Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2009
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 6 Iulie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

BAC cu zece pe linie

• 443 de respinsi, trei eliminati si 91 de absenti - acestia sînt perdantii primei sesiuni a examenului de maturitate din acest an • asearã, între 16 si 20, s-au primit contestatiile din partea celor nemultumiti de media afisatã • trei absolventi au terminat examenul cu media 10 •

Examenul de Bacalaureat s-a încheiat cu un rezultat foarte bun anul acesta - 90% promovabilitate, doar trei eliminati, 91 de absenti si 443 de respinsi. Spre deosebire de anii trecuti, de aceastã datã, în Neamt trei candidati au terminat acest examen cu zece pe linie. Este vorba despre Anca Elena Cioclea, de la Colegiul National Roman Vodã, Oana Drãgulet, de la Colegiul National de Informaticã, si Ioana Stanciu, de la Colegiul National Calistrat Hogas.

Sub si peste linie

Profesor Liliana Georgescu, presedintã a Comisiei Judetene de Bacalaureat, a declarat cã pentru acest examen s-au înscris 4.656 de candidati. Dintre acestia, s-au prezentat 4.565, absentînd 91. Dintre cei care au intrat în examene, trei au fost eliminati - doi au fost prinsi cu materiale informative asupra lor, iar unul avea celularul în buzunar, încãlcînd astfel regulamentul de examen. Spre nefericirea lor, ieri, la afisarea rezultatelor, 443 de candidati s-au regãsit sub linie. Dintre cei reusiti, 4.119 la numãr, 194 savureazã reusita, pentru cã au trecut peste linie „la mustatã“, avînd medii între 6 si 6,99 (media minimã de promovare este 6). Alti 929 de candidati au promovat cu medii între 7 si 7,99. Medii între 8 si 8,99 au luat 1.482 de candidati, între 9 si 9,99 - 1.514 candidati, iar trei au primit nota maximã, zece. „Procentul de promovabilitate în judetul Neamt este de 90% si cred cã ne situãm printre primele locuri din tarã. Cel mai mare procent a fost anuntat în Timis - 93%, dar existã judete si cu promovabilitate de 60-70%. Mai rãmîne de vãzut ce modificãri vor apãrea la noi dupã solutionarea contestatiilor, dar cred cã multe astfel de demersuri nu vor exista, pentru cã notele pe teze sînt în general frumoase. Consider cã în acest an examenul de Bacalaureat s-a desfãsurat în conditii normale, fãrã incidente. Am avut emotii cã nu se vor prezenta la supraveghere sau evaluare colegii nostri din sistem, supãrati fiind de remuneratie, dar am depãsit si aceastã problemã, datoritã întelegerii de care au dat dovadã. Ca presedintã a Comisiei Judetene de Bacalaureat, sînt multumitã de cum s-a desfãsurat acest examen în Neamt“, a declarat Liliana Georgescu, inspector scolar general adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean Neamt.

La Bicaz, rezultate peste asteptãri

Sesiunea de varã a bacalaureatului lui 2009 s-a încheiat si la Bicaz, în dimineata zilei de duminicã, 5 iulie, o datã cu afisarea rezultatelor. Din totalul de 216 liceeni aflati în liste, au trecut examenul 205, cifra convertitã în procente însemnînd 95% promovabilitate. Cu acest procent, Liceul Bicaz se situeazã undeva în fruntea clasamentului existent la nivel de tarã. Cît priveste pe cei 11 absolventi ce nu s-au putut bucura de împlinirea celor patru ani de studiu liceal, 8 dintre ei au refuzat examenul prin neprezentare, iar 3 n-au reusit sã obtinã note de trecere, la una sau mai multe probe, fiind declarati respinsi. Pe fondul general al rezultatelor excelente din acest an, liceenii bicãjeni au reusit performanta de a-si trece în diploma de absolvire note foarte mari. Astfel, 52 dintre candidatii pentru examenul de bacalaureat, au obtinut media peste 9. ÃŽn rest, 13 s-au situat între 6 si 7, 60 între 7 si 8, iar 80 între 8 si 9. Primii clasati au fost elevii Mihaela Hãbãsescu, cu media 9,90, Radu Sinigur, cu 9,83, si Paula Iustina Lohan, cu media 9,81. Impresia generalã a candidatilor este cã, în acest an, comisia, desi exigentã, a notat cu obiectivitate atît prestatia de la oral, cît si lucrãrile de la probele scrise. Ca urmare a acestor rezultate, secretariatul comisiei de examinare si-a exprimat ieri convingerea cã n-o sã înregistreze prea multe contestatii, comparativ cu anul trecut, cînd au fost depuse nu mai putin de 59 de contestatii. Numai cã atunci situatia a fost cu totul alta, indicele de trecere a examenului de bacalaureat fiind de doar 62,8%. Dacã elevii considerã cã membrii comisiei au fost obiectivi, declarîndu-se multumiti, profesorii apreciazã rezultatele ca fiind cele normale nivelului de pregãtire, “promotia 2009 dînd dovadã de o responsabilitate mai mare fatã de actul educational si, pînã la urmã, fatã de pregãtirea lor pentru viatã”.

Date comparative

Pentru examenul de bacalaureat din 2008, tot prima sesiune, s-au înscris 5.310 candidati. Dintre acestia, au sustinut toate probele 5.219, 91 au absentat si 4 au fost eliminati pentru cã au fost prinsi copiind. Numãrul candidatilor respinsi din judetul Neamt a fost astã varã de 667. Dintre acestia, 653 au avut medii sub 5, iar 14 - între 5 si 5,99. Ei au avut notã de trecere la toate probele, dar pentru a fi declarati le trebuia media 6, ceea ce nu li s-a întîmplat. Deasupra liniei care îi delimita pe respinsi s-au regãsit 4.548 de absolventi. Dintre acestia, 313 aveau media între 6 si 6,99, 1.125 - între 7 si 7,99, 1.694 - între 8 si 8,99, 1.415 - între 9 si 9,99, si unul singur, absolvent de Rares, avea 10.

Articol afisat de 2295 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(S. TÃRNÃ, I. ASAVEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective