, spre amuzamentul unei galerii sãtulã, dar si dornicã de circ, un mieunat de pisicã la poarta Cotrocenilor. E limpede pentru oricine cã Traian Bãsescu si-a jucat, ca un mare pocherist trisor, si de aceastã datã, cãrtile pe care le-a avut în mînã. ÃŽntîlnind falca fãrã gardã a adversarului PSD, a lovit. Mai întîi usor, cu un aer de diplomatie stilatã, apoi puternic, în stilul care-i este caracteristic. Cît va mai încasa partidul considerat pînã ieri cel mai mare si mai tare din parcare? Pitit în spatele mandatului multor baroni locali care au vrut la putere, Geoanã a devenit fata palidã a sacului de box de serviciu. PSD a cerut mai întîi ritos postul de premier care i se cuvenea conform celor „90.000 de voturi“ în plus fatã de PD-L. Nu-l are. Bãse a mai tras o scatoalcã în direct. Stolojan va fi premier patru ani! El si numai el! Aici pesedintele stie cã forteazã granitele norocului pentru cã istoria se anuntã tulbure, schimbãtoare si nu toate ale lumii tin de starostele din Deal.
PSD s-a bãtosit cerînd sã fie la guvernare fãrã UDMR. Suntem si asa destui! - au glãsuit social-democratii. Niet, a zis din nou Traian Bãsescu. Vor fi si ungurii. Specialistii în dedesubturi politice spun cã pentru prezidentialele din noiembrie anul viitor procentele alegãtorilor maghiari, circa sapte la sutã, pot fi extrem de importante. Cum sã fii dobitoc si sã pierzi asa alegãtori disciplinati!
Niciodatã, într-un interval atît de scurt, PSD n-a încasat atîtia pumni în dinti. Desenul umilirii a venit acum douã zile de la cea mai dragã institutie a presedintelui - DNA. Procurorii au pus sechestru pe casa - cui! A lui Miron Mitrea, cel care-i lua gîtul lui Geoanã, dacã rateazã intrarea la guvernare alãturi de PD-L. Artizanul „istoricei cununii“, nasul nasilor a fost primul dat la jupuit.
Sigur, Traian Bãsescu si-a mãcinat întodeauna aliatii. Asa s-a petrecut cu tãrãnistii, apoi cu liberalii, frati în Alianta D.A. Niciodatã însã demolarea n-a început atît de iute. Fiecare zi aduce în ringul de dans al noii încuscriri, surpriza unui sut în zonele sensibile. Dati-ne mãcar Justitia, au cerut pesedistii. „Nici acest portofoliu nu-i negociabil“ a venit, prin vocea lui Boc, rãspunsul de la Cotroceni. Va veni din nou Monica Macovei. Independentã, independentã, oarbã, oarbã, dar Justitia trebuie sã asculte si ea de cineva. De, fireste, stãpînul de la Cotroceni. Trasi pe tusã, Iliescu si Nãstase au încercat zadarnic sã opreascã galopul sinucigas spre bucate, al confratilor flãmînzi. Sunt mîncãruri otrãvite! Camarazi, atentie! Degeaba însã. Va mai încasa lovituri fostul partid al lui Iliescu si Nãstase? E greu de crezut cã un pugilist fãcut KO mai simte durere cînd i se administreazã un nou sut. Simturile îi sînt atrofiate. Acest fost luptãtor implorã, cu gest rebegit, un taburet mãcar în coltul mesei. Presedintele, stãpîn absolut acum si pe Palatul Victoria (n-o sã-mi spuneti cã Stolojan îi va iesi vreodatã din cuvînt) a rãmas singur în ring. A rãmas singur la masa de joc. Am mai trãit asa ceva? Parcã, da!

Articol afisat de 1149 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lucian AVRAMESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective