Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2009
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Septembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Tensiune maximã în Politia Neamt

Tensiune maximã în Politia Neamt

• o parte din sefii de servicii si de birouri cred cã pot deveni victimele unor controale care sînt trimise de la Bucuresti cu „dedicatie“ pentru seful IPJ Neamt • comisarul sef Aurelian Vasea Soric le-a dat de înteles subordonatilor cã nu intentioneazã sã pãrãseascã functia • ultimul control trimis de IGPR a poposit la Politia Tîrgu Neamt •

Atmosfera din Inspectoratul de Politie Neamt devine, pe zi ce trece, mai tensionatã, starea de spirit a sefilor din linia a doua nefiind deloc una bunã. Este vorba de sefii de servicii si de birouri care simt cã „cineva“ nu-l mai doreste pe comisarul sef Aurelian Vasea Soric în fruntea institutiei. Si cum seful Politiei Neamt a declarat, inclusiv pentru cotidianul „Monitorul“, cã nu este dispus sã negocieze, lãsînd sã se înteleagã cã nu intentioneazã sã-si dea demisia, sefilor din linia a doua le este teamã cã vor pica victime controalelor trimise cu „dedicatie“ de la Bucuresti pentru seful Soric. Teama subalternilor este într-un fel de înteles, mai ales cã existã precedente care aratã clar „supãrarea“ sefilor de la IGPR sau MAI pe un sef care nu vrea sã înteleagã cã nu mai este dorit. Dupã primul semnal, adicã controlul care, vezi Doamne, scoate la ivealã arhicunoscutul rezultat de „management defectuos“, urmeazã altele, însã de aceastã datã vizate fiind activitatea serviciilor din subordinea sefului. Tocmai acest lucru îi sperie pe mai multi sefi de servicii si de birouri. O parte dintre nemultumiti sînt de pãrere cã seful IJP ar trebuie sã înteleagã cã nu mai este dorit si sã ia o decizie. Gurile rele afirmã cã „cineva“ i-a sugerat comisarului Soric sã renunte la functie pentru o alta, la alegere. Oferta „prin transfer“ ar suna cam asa: douã functii de adjunct la unul dintre inspectoratele de politie din tarã (n.n., în tarã s-au mai înregistrat astfel de manevre) si una de sef plin la un inspectorat de jandarmi.
ÃŽntr-o discutie avutã cu reporterii de la „Monitorul“, comisarul Soric a refuzat sã comenteze povestea celor trei oferte. Totusi, el a declarat cã nu este dispus sã negocieze. Declaratia a fost fãcutã la putin timp dupã ce Corpul de Control al ministrului a trimis la Piatra Neamt o echipã de control. „A fost un control de la Corpul de Control al ministrului. Materialul a fost finalizat si prezentat ministrului. El a fost trimis la IGPR unde se verificã dacã cele constatate în urma controlului sînt reale sau nu. Eu pot sã spun cã toate asa zisele deficiente constatate mi-au fost imputate mie. ÃŽnsã, orice institutie are deficiente, iar cele constatate în urma acestui control pot fi considerate niste generalitãti care se întîlnesc si la alte inspectorate. Din punctul lor de vedere, al celor care au verificat, eu sînt rãspunzãtor pentru tot ce s-a întîmplat. Acele deficiente, dacã pot fi numite asa, pot fi reglate, iar altele nici nu existã. Sînt un om normal si nu pot sã nu observ cã nu mai corespund. Sistemul se schimbã, e altfel. Nu am luat încã nici o decizie si îmi continui activitatea. Deocamdatã sînt la post si o sã vãd ce o mai fi. Consider, oricum, cã mi-am fãcut datoria si am fãcut si multe lucruri bune“, declara în urmã cu douã sãptãmîni seful Politiei Neamt.
Pînã una alta, subalternii comisarului Soric pot sta linistiti. Ultimul control venit de la Bucuresti a vizat activitatea Biroului Rutier din cadrul Politiei Tîrgu Neamt. „Acum douã sãptãmîni au venit doi ofiteri din cadrul Directiei Politiei Rutiere care au efectuat un control tematic la Politia Tîrgu Neamt. Controalele tematice se efectueazã periodic“, a declarat inspectorul principal Cãtãlina Bãdeanu, purtãtorul de cuvînt al Politiei Neamt. Problema ar fi alta, si anume cine poate garanta cã în viitorul apropiat nu vor fi controlate si alte servicii din IJP Neamt? Tot tematic, normal.

Articol afisat de 1242 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective