Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2009
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Opinii 21 Ianuarie 2009
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Tembelismele Guvernului Boc

De abia instalat, Guvernul Boc a reusit sã nelinisteascã pe toti cei care se declarã interesati, cĂ®t de cĂ®t, de soarta zilei de mĂ®ine, eventual a celei de poimĂ®ine. Debutul nelinistilor noastre a avut loc Ă®n ziua Ă®n care domnii Bãsescu si Geoanã, dupã mai multe bĂ®jbĂ®ieli pe Ă®ntuneric, timp de vreo doi ani, au reusit sã se gãsescã pentru a bate palma, la lumina unui licurici. Atunci s-a nãscut guvernul PD-L-PSD, numit Guvernul Boc, Ă®n care singura menire a PSD va fi sã plãteascã oalele sparte. Al doilea moment istoric al nelinistii noastre a fost ziua Ă®n care Guvernul Boc a fost mobilat cu ministri si secretari de stat, unul mai exotic ca altul, guvern care a ratat sansa de a fi catalogat drept profesionist si stabil. De la Ă®nscãunare, domnul Boc, dusmanul declarat al incompetentei, ne-a lãsat cu gura cãscatã Ă®n fata televizoarelor, cĂ®nd a recunoscut cã nu are competenta necesarã pentru „fonctie“, dar va apela la experti pentru a conduce tara. Drept care, Elena Udrea, ministrul turismului ecumenic terorist si-a mutat biroul si garderoba, din strada Mãmulari la sediul guvernului, usã Ă®n usã cu domnul Boc, Ă®n locatia vicepremierului Dan Nica (PSD).
Criza gazului rusesc Ă®l surprinde pe ministrul marmorean Videanu, care ne-a declarat euforic cã România este suficiant de balonatã, neexistĂ®nd riscul de a nu furniza gazele necesare. Tembelismul euforic a fost abandonat a doua zi cĂ®nd marmoreanul decreteazã „starea de urgentã“ Ă®n România, pe motiv de deficit de gaze. Instituind „stare de urgentã“, Guvernul Boc a luat pĂ®inea de la gura presedintelui Bãsescu, singurul autorizat sã o facã si aceasta numai cu Ă®ncuviintarea Parlamentului. ĂŽn ziua de 5 ianuarie 2009 se publicã Ă®n Monitorul Oficial, Ordonanta de Urgentã nr. 230/ 2008 privitor la interdictia de a ocupa o functie remuneratã de stat de cãtre orice pensionar din România. Criticii acestei aberatii legislative, au spus pe bunã dreptate, Ă®ntr-o exprimare mai mult decĂ®t elegantã, cã aceastã lege a fost scrisã pe picior de cãtre guvernul lui Boc, care a semnat-o ca primarul. Pe cĂ®t de belicos sustinãtor al aberatiei este noul deputat Prigoanã (PD-L) mã face sã cred cã acesta s-a oferit ca suport pentru scrierea cu pricina. ĂŽn realitate legea nu este scrisã pe picior ci cu posteriorul, neconstitutionalitatea ei reclamatã de Avocatul Poporului fiind confirmatã de Curtea Constitutionalã.

„ĂŽngrijorãtor este faptul cã PSD cautioneazã aceste tembelisme“

Dreptul la muncã al oricãrui cetãtean român nu poate fi Ă®ngrãdit, nici o discriminare neputĂ®nd fi admisã si nici un drept existent nu poate fi atins. Legea exceleazã prin tembelism, deoarece vrĂ®nd sã corecteze unele excese privind pensionarea cĂ®torva sute de persoane, afecteazã alte sute de mii, datoritã tratamentului Ă®n devãlmãsie, simptomatic unui guvern bolnav de cretinism. Dezavantajatii reali ai acestei legi insalubre, de pe urma cãreia domni ca Prigoanã Ă®ncearcã sã cĂ®stige si capital politic, sĂ®nt toate acele persoane specializate Ă®n diverse domenii, pentru care vĂ®rsta este un ingredient al calitãtii si nu un handicap, care au avut Ă®ndrãzneala sã apeleze la dreptul de a primi o pensie dupã cĂ®tiva zeci de ani de muncã. Persoanele pensionate sĂ®nt mĂ®nate, ca vitele Ă®n abator, de cãtre Guvernul Boc, cãtre sectorul privat care, la mintea cocosului, are prea putine tangente cu sumedenia de specializãri existente. Am convingerea cã locul de muncã nu poate fi refuzat, nici impus, ci cĂ®stigat prin concursul de competente ale candidatilor. Mi se pare normal ca, Ă®n cazul functiilor remunerate de stat, cel mai competent sã ocupe functia, iar dacã aceste competente sĂ®nt egale, functia sã fie ocupatã de persoana nepensionatã. Dar sã scoti postul la concurs, sã nu se prezinte nici un nepensionar, dar pe pensionar sã-l trimiti fãrã drept de apel acasã la plimbat cãtelul sau nepotii, reprezintã gestul tembel de a acutiza conflicul dintre generatii, existent deja.
Nu am fost si nu voi fi partizanul ideii cã buletinul de identitate poate fi considerat un act de competentã. O problemã constitutionalã care se pune este cea privitoare la discriminarea creatã Ă®ntre sectorul privat si cel public. De ce Ă®n sectorul privat se poate cumula pensia cu salariul si Ă®n cel public nu? ĂŽn retorica lor, guristii care sustin cu sofisme aberatiile legii, propun ca pensionarii sã poatã cumula pensia cu veniturile realizate Ă®n sectorul public, pe bazã de conventie civilã si nu pe bazã de contract de muncã.
Este o altã manifestare de tembelism, care introduce o nouã discriminare, deoarece impune plata diferentialã, pentru aceeasi muncã prestatã, pentru cã pe baza conventiei civile nu se beneficiazã de drepturile, uneori consistente, oferite de contractul de muncã. Sã ne fereascã Dumnezeu de parlamentari sau alti guristi care sustin tembelismele Guvernului Boc printr-o retoricã mediocrã, crosetatã pe sofisme, precum fularul doamnei Udrea. ĂŽngrijorãtor este faptul cã PSD cautioneazã aceste tembelisme.

Articol afisat de 1489 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ioan BIVOLARU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective