Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2009
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Iulie 2009
Tipreste articolul - Varianta pentru imprimant Trimite acest articol unui prieten  prin email

Investitiile în scoli, lãsate de izbeliste în acest an

• liberalii sustin cã pe vremea lor, una din primele griji a fost educatia • în acest an, pentru lucrãrile din scolile nemtene s-au alocat 75 miliarde de lei vechi, iar 57% din fonduri s-au oprit la Piatra Neamt • celelalte zone urbane n-au primit nici un leu •

Reprezentantii PNL Neamt reclamã una dintre cele mai spionoase probleme ale vremurilor actuale: lipsa fondurilor pentru continuarea investitiilor. Liberalii fac referire la neachitarea restantelor înregistrate de Guvern cãtre firmele de constructii, care au contractat lucrãri ce trebuie decontate de la bugetul statului. „Firmele sînt sufocate de restantele pe care Guvernul refuzã sã le plãteascã, desi este vorba despre sustinerea unor programe cu finantare de la stat. În ciuda faptului cã premierul anuntã peste tot cã s-au dat fondurile restante, lucrurile nu stau asa. Mai mult, printr-o recentã Hotãrîre de Guvern, se angajeazã bugetul pe 2010, acum, în 2009. În Neamt, în 2008 au început 108 investitii în domeniul infrastructurii scolare. Se urmãreste realizarea de reparatii capitale, reabilitãri, ridicarea de clãdiri noi - scoli si grãdinite. Din pãcate, în acest an, foarte putine dintre aceste proiecte au primit sustinerea financiarã necesarã“, a declarat Andrei Ignat (foto), presedinte interimar al PNL Neamt.
Cu amãnunte concrete pe acest subiect a venit Serban Strãtilã, membru al Biroului Executiv Neamt. „Prin una din ultimele mãsuri ale Guvernului se decide cum se împart banii cãtre unitãtile de învãtãmînt din Neamt. Pe 3 iunie, ministrul educatiei, Ecaterina Andronescu, a anuntat cã s-au alocat bani pentru plata tuturor cheltuielilor pentru institutiile scolare. Dar nu e asa. Guvernul chiar a retras bani de la autoritãtile locale în acest an. HG 655/ 3 iunie 2009, prevede cã sînt 108 investitii la nivelul scolilor, în diverse faze de executie. Pentru acestea s-a alocat suma de 7,5 milioane de lei adicã 75 miliarde de lei vechi, si 57% din sumã s-a dat strict pe Piatra Neamt. Asta, probabil ca urmare a lobby-ului parlamentarilor pietreni, lucru care nu-i rãu. Dar cum rãmîne cu restul obiectivelul din Neamt, care sînt în stare precarã în comparatie cu cele din Piatra Neamt? Ce vor face acei copii din judet, pe 15 septembrie? Municipiul Roman si orasele Bicaz, Tîrgu Neamt si Roznov nu au primit nici un leu. Pe lîngã aceste aspecte deloc plãcute, într-o anexã a respectivei HG se prevede cheltuirea unor sume din bugetul pe 2010. N-am mai auzit asa ceva. Un fel de credite de angajare. În ce mãsurã un Guvern poate face asa ceva? Poate se va sesiza Curtea de Conturi...“, a declarat penelistul Serban Strãtilã.
În anul 2007, unitãtile din Roman au primit aproape 41 miliarde de lei vechi, bani cu care s-au fãcut lucrãri în scoli si grãdinite. În 2008 alocatia a scãzut la 29 miliarde, pentru ca în 2009 sã nu se mai dea nimic. „Si la Roman e un primar care are aceeasi culoare politicã pe care o are si Guvernul“, a mai spus Strãtilã.

Articol afisat de 1423 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaug comentariul tu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective