Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2009
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 Decembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
DRAMÃ CU MAMÃ SI FII PE SOSEAUA MORTII

DRAMÃ CU MAMÃ SI FII PE SOSEAUA MORTII

• patru persoane au decedat, iar alte sase au fost rãnite în accidente rutiere petrecute în ultimele zile • printre victime se aflã si o tînãrã însãrcinatã în luna a VII-a si copilul nenãscut • fiul de cinci ani a suferit o fracturã de femur • doi bãtrîni decedati completeazã acest tablou sumbru • accidentele au fost cauzate de neatentia în conducere si imprudenta pietonilor •

Neatentia în conducere, mai ales în conditii de iarnã, dar si imprudenta pietonilor au fost principalele cauze care au dus la producerea, în ultimele zile, a sapte accidente soldate cu decesul a trei persoane si rãnirea altor sase. Cel mai grav s-a înregistrat în dimineata de Ajun, pe DN 2 (E85, drum cãruia i se mai spune Soseaua Mortii), în comuna Secuieni, evenimentul soldîndu-se cu decesul unei tinere însãrcinate în luna a VIII-a, a copilului nenãscut si rãnirea gravã a fiului acesteia, care are doar cinci ani. Alina A., în vîrstã de 30 de ani, din orasul Mãrãsesti, judetul Vrancea, conducea o autoutilitarã pe DN2. Ajunsã la Secuieni, tînãra a pierdut controlul volanului, iar autovehiculul a pãrãsit partea carosabilã, rãsturnîndu-se în afara drumului. ÃŽn urma evenimentului, Alina A., dar si fiul acesteia, în vîrstã de 4 ani, au fost grav rãniti, fiind transportati la Centrul de Primiri Urgente din cadrul Spitalului de Urgentã Roman. ÃŽn urma investigatiilor medicii au constatat cã si fãtul era grav rãnit, încercîndu-se salvarea celor douã vieti. „Femeia, gravidã în luna a opta, prezenta un politraumatism sever. Bãietelul femeii, în vîrstã de cinci ani, a suferit o fracturã de femur, însã starea sa nu a pus probleme deosebite. Aceasta a fost supusã unei operatii cezariene pentru salvarea fãtului, de cãtre o echipã formatã din patru medici, dintre care doi chirurgi si doi obstetricieni. Fetita a fost dusã la Terapie Intensivã în cadrul Sectiei Neonatologie unde s-a încercat mentinerea sa în viatã. Medicul Marilena Tubucanu a încercat tot ce a fost omeneste posibil însã copilasul nu a mai putut fi salvat. Femeia era în soc traumatic, toate organele din regiunea pelvinã fiind zdrobite. Intraoperator, medicii au constatat cã avea rupturã de splinã, de ficat, contuzie de doudoen, de rinichi bilateral, toatã baza uterinã a fost afectatã, cu leziuni grave ale organelor interne. Este o tragedie fãrã margini, în urma cãreia mama si pruncul acesteia abia venit pe lume nu au supravietuit, decesul survenind în jurul orei 17“, a declarat doctor Gabriela Popovici, director medical adjunct în cadrul Spitalului Roman.

Alte tragedii

Urmãtorul accident a avut loc joi, 24 decembrie, în jurul orei 17,30, pe strada Petru Movilã din Piatra Neamt. Elena C., de 58 ani din comuna Alexandru cel Bun, conducea un autoturism, cînd l-a surprins si accidentat grav pe Radu T., de 45 ani, care de deplasa pe partea carosabilã. La spital a ajuns si Gabriela A., de 37 de ani, din Vînãtori-Neamt, care a fost victima unui accident petrecut joi, în jurul orei 19,30, pe DN 15B. Femeia se angajase în traversarea strãzii prin loc nepermis si fãrã sã se asigure, fiind accidentatã usor de autoturismul condus de cãtre Doru P. de 24 ani din localitate.
Cel de-al doilea accident mortal a avut loc vineri, 26 decembrie, pe DN 15, la Podoleni. Ilie A., de 40 ani din comunã, conducea un autoturism cînd, datoritã neatentiei în conducere, a pierdut controlul volanului, a pãtruns pe contrasens accidentînd-o grav pe Elisabeta T., de 71 ani, tot din Podoleni, care se deplasa pe marginea drumului. Victima a fost transportatã la Spitalul Judetean, decedînd cîteva ore mai tîrziu. Un alt accident de circulatie mortal a avut loc vineri, în jurul orei 17,40, pe DN 15, în comuna Alexandru cel Bun. Gheorghe B., de 70 de ani, din localitate, a vrut sã traverseze strada, nu s-a asigurat si a fost surprins de autoturismul condus de cãtre Elena C., de 41 de ani, din Piatra Neamt. Victima a murit pe loc. Neatentia în conducere, mai ales în conditiile unui carosabil acoperit cu polei, a fost cauza altui eveniment, petrecut sîmbãtã, 26 decembrie, în jurul orei 17.42, în comuna Dochia. Ion N., de 42 ani, din Mãrgineni, conducea un autoturism si a efectuat o manevrã de depãsire a unui autovehicul care stationa regulamentar. Din cauza poleiului, soferul a pierdut controlul volanului, iar autoturismul a pãtruns pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu un autovehicul condus regulamentar de Vasile M., de 52 ani, din orasul Bãlan, judetul Harghita. Accidentul s-a soldat cu rãnirea usoarã a lui Vasile M. si cu rãnirea gravã a sotiei acestuia, Eva M., de 49 ani.
Tot neatentia în conducere si poleiul a dus la producerea unui accident sîmbãtã searã pe strada Ion Creangã, din Tîrgu Neamt. Constantin O., de 20 ani, din localitate, aflat la volanul unui autoturism, într-o curbã usoarã la dreapta a pierdut controlul masinii, a intrat pe contrasens si s-a tamponat cu o masinã condusã regulamentar de Vasile C. de 21 ani, din Grumãzesti. Accidentul s-a soldat cu rãnirea usoarã a unui pasager din autoturismul condus de cãtre Constantin O.

Articol afisat de 3351 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU; T. CIUBOTARU, L. BUGA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective