Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2009
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Alte Titluri 26 Ianuarie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Criza, cosmarul, predictia

Dintotdeauna oamenii au cãutat rãspunsuri la întrebãri fundamentale. Iar acestea, se stie, sînt acelea care se referã, în primul rînd, la fiinta umanã, la rostul si sensurile vietii, la destinul pe care fiecare dintre noi îl poartã cu sine. Cunoasterea viitorului, a ceea ce ne asteaptã, e în acest sens o nãzuintã vesnic neîmplinitã. Si mereu omul a încercat sã intuiascã imprevizibilul vietii sale. Sã stie, mãcar în parte, cum va evolua, ce încercãri îl mai asteaptã si ce soartã i-a rezervat viitorul. ÃŽn acest context, apelul la universul astrelor ce ne vegheazã pare a fi o formã unanim acceptatã de foarte multe spirite si de foarte multe coalitii previzioniste care îsi întemeiazã supozitiile pe imensul teatru al planetelor. E un punct oarecum comun, expoatat mai mult sau mai putin bine, cu mai mult sau mai putin succes de cãtre foarte multe curente ce se încumetã a prospecta si a prognostica asupra viitorului. Astrologia Vedicã nu face exceptie, numai cã adeptii ei au gãsit puncte particulare de sprijin în estimãrile pe bazã astralã. Pînã a vã prezenta pe una dintre adeptele acestei teorii previzioniste, pietreanca Magda Rusu (foto), propunem astãzi o scurtã introducere în sistemul de preditii vedic si în teritoriul pe care s-a încumetat sã-l anticipeze privind viitorul imediat al omenirii si, în spetã, al României. Am evitat intentionat justificarea teoreticã a argumentelor pentru a nu deveni opaci, stiut fiind faptul cã exemplificãrile stiintifice prolixe pot fi tot atît de plictisitoare, agasante si neconvingãtoare. Fãrã a fi partizanii unui asemenea stil de abordare a futurologiei si fiind, pe deasupra, si profani în domeniu, am urmãrit sã vã prezentãm cîteva argumente puse la dispozitie de cãtre Magda Rusu, o înflãcãratã sustinãtoare a justetei teoriei vedice. Rãmîne sa cugetãm si, eventual, sã vedem dacã profetiile se vor adeveri.

Sistemul de predictii în fata subiectului românesc

Astrologia Vedicã foloseste ca element principal pentru predictii sistemul Vimshotari Dasha. Dasha reprezintã o anumitã perioadã de timp cînd o planetã îsi exercitã în mod predominant influenta. Tranzitele sînt folosite în predictii ca element secundar. ÃŽn Astrologia Occidentalã tranzitele sunt folosite ca element principal de lucru pentru a face predictii. Conform Astrologiei Vedice, astrograma României are ascendentul în gemeni, o zodie prin excelentã intelectualã. Planeta Mercur guvernatorul ascendentului este conjunctã în zodia sãgetãtorului cu planeta Saturn purtãtoare de energii spirituale pentru ascendent în Gemeni. Acest aspect indicã o preocupare pentru aspectele înalte ale vietii, spre evolutie si spre orice gen de studii care au menirea sã deschidã constiinta umanã spre universal.
Un alt element important al astrogramei este pozitia nodului lunar sud Ketu în zodia Pestilor, în casa a10-a a profesiei. Ketu guveneazã spiritualitatea iar rolul lui în Univers este sã conducã fiinta umanã spre divinitate, spre mîntuire, spre ceea ce culturile orientale numesc eliberare. ÃŽntr-o astrogramã individualã aceastã pozitie a lui Ketu este de obicei gãsitã în harta unor preoti, filosofi, psihologi, scriitori sau în astrograma unor persoane a cãror muncã are ca efect ridicarea nivelului de constiintã al oamenilor.
Ajungînd la acest punct ne putem pune întrebarea,... a avut celebrul Sundhar Shing dreptate cînd a spus cã destinul României este unul de spiritualizare al planetei? Astrograma construitã dupã sistem Vedic ar putea confirma cele spuse de Sundhar Shing.
Totusi la modul general astrograma României este astrograma unei natiuni cu o karma destul de dificilã iar pozitia lui Ketu în Pesti are rolul de a ne ghida spre acele activitãti care sã contribuie la evolutia noastrã iar pentru cei care nu rãspund acestor impulsuri pozitive, Ketu este în aceeasi mãsurã o planetã a distrugerii pentru tot ceea ce nu este spiritual.

Predictii globale...

Pe partea sa pozitivã aceastã conjunctie Jupiter-Rahu va aduce o dorintã puternicã de evolutie spiritualã într-un mediu destul de ostil creat de avalansa de informatii privind criza economicã mondialã.
ÃŽn aspectul sãu negativ aceastã conjunctie dã tendinte spre fanatism religios acolo unde puterea de discernãmînt si accesul la informatia spiritualã autenticã este diminuatã.
ÃŽntr-un an în care mare parte a lumii va simti o anumitã nesigurantã si neîncredere în legile fãcute de pãmînteni, multi oameni îsi vor orienta cãutãrile si speranta în Dumnezeu. Datoritã acestei tendinte pot apãrea noi miscãri spirituale sau noi curente care sã aducã în prim plan noi lideri. Trebuie specificat cã multi dintre acestia nu vor avea forta si investirea spiritualã necesarã în acest caz. Dacã putem vorbi de autenticitate la nivel spiritual va trebui sã asteptãm anul 2011 cînd Jupiter va tranzita zodia pestilor. Din data de 01. 05. 2009 pînã în jurul datei de 28. 07. 2009 Jupiter va fi în semnul vãrsãtorului element care va determina aparitia unui sentiment de fraternitate si unitate mai mult într-un anumit fel la nivel spiritual, acesta fiind ca o avanpremierã pentru ceea ce urmeazã în anul 2010 cînd Jupiter va fi în vãrsãtor.
Aceastã stare de unitate si fraternitate ar putea fi creatã chiar de aceastã crizã economicã însãsi plus evenimentele care vor avea lor la nivel planetar datoritã trecerii plantei Uranus în Pesti în luna aprilie si a planetei Neptun în vãrsãtor în luna februarie.
Alte elemente care vor fi activate de principala conjunctie a anului Jupiter - Rahu sînt cresterea interesului pentru astrologie si studiul astrologiei si cã 2009 va fi un an foarte solicitant pentru preoti, magistrati, profesori si alte categorii profesionale a cãror activitate are drep scop ridicarea nivelului constiintei oamenilor. La nivel individual aceastã conjunctie determinã separãri în cazul cuplurilor care au o relatie tensionatã si nu au putut lua o decizie pînã în acest moment. Desi va fi un an foarte solicitant se impune îmbunãtãtirea relatiei de comunicare as spune în special la nivel sufletesc dintre pãrinti si copii si de asemenea anul 2009 trebuie sã fie un an cînd profesorii trebuie sã se implice mai mult decît în mod obisnuit în procesul educational al elevilor.

... si economice

Referitor la partea economicã din România cît si din celelalte tãri afectate de criza economicã existã o tendintã spre asteptare în prima parte a anului 2009 ce necesitã multã rãbdare fiind o situatie de genul „sã vedem ce se întîmplã în jur“. Dupã data de 22 ianuarie 2009 se cautã metode de solutionare a acestei situatii urmate din 01. 05. 2009 de trecere la actiune concretã atît la nivel global cît si la nivel individual. Am putea numi aceastã perioadã de dupã 01. 05. 2009 ca fiind o perioadã de trezire si de constientizare a faptului cã în situatia nou creatã la nivel mondial va fi greu de gãsit o solutie miraculoasã general valabilã care sã ne asigure linistea mãcar pe termen mediu. Din acest punct (mai 2009) si pînã la sfîrsitul anului va fi o perioadã de foarte multã muncã si focalizare pe munca urmatã chiar de un anumit gen de prosperitate în anumite cazuri.

Articol afisat de 2201 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ioan AMIRONOAIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective