Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2009
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 28 Decembrie 2009
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Petrecere pe Ceahlãu, sfîrsitã tragic

• un tînãr vasluian a cãzut de la balconul cabanei Fîntînele si s-a accidentat grav • salvamontistii au intervenit rapid si au transportat victima pînã în statiunea Durãu, unde a a fost preluatã de un echipaj al Ambulantei •

Un tînãr, în vîrstã de 22 de ani din Vaslui, a ajuns în stare gravã la spital în seara de Crãciun, dupã ce a fost victima unui accident petrecut la cabana Fîntînele. Radu Andrei urcase pe munte împreunã cu un grup de 40 de prieteni pe care îi invitase la cabana Fîntînele, locul pe care l-a ales pentru a-si serba ziua de nastere.
Grupul de turisti a ajuns pe munte în seara de Ajun si cum tinerii aveau chef de distractie au transportat cu ei zeci de litri de bãuturi alcoolice. Cheful a început încã de a doua zi de dimineatã, iar spre searã majoritatea turistilor erau aghezmuiti bine. Dupã ora 22, sãrbãtoritul, Andrei Radu, care, la rîndul lui, consumase bãuturi alcoolice în exces, a vrut sã facã o micã cascadorie, încercînd sã treacã din balconul camerei în care locuia, în balconul vecin. Martorii au declarat cã vasluianul s-a dezechilibrat si a cãzut de la o înãltime de patru metri pe terasa de piatrã a cabanei, lovindu-se puternic la cap. „ÃŽn seara de 25 decembrie, în jurul orei 23, am fost anuntati de cãtre dispeceratul 112 si dispeceratul national Salvamont cã la cabana Fîntînele este o persoanã accidentatã care necesitã transportarea în regim de urgentã. Am fost chiar întrebati dacã vrem sã ne trimitã un elicopter dar, din pãcate, distanta mare dintre Brasov si Neamt, depãsea cu mult timpul de interventie mecanizat cu care facem evacuarea în urgentã din zona Fîntînele. Victima, Andrei R., de 22 ani din Vaslui, îsi serba ziua de nastere. Martorii au spus cã s-a dezechilibrat si a cãzut de la balconul cabanei situat la o înãltime de 4 metri. La impactul cu terasa de piatrã a cabanei s-a lovit la cap suferind un traumatism cranio-cerebral acut deschis, hemoragie nazalã, dar si alte leziuni. Salvamontistii au ajuns foarte repede la fata locului si au gãsit victima pe terasa cabanei, învelitã în pãturi. Tînãrul era inconstient iar dupã ce si-a revenit era incoerent si absent spatio-temporal. ÃŽn jurul orei 0,30, tînãrul a fost imobilizat si transportat sub oxigen pînã la Baza Salvamont Durãu de unde a fost preluat de o autospecialã a Serviciului de Ambulantã Neamt si transportat la Spitalul Judetean Neamt“, a dedclarat Raul Papalicef, seful salvamontistilor nemteni.
La Spitalul Judetean Neamt, Andrei Radu a primit îngrijiri medicale si a rãmas internat. Conform celor declarate de Raul Papalicef, ieri în zona montanã temperaturile au revenit la normal si începuse sã ningã abundent. „Vizibilitatea este redusã, iar pentru a nu fi probleme monitorizãm atent grupurile de turisti care coboarã din masiv. Vom fi vigilenti pentru a evita accidentele care pot avea urmãri tragice“, a conchis Raul Papalicef.

Articol afisat de 1964 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective