Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Februarie 2010
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ministrul Elena Udrea, fată în fată cu primarii

• Elena Udrea s-a întîlnit sîmbătă, 20 februarie, cu primarii din judetul Neamt • noul director ANL, Marian Iftimie Nicorici, a lipsit de la întîlnire • deranjată de absenta acestuia, ministrul Udrea a justificat că „ori nu s-a trezit, ori e la cafea“ •

Sefa Ministerului Dezvoltării Regionale si Turismului, Elena Udrea (foto), s-a întîlnit în prima parte a zilei de sîmbătă, 20 februarie, la sediul Palatului Administrativ din Piatra Neamt, cu primarii localitătilor nemtene, cu unii dintre sefii deconcentratelor, patroni de pensiuni etc. Alesii locali au putut intra astfel în dialog cu reprezentanta Guvernului si i-au spus marile lor nevoi care pot fi finantate cu bani de la bugetul de care e responsabilă „blonda de la Cotroceni“.
Pentru început, presedintele Consiliului Judetean Neamt i-a prezentat Elenei Udrea sase dintre principalele proiecte pe care le are în vedere la nivel de judet. Folosindu-se si de imagini proiectate, Vasile Pruteanu a prezentat în fata ministrei prioritătile pe termen scurt. Primul proiect prezentat s-a referit la pîrtia de schi de la Durău, considerată a sasea pe tară ca potential turistic. Un alt proiect care se vrea a fi realizat în judet este iluminarea Cheilor Bicazului. „Pe o lungime de patru kilometri, aceste Chei ale Bicazului nu sînt iluminate. Am demarat un parteneriat între Consiliului Judetean Neamt si Primăria Bicaz Chei, pentru realizarea iluminatului. Avem în judet statiunea Negulesti, care trebuie pusă în valoare. Apele ei au calităti balneare deosebite. Un alt proiect pe care îl vom demara este amenajarea turistică a ariei naturale Lacul Cuejdel, a cărui suprafată este mai mare decît a Lacului Rosu. Mai intentionăm să amenajăm în scop turistic pentru competitii sportive pe apă si Lacul Izvorul Muntelui, proiect pentru care am discutat cu primarii de Bicaz, Ceahlău, Hangu si Poiana Teiului. Un alt proiect important este amenajarea în scop turistic, cultural si ecumenic a zonei Piatra Neamt - Tîrgu Neamt. Vrem să punem în valoare mănăstirile din judet. Ne mîndrim că Cetatea Neamtului a atras după reabilitare zeci de mii de turisti, care au văzut cele 27 de încăperi dotate în stil propriu perioadei de domnie a lui Stefan cel Mare si Vasile Lupu“, a declarat Vasile Pruteanu în prezentarea sa.

Ministra promite bani dacă i se vor cere

Elena Udrea si-a început discursul precizînd că a fost la Piatra Neamt în urmă cu circa un an, cînd a promis că va realiza în municipiul resedintă de judet infrastrucura de transport pe cablu. „Ei, acel proiect a fost finalizat. Am ascultat ceea ce a prezentat presedintele Consiliului Judetean si cred că am nevoie de două mandate ca să terminăm totul aici, la Neamt! Este exceptional potentialul turistic pe care îl aveti! Acum, în calitatea mea de ministru al dezvoltării regionale si turismului am posibilitatea de a vă ajuta la mai multe proiecte decît pe vremea cînd eram doar ministru al turismului. Pot interveni nu doar pe turism, ci si pe infrastructura socială. Nu se poate turism fără drumuri. În acest moment drumurile sînt foarte proaste! S-au spart peste tot, pentru că s-a actionat pe ele pentru deszăpezire. Trebuie să facem lucrări bune, să nu se mai întîmple asa ceva“, a spus Elena Udrea. Apoi a continuat pe subiectul asigurării finantărilor, anuntîndu-i pe primari că vor trebui selectate cu mare grijă proiectele cu adevărat urgente. „Dacă avem de reparat un drum care duce la un obiectiv cultural si unul care leagă două sate, îl vom alege pe primul. În felul acesta, ne vor veni bani pentru că vom avea turisti care vor vizita obiectivul cultural si în anul următor, cu banii strînsi vom repara drumul dintre sate. Nu vom putea face totul deodată, pentru că proiectele sînt nelimitate, iar resursele financiare limitate!“, a mai declarat ministrul dezvoltării regionale si turismului. Următoarea problemă dezbătută vizează locuintele ANL. De aproximativ o săptămînă, în fruntea Agentiei Nationale pentru Locuinte a fost numit Marian Iftimie Nicorici, aflat pînă atunci pe postul de adjunct. Spre neplăcerea ministrei, directorul nu a participat la sedintă, desi fusese invitat si se stia că este la Piatra Neamt. Pentru a-l chema a insistat cu telefonul fostul director ANL, Gheorghe Popescu, cel pe care l-a înlocuit Nicorici si care acum este sef al Fondului National de Mediu. „Ori nu s-a trezit, ori e la cafea“ - a spus Udrea, desi era ora 10.30. Sedinta s-a încheiat la ora 11, timp în care Elena Udrea a mai marcat o dată absenta sefului ANL. Chiar si asa ea a vorbit despre ceea ce are în plan cu locuintele realizate de stat (ANL). „Continuăm cu constructiile ANL si vrem astfel de locuinte în toate satele - centre de comune. Ne interesează să egalizăm sansele dintre sat si oras. Avem în plan realizarea a 25.000 de case pe pămînt în tară, cu suprafata curtilor de cel putin 500 de metri pătrati. Acestea vor avea statut de locuinte de serviciu, care să fie date în principal dascălilor. Vor fi avuti în vedere si medicii, asistentii medicali si sefii de post de la sate“, a mai declarat ministra.
Pentru derularea acestui proiect primarii trebuie să identifice terenurile pe care se vor realiza casele unifamiliale, cu două sau trei camere. Utilitătile vor trebui asigurate de către primării sau, prin proiecte, cu bani de la bugetul statului. Proiectul se va implementa ca multe altele de pînă acum - primul venit, primul servit si se speră ca din 2012 să înceapă derularea lui.

Articol afisat de 1779 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective