Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2009
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 7 Decembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Buget de avarie pentru spital si anul viitor

• fondurile alocate spitalului în ianuarie vor fi la nivelul mediei lunare a acestui an •

Spitalul Judetean Neamt va functiona si la începutul anului viitor tot la limita de avarie desi lucrurile ar fi trebuit sã fie diferite din 2010. ÃŽncepînd din luna octombrie a acestui an, Spitalul Judetean Neamt nu a avut nici mãcar un leu alocat pentru achizitii de medicamente si materiale sanitare. ÃŽn aceste conditii, unitatea sanitarã a traversat cea mai neagrã perioadã a sa, lipsind cu desãvîrsire de prin sectii medicamentele si materialele sanitare de strictã necesitate. Astfel, pacientii s-au vãzut nevoiti sã meargã la internare cu sacosa de medicamente iar personalul medical, nu de putine ori a fãcut chetã ca sã poatã cumpãra ce era nevoie pentru desfãsurarea actului medical. Conducerea spitalului nemtean spera ca de la începutul anului viitor lucrurile sã stea cu totul diferit dar recent a fost anuntatã cã bugetul lunii ianuarie va fi egal cu bugetul lunar mediu al anului 2009. „Nici în ianuarie lucrurile nu vor sta cu mult mai bine pentru cã fondurile vor fi la nivelul mediul lunar al acestui an. Avînd în vedere cã în ultimele trei luni nu am avut nici un leu alocat pentru achizitii, nici media lunarã pentru 2009 nu are cum sã fie prea mare. Cu alte cuvinte, si la începutul anului viitor vom functiona tot cu putini bani dar cred cã oricum va fi mai bine decît acum“, a declarat managerul Spitalului Neamt, medicul Silvia Rosescu. Lucrurile ar putea sta mai bine spre finele trimestrului întîi al anului viitor cînd spitalul va încheia un nou contract cu Casa Judeteanã de Asigurãri de Sãnãtate.
ÃŽn 2009, bugetul alocat spitalului potrivit contractului s-a dovedit a fi insuficient, cu greu fiind acoperit minimul necesar. Din pãcate, pentru ultimul trimestru al anului nu au mai existat nici un fel de fonduri, cu exceptia sumelor alocate salariilor personalului medical. Ca sã poatã supravietui, conducerea spitalului a impus un regim drastic de economisire, care pînã la urmã a avut si un efect pozitiv. „Am reusit în ultima perioadã sã nu mai acumulãm nici un fel de datorii ceea ce este un lucru foarte bun. Cu chiu cu vai am reusit sã mai si plãtim o micã parte din debitele vechi dar mã bucur foarte tare cã nu am mai acumulat altele“, a adãugat medicul Silvia Rosescu. Datoriile spitalului nemtean erau la finele trimestrului trei al acestui an în valoare de aproximativ 200 de miliarde de lei vechi, iar o mare parte dintre datorii erau rãmase încã din 2007.

Articol afisat de 1307 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective