Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2009
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Opinii 8 Septembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Jiltul de aur al presedintelui

Cu toate cã leafa presedintelui tãrii e zice-se mai micã decît leafa fiicei sale mai mici, pe cînd lucra cu jumãtate de normã la Luxten, si cu totul neînsemnatã în raport cu remuneratia aceleasi fiice la Bruxelles, unde este ditamai europarlamentarul, fotoliul de la Cotroceni atrage magnetic. Tot acest an, de cînd a mijit el în ianuarie, se consumã sub semnul bãtãliei electorale pentru functia prezidentialã. Domnul Traian Bãsescu se face cã nu s-a hotãrît dar el si-a anuntat dorinta arzãtoare de a avea al doilea mandat încã din ziua dobîndirii primului. Ce lipici de miere si aur o fi avînd acest fotoliu? Cînd e întrebat de ce nu face nimic pentru oamenii cãrora le-a promis cã vor trãi bine, presedintele ridicã din umeri neputincios. Nu mã lasã Constitutia, n-am puteri executive, zice el. Si totusi nu se miscã nimic în aceastã tarã fãrã aprobarea lui Traian Bãsescu. Pânã si marele si împovorãtorul împrumut la Fondul Monetar International a fost decis si chiar negociat de Traian Bãsescu în persoanã. Cu alte cuvinte seful statului are mari si nebãnuite atingeri cu banii. Cu banii cei multi. Sã fie acesta motivul pentru care el si alti candidati se bat pentru fotoliul din Deal? Cã vorba aia si un sofer de tir dacã trage bine de volan pe international cîstigã mai abitir decît presedintele tãrii.
Sã fie vorba de imboldul patriotic? Sã fie grija fatã de cei multi care-i munceste pe presedinti rãscolindu-le somnul? Sã fie orgoliul de a intra în cartea de istorie?
De cîteva zile Principele Radu, unul dintre cei mai educati si cu staif candidati, s-a retras din cursã. Fãrã un partid în spate, zic analistii, nu prea ai sanse. Altii spun cã Principele Radu era prea manierat si se comporta mult prea educat, învãtînd comportamentul nu numai de la pãrintii lui doctori ieseni ci si de la familia în care a pãtruns. Vecinãtatea cu regii te învatã sã te comporti ca un rege. Ori românii se dau în vînt dupã persoane populare care dau cu halba de bere în populatie, mint de rup fãrã sã roseascã, rîd cînd sînt prinsi cu ocaua micã, se trag de brãcinari cu borfasii cei mai borfasi. Chiar dacã acesta pare a fi prototipul prezidential în România, eu mã încãpãtînez sã cred cã nu de asa ceva avem nevoie. Tot de ceva vreme stim cã doctorul Sorin Oprescu, primar general al Capitalei, intrã în cursa pentru Cotroceni. Sã fie sãnãtos! Ca si Traian Bãsescu el a promis initial cã nu-i va abandona pe bucuresteni pînã nu va realiza mãretele proiecte la care s-a angajat. Deocamdatã el tulburã linistea precarã a candidatului Mircea Geoanã, de la care pare sã ia cel mai mult. Oprescu are în spate aripa Iliescu din PSD. Asa zic unii si înclin sã-i cred.
Ce se întîmplã cu candidatul liberal Crin Antonescu în urma noii mixturi prezidetiale? Eu cred cã retragerea Principelui Radu îi aduce procentele acestuia. Poate nu toate dar o mare parte dintre ele. Liberalul este mai aproape acum de turul II decît înainte. Va fi în turul II cu Traian Bãsescu? Dacã enervantele aparitii ale Elenei Udrea, care pare a juca cel mai odios rol feminin din seculara istorie a României, vor continua, dacã matrapazlîcurile fratelui Mircea vor iesi si mai mult la luminã s-ar putea ca actualul presedinte, vorba lui, sã-si cam ia adio de la Cotroceni. Si atunci nu este exclusã nici o variantã pentru turul II. Inclusiv Crin Antonescu - Sorin Oprescu, Mircea Geoanã - Vadim Tudor, Oprescu - Vadim, Antonescu-Geoanã. Totul este si devine posibil.

Articol afisat de 949 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lucian Avramescu)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective