Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2009
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Octombrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Spitalele, paralizate de grevã

• personalul medical este în grevã si asigurã doar urgentele • pentru restul pacientilor, nu se vor face internãri si nici nu se vor acorda consultatii •

Pacientii care intentionau astãzi, luni, 5 octombrie, sã meargã la spital pentru a-si rezolva diverse probleme de sãnãtate ar face bine sã stea acasã întrucît nu se vor face nici un fel de internãri si nici nu se vor acorda consultatii. Luni, 5 octombrie, medicii, asistentele medicale, infirmierele dar si personalul auxiliar precum si alte categorii de angajati ce lucreazã în sistemul bugetar vor fi în grevã generalã. Asta înseamnã cã va lucra doar o treime din personal iar toti pacientii care nu vor fi considerati urgente vor fi trimisi acasã asa cum au venit. Cei care lucreazã în spitale nu vor putea închide unitãtile de tot, ci ei vor trebui sã asigure minimum o treime din personal pentru a face fatã urgentelor ce ar putea surveni pe parcursul zilei. Personalul ce lucreazã în sectiile de urgentã nu va face grevã, acestia fiind obligati sã meargã la muncã. Luni nu se vor face nici internãri si nici externãri, dar bolnavii aflati deja pe un pat de spital îsi vor primi tratamentele necesare fãrã probleme, dat fiind faptul cã în fiecare sectie a spitalului va lucra o treime din personal.
Medicii s-au vãzut situati undeva la baza piramidei salariale din sistemul de stat, alãturi de profesori si alte cîteva categorii, fapt care a stîrnit vii nemultumiri si a condus la alierea la greva generalã declansatã de toate marile confederatii sindicale. Personalul medical nemtean nu se va multumi doar cu greva generalã de pe 5 octombrie. Miercuri, un autocar cu sindicalisti din Sãnãtate este programat sã plece la Bucuresti si sã protesteze alãturi de alti protestatari din toatã tara în fata Guvernului.
Dacã astãzi activitatea spitalelor va fi paralizatã, pacientii pot apela pentru consultatii medicale la medicii de familie. Acestia nu se vor alia protestelor nationale astfel încît toate dispensarele vor functiona normal. Doctorii de medicinã primarã nu pot face grevã întrucît se considerã cã ei sînt într-un fel „patroni“ avînd un alt fel de finantare iar legea salarizãrii unice nu-i afecteazã în nici un fel. ÃŽn plus, ei îsi administreeazã singuri fondurile alocate si de aceea nu s-ar justifica un protest al lor.
Pacientii romascani care au probleme de sãnãtate vor trebui sã-si reprogrameze consultatiile la Spitalul Roman, din cauza grevei generale programate luni, 5 octombrie. ÃŽncepînd cu ora nouã si pînã la ora 14, o parte din angajatii unitãtii sanitare, atît asistenti medicali, personal tehnico-adminstrativ, cît si medici, vor intra în grevã, în semn de protest fatã de subfinantarea cronicã a sistemulului sanitar. „ Am cerut o serie de revendicãri salariale pe care conducerea spitalului nu le-a putut îndeplini, din cauzã cã nu a primit bani de la Casa de Asigurãri de Sãnãtate Neamt. ÃŽntre orele 9-14, membrii Federatiei Sanitas, si medicii, vor intra în grevã. Am luat decizia sã fie o grevã la locul de muncã si nu sã protestãm în curtea spitalului, pentru a nu perturba activitatea. O treime din angajatii spitalului vor lucra, iar douã treimi vor participa la grevã, fiind asigurate doar urgentele. Urmeazã ca miercuri, 7 octombrie, 10 membri ai sindicatului Sanitas Roman, împreunã cu alti colegi din judet, sã participãm la mitingul de protest organizat în Piata Constitutiei din Bucuresti“, a declarat Mihai Pãduraru, liderul sindicatului Sanitas Roman.

Articol afisat de 1257 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. VASILACHE; L. BUGA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective