Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2009
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Octombrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Liberalii vor Negulestiul în curtea Perla Invest

• consilierii judeteni ai PNL sînt de pãrere cã cea mai bunã varianta pentru resuscitarea statiunii Negulesti este ca aceasta sã fie preluatã de Perla Invest • liberalii îsi justificã poztitia, spunînd cã este bine ca statiunea sã fie preluatã de o firmã care are ca obiect de activitate turismul •

Situatia statiunii Negulesti, care a generat atît de multe discutii în Consiliul Judetean Neamt, are sanse mari sã se clarifice în cursul acestei luni. Dupã discutii interminabile, fãrã nici un rezultat, între reprezentantii celor trei partide care fac parte din Consiliul Judetean, lucrurile par sã fi intrat pe un fãgas normal. La sugestia presedintelui Vasile Pruteanu, o comisie formatã din trei consilieri judeteni, reprezentanti ai fiecãrui partid politic din CJ, se va întruni pentru a discuta toate propunerile pe tema Negulesti, urmînd sã stabileascã si care dintre ele este cea mai viabilã. Cei cinci consilieri judeteni ai PNL au stabilit, iar în acest sens au pregãtit si un proiect de hotãrîre, cã cea mai bunã variantã pentru statiunea Negulesti este ca aceasta sã fie preluatã de cãtre firma Perla Invest, cea care administreazã si telegondola. Liberalii sînt de pãrere cã activitatea statiunii nu poate fi gestionatã corect si profitabil, decît de o firmã de profil, iar Perla Invest ar fi cea mai nimeritã în acest caz. Dacã varianta liberalã va fi acceptatã, lucrurile se vor realiza destul de usor. Astfel, ar urma ca printr-o hotãrîre de CJ sã se realizeze o asociere cu Consiliul Local Piatra Neamt.
ÃŽn expunerea de motive a consilierilor judeteni PNL, pentru sustinerea proiectului lor, se aratã: „(...) Revigorarea turismului balnear în zona statiunii Negulesti ar crea, pe de o parte, locuri de muncã în zona comunei Piatra Soimului, iar, pe de altã parte, ar putea atrage anual mii de turisti, justificînd astfel si investitiile importante fãcute de Consiliul Judetean cu asfaltarea DJ care deserveste statiunea. ÃŽntrucît Consiliul Judetean nu are o societate de profil turistic în patrimoniu, propunem asocierea cu Consiliul Local Piatra Neamt, prin intermediul SC Perla Invest (cu capital integral al CL Piatra Neamt), societate care dispune de toate conditiile-conducere profesionistã, capital de lucru si încasãri lunare semnificative- pentru a putea dezvolta un proiect de complexitatea celui cerut de statiunea Negulesti. Ca initiatori ai prezentului proiect, vedem aceastã asociere ca un prim pas, urmãtorul putînd fi emiterea de actiuni care sã poatã fi cumpãrate de investitori cu traditie si experientã în turismul international. De altfel, considerãm cã trecerea imobilului de la Negulesti în alt patrimoniu, la altã societate comercialã la nivel judetean care nu are în obiectul de activitate turismul, ar periclita situatia si revigorarea turismului local“.
Proiectul este semnat de consilierii liberali Daniela Soroceanu, Andrei Ignat, Dumitru Acatrinei, Dionisie Dumitrascu si Neculai Stan. Acestia au solicitat presedintelui Vasile Pruteanu, introducerea lui pe ordinea de zi a urmãtoarei sedinte de Consiliu Judetean.
„Aceasta este o propunere, un proiect de hotãrîre care a fost depus de cãtre consilierii judeteni ai PNL în ziua în care a avut loc ultima sedintã a Consiliului Judetean, dar nu a fost supus dezbaterii în plen pentru cã nu intrase în analiza pe comisii. Aceasta este o idee sustinutã de noi. Doar cã la ultima sedintã s-a stabilit ca o comisie, formatã din consilieri de la cele trei partide aflate în legislativ, sã ia o decizie comunã în legãturã cu viitorul Statiunii Negulesti. Noi am sustinut aceastã încredintare a obiecitvului de la Piatra Soimului cãtre societatea Perla Invest, pentru cã aceasta se ocupã de turism. E vorba de o asociere, deci nu i s-ar da efectiv statiunea. Ideea este ca Negulestiul sã ajungã la cineva de profil. Cred cã ocolim esentialul dacã tot cãutãm nod în papurã la fiecare propunere referitoare la relansarea statiunii. Amînãm discutii si luarea unei decizii si timpul trece în detrimentul statiunii si al nostru, pentru cã tinem niste constructii în paraginã, cîtã vreme am putea avea un beneficiu de pe urma lor. Este posibil ca în urma discutiilor care se vor purta între reprezentanti ai celor trei formatiuni politice si care înseamnã de fapt ideile de la fiecare partid puse cap la cap, varianta finalã sã sune altfel. Cum o fi, cum n-o fi, important e sã se miste ceva si Statiunea Negulesti sã devinã functionalã si atractivã pentru turisti“, a declarat Andrei Ignat, consilier judetean al Partidului National Liberal Neamt.

Articol afisat de 1331 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU; S.TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective