Anamaria Ferentz, plãceri la cratitã
Despre Anamaria Ferentz se pot spune multe, însã nimeni nu si-ar fi putut-o închipui pe frumosa cîntãreatã la coada cratitei, în tinutã de bucãtãreasã si asudînd deasupra plitei încinse. Genul boem, de artist, care noaptea e la concerte pe terase, iar ziua doarme de rupe i se potriveste ca o mãnusã, în comparatie cu sortul si boneta de bucãtar. Ei bine, vedeta adorã sã-si petreacã putinul timp liber în bucãtãrie si chiar îi place acest lucru, basca cicã se pricepe la arta culinarã. Interpreta a învãtat tainele gãtitului de la mama ei, de meserie bucãtar, si a devenit la rîndul ei o specialistã în prepararea borsului moldovenesc si a salatelor, pe care le îmbunãtãteste dupã propriul gust si pricepere. „Gãtesc orice îmi pun în minte si, în special, inventez retete. Stiu sã fac paste, mîncãruri traditionale românesti si sînt specialistã în borsul moldovenesc. Dar cel mai mult îmi plac salatele mele, care mai de care mai exotice”, a mãrturisit Anamaria din tainele virtutilor sale. Salata preferatã este una cu pere, nuci si brînzã gorgonzola. „Desi sunã ciudat, aceastã salatã e delicioasã si usor de preparat”, asigurã cîntãreata. Dacã acest fel de mîncare o ajutã sã îsi mentinã silueta, rãmîne doar o chestiune de timp pînã cînd vom afla. Pînã atunci pentru cei care doresc sã stie ce gãteste si ce mãnîncã Anamaria Ferentz nu le rãmîne decît sã noteze urmãtoarea retetã. „ÃŽntr-un bol se amestecã douã pere, tãiate cubulete, 200 g brînzã gorgonzola, o salatã rucola, miezul de la patru nuci. Se adaugã, dupã gust, otet balsamic, sare, ulei de mãsline, busuioc si oregano”, spune artista despre amestecurile ei culinare. Cu asa talente cîntãretei nu-i va fi greu sã-si gãseascã repede un sot, mai ales cã o nevastã care stãpîneste arta gãtitului si care provine din mediul artistic este ceva rarisim. Gurile rele spun cã nici talentul culinar nu mai este chiar un atu pentru Anamaria Ferentz. Asta deoarece artista are deja la activ un mariaj care s-a destrãmat cu strigãturi.
|