Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2009
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 8 Septembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Achim, urmãrit în multe meciuri de Sãndoi

• Florin Marin a povestit cã mijlocul nationalei de tineret a fost în vizorul lui Emil Sãndoi încã de la meciul cu Steaua • „ÃŽmi este bine la echipa nationalã“, a precizat Vlad Achim, ieri, cînd nu stia dacã va fi sau nu oprit în lotul oficial pentru jocul de astãzi • România va înfrunta Moldova de la ora 20, în preliminariile CE de tineret •

Vlad Achim a fost una dintre tintele lui Emil Sãndoi încã de la prima partidã a Ceahlãului în actuala editie a Ligii I. L-a vãzut cu Steaua si i-a plãcut selectionerului, dupã care a continuat sã se intereseze de evolutiile mijlocasului de 20 de ani de la Ceahlãul. De asemenea, Achim a fost vãzut si în etapa a II-a, cu Otelul, iar Sãndoi s-a interesat telefonic de jucãtor, întrebîndu-l pe experimentatul Florin Marin si ce fel de om este constãnteanul. „Mereu m-a sunat Sãndoi sã îmi cearã informatii despre Achim, dupã fiecare meci am vorbit cu el la telefon. Nu a vrut sã stie numai despre calitãtile sale de fotbalist, ci si de caracterul sãu, de felul sãu de-a fi“, a afirmat managerul general al formatiei din Piatra Neamt. Vlad Achim s-a acomodat la nationalã foarte bine mai ales cã l-a întîlnit si pe fostul sãu coleg de la juniori, Alexandru Mãtel, de la Farul Constanta.
„ÃŽmi este bine la echipa nationalã. Stau în camerã cu Mãtel si totul decurge foarte bine. Am rãspuns bine, zic eu, la antrenamente, si am jucat în meciul scoalã pe care l-am avut programat. Nu pot spune dacã voi juca sau nu. Mîine (n.r. - astãzi) ne va spune la toti dacã vom fi opriti în lotul care va fi trecut în raportul de joc. Am fost convocati 22 aici, asa cã orice este posibil“, a declarat Vlad Achim.
Jucãtorul Ceahlãului se bate pentru postul de titular al nationalei cu Eric Bicfalvi si Mihai Onicas, mult lãudatii jucãtori de la Steaua Bucuresti. Toti trei pot evolua ca mijlocas la închidere, stelistii avînd avantajul cã au mai evoluat pentru tricolor în aceastã campanie de calificare la Euro 2011 si cã sînt colegi cu Andrei Ionescu la echipa de club, celãlalt mijlocas central folosit titular de Sãndoi în Andorra în urmã cu aproape o lunã. „Am sperante cã Achim va juca si, dacã o va face, astept de la el sã arate cã meritã sã rãmînã în lotul tricolor de tineret al României. Am vorbit si astãzi cu el (n.r. - ieri) si se simte bine la lot si asteaptã cu interes meciul. Dacã va fi sã nu joace, trebuie sã stie cã oricum este un pas important în cariera lui si cã este în vederile selectionerului de acum înainte“, a mai afirmat Florin Marin. Tehnicianul Ceahlãului a spus cã România este mai bine cotatã decît Moldova în prezent la nivelul echipelor de tineret, dar cã meciul trebuie tratat cu seriozitate. „Moldova poate pune probleme, dar dacã echipa noastrã joacã serios si este atentã la orice eveniment de pe teren cred cã va obtine victoria mult doritã“, a mai spus Marin. Vlad Achim este asteptat la Piatra Neamt miercuri, pentru a se alãtura echipei de club, care vineri va juca în campionat la Brasov, cu liderul Ligii I.
La tineret, în preliminariile CE Danemarca 2011, România este prima în Grupa 1, în urma sa fiind Rusia, Moldova, Insulele Feroe, Letonia si Andorra. Tricolorii lui Sãndoi au înregistrat pînã acum trei victorii, de douã ori 2-0 cu Andorra, si un 4-0 în Feroe. Principala contracandidatã la locul 1, Rusia, are 6 puncte, dupã ce a comis-o în Feroe, unde a pierdut cu 0-1. Dubla cu Rusia este însã programatã în 2010, iar în acest an România va mai juca acasã cu Insulele Feroe si cu Letonia, asa cã are toate sansele sã încheie anul în fruntea grupei. Jocul dintre România si Moldova are loc astãzi, la Craiova, si va fi transmis în direct de TVR 2.
Florin Marin a purtat o discutie telefonicã si cu Eugen Cebotaru, plecat în Moldova pentru meciul nationalei sale de acasã cu Luxemburg în preliminariile CM Africa de Sud 2010. Jocul s-a terminat 0-0, iar jucãtorul pietrean nu a evoluat nici un minut în partida de sîmbãtã, dar are sperante cã va fi pe teren în duelul de miercuri searã cu Grecia, tot la Chisinãu.

Articol afisat de 1036 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective