Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 22 Februarie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Ioan Munteanu a demisionat din PSD

• fostul presedinte al PSD Neamt a plecat din partid, fortat de „unii indivizi, acel complet de judecatã al anilor ‘50“, cum s-a exprimat Ioan Munteanu, referindu-se în principal la Ioan Bivolaru si Cristian Liciu • „Plec din PSD mîhnit, supãrat, trist cã organizatia de la Neamt a ajuns aici“, a declarat independentul Munteanu • salvarea PSD Neamt este, în viziunea demisionarului, deputatul Culitã Tãrîtã, singurul care are puterea de a face ordine în partid • Ioan Munteanu exclude posibilitatea intrãrii în vreo altã formatiune politicã, dar nu neagã o revenire în PSD dacã „indivizii“ cu care se aflã în conflict vor fi înlãturati • pînã atunci intrã în rîndul parlamentarilor independenti, condusi de Gabriel Oprea • si alti parlamentari PSD au renuntat la social-democrati pentru a intra în grupul independentilor •

Zi fierbinte în PSD Neamt! La o zi dupã schimbarea liderului central, în teritoriu s-a petrecut un eveniment destul de greu de prevãzut: cel care a fost presedinte al formatiunii si a fost trimis în Parlament cu o sustinere substantialã a votantilor din Colegiul V a renuntat la partid. Ioan Munteanu este, de duminicã, 21 februarie, deputat independent, avîndu-l ca sef pe Gabriel Oprea, în locul mai noului lider pesedist Victor Ponta.

Jignit, trist, dezamãgit...

ÃŽn urmã cu cîteva luni, Ioan Munteanu a organizat o conferintã de presã în care a anuntat cã renuntã la sefia organizatiei pe motiv de boalã. Declaratia a fost pe cît de uimitoare pe atît de decisivã. S-a implicat în campania electoralã ce a urmat si, desi a avut destul de multe frecusuri cu unii dintre colegii din partid, era greu de bãnuit cã Ioan Munteanu era pe drumul îndepãrtãrii de PSD. Conform declaratiilor sale, atacurile venite în special din partea fostului deputat Ioan Bivolaru si liderului PSD Piatra Neamt, Cristian Liciu, l-au determinat sã renunte la tot ce înseamnã social-democratie pentru el. La adresa celor doi si a altor cîtiva a folosit vorbe grele, în încercarea de a demonstra „colegilor dragi, membrilor PSD, simpatizantilor partidului, celor care i-au dat votul fãrã a avea vreo legãturã cu formatiunea, celor care îl salutã“ cã nu mai poate sta împreunã cu „o mînã de indivizi care stricã tot ce au fãcut altii“. „Nu mai pot sta în partid cu astfel de indivizi ca Ioan Bivolaru, Cristian Liciu, Florin Tofan, «domnul» Gagiu si alti cîtiva. Sînt niste frustrati care n-au dat partidului absolut nimic în viata lor. Dupã cum se vede, cei rãi se strîng cel mai usor. Ilustrul Bivolaru se plimbã acum ca un peste în acvariul creat de cei cu care s-a înconjurat. Se crede un fel de chior în tara orbului! A uitat ce bun a fost Munteanu în 2000, cînd trecînd peste decizia celor de la Bucuresti l-am mai pus o datã pe liste si a mai cîstigat un mandat de deputat! El e un listac, habar n-are cum e sã fii ales prin vot uninominal, sã vorbesti cu oamenii la minus 25 de grade Celsius, în loc sã stai la fripturi si sprituri! Acest om cîstigã 50 milioane de lei pensie, plus încã 30 de milioane ca si consultant parlamentar! Meritã acesti bani? M-a acuzat cã am vîndut partidul, dar sînt date care aratã cît a cîstigat PSD cu mine! «Inchizitia» din PSD m-a judecat cã am ales Colegiul V la alegerile parlamentare! Dar m-am dus acolo pentru cã m-au vrut presedintii de organizatii locale si primarii! Nu era firesc sã-mi aleg un colegiu în care aveam sanse?“, a declarat Munteanu la adresa fostului deputat Bivolaru.

Liciu - „sarpele crescut la sîn“

La fel de mult este supãrat deputatul si pe Cristian Liciu, cel pe care în urmã cu cîtiva ani l-a primit în partid, dupã ce a plecat din formatiunea lui Becali. „(...) Liciu, alt individ... El e un nevinovat! Tot timpul se scuzã «n-am nici o vinã!», «sãru-mîna boierule!» Dar el si oamenii cu care este înconjurat sînt pericole pentru democratie! Cînd mi-a decedat mama, el dansa la sediul PSD si se întreba cum sã mã facã! Degeaba merge la Ierusalim si pupã icoane. Dumnezeu e sus si are grijã de fiecare. Dar pentru mine, Liciu nu e om. I-am întins o mînã si l-am luat în partid. Era alb atunci. Acum s-a fãcut negru. Esti mic, Liciule! Ai amenintat oameni pe holurile sediului PSD si au plecat oameni buni din cauza ta si a lui Bivolaru! Iatã de ce nu mai sînt dispus sã fac parte din acest partid. Dacã stau, mã fugãresc! Dacã plec, mã fac dezertor. Dar pot sã spunã orice. Nu-i usor sã iei o asemenea decizie. Am fãcut ceva pentru acest partid. Plec din PSD mîhnit, supãrat, trist cã organizatia de la Neamt a ajuns aici. ÃŽmi amintesc de Ion Rotaru, cum zicea cã a adus varul de pe pereti. Doar el si Dan Constantin, oameni fatã de care am gresit, au dreptul sã mã blameze. ÃŽi atentionez pe colegii mei cã aceastã caracatitã, care începe sã-si întindã tentaculele în Neamt trebuie opritã. Eu nu mã declar învins. M-am trezit la o realitate dureroasã, dar cred cã PSD Neamt, dacã nu-si rezolvã problemele cu rapiditate, va avea mult de suferit. O mînã de invidizi nu poate strica tot ce au fãcut niste oameni de mare calitate, pe care îi respect si de care regret cã mã despart. Opriti-i pe acei indivizi, sã nu se înmulteascã! (...) La ora actualã, dacã PSD Neamt vrea ca judetul sã rãmînã rosu, are o singurã sansã: sã-l aleagã presedinte pe Culitã Tãrîtã. Are tot ce-i trebuie - minte, suport financiar, pielea tãbãcitã si mînã de fier. Atît cît am sã pot face din spate, am sã-l ajut sã ajungã presedinte. El e mai puternic decît mine si decît altii“, a spus, printre multe altele, Ioan Munteanu.

Uimire printre colegii rãmasi

Decizia fostului lider PSD i-a uimit pe colegii de partid. Ioan Chelaru, presedintele interimar al PSD Neamt, a spus cã regretã foarte mult plecarea lui Ioan Munteanu. „Este o foarte mare pierdere pentru noi. Este cel mai valoros membru pe care l-a avut PSD. Sper sã revinã în partid si sã depãseascã aceastã fazã. Si mai sper cã decizia lui nu are nici o legãturã cu rezultatul congresului la care a fost ales presedinte Victor Ponta...“. Cristian Liciu nu s-a gãsit deloc vinovat de situatia în care se aflã Ioan Munteanu. „Nu cred cã altercatiile din PSD Neamt reprezintã motivul acestei demisii. Nu este foarte cinstit cînd spune asta. Motivul este iesirea lui Victor Ponta ca presedinte al PSD, pe care el nu l-a sustinut. Ioan Munteanu n-a fost un lider pentru PSD Neamt. Nu s-a bãgat unde a fost bãtãlia mai mare. Sã fi luptat pe Piatra! A iesit deputat într-un colegiu foarte îndepãrtat... Acum, cu noua conducere tînãrã, el nu-si mai gãsea locul si a identificat momentul potrivit ca sã se retragã“. Desi l-am cãutat insistent pe Ioan Bivolaru pentru declaratii, acesta nu a rãspuns la telefon. Azi, Ioan Munteanu îsi va anunta demisia din PSD în Camera Deputatilor si va renunta la presedintia Grupului interparlamentar, întrucît functia îi apartine acestei formatiuni. De azi, sef îi va fi Gabriel Oprea, cel care în 2003 l-a pus prefect de Neamt. Si alti parlamentari PSD au renuntat la social-democrati pentru a intra în grupul independentilor. Prin aceste demisii, grupul parlamentarilor independenti va fi format din 16 deputati si nouã senatori.

Articol afisat de 1876 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective