Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Februarie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Legea deputatilor demisionari Tãrîtã, Munteanu si Surdu

• o initiativã a deputatilor nemteni Ioan Munteanu, Culitã Tãrîtã si Victor Surdu, care asearã si-a anuntat si el demisia din PSD, devine lege • în baza acelei propuneri, fiecare elev va primi pe perioada rece cîte un mãr, în timpul zilelor de scoalã • fondurile necesare vor fi asigurate de la bugetul de stat •

Fiecare elev de scoalã, de la clasa I si pînã la a VIII-a, va beneficia, din toamna acestui an, de cîte un mãr în fiecare zi de cursuri. Fructul va fi obtinut de cãtre fiecare scolar care va frecventa cursurile scolare datoritã initiativei pe care au avut-o trei deputati nemteni - Culitã Tãrîtã, Ioan Munteanu (plecati din PSD de cîteva zile) si Victor Surdu, care asearã a anuntat cã face acelasi pas.
Acum douã zile, Comisia de învãtãmînt din Senat a adoptat, cu unanimitate de voturi, raport favorabil unei propuneri legislative privind programul de încurajare a consumului de fructe proaspete în scoli. Astfel, elevii vor primi mere gratuit, începînd cu luna noiembrie 2010. Potrivit proiectului de lege, „elevii claselor I-VIII din învãtãmîntul de stat urmeazã sã primeascã, gratuit, cîte un mãr, în limita unei valori zilnice de 0,30 lei/ elev, timp de 100 zile de scolarizare, în intervalul noiembrie-martie“, se precizeazã în legea sustinutã de cãtre cei doi parlamentari nemteni. Senatorii din Comisia de învãtãmînt au propus ca termen de demarare a programului national luna noiembrie a acestui an. Potrivit propunerii legislative, sumele aferente acordãrii gratuite de fructe proaspete elevilor urmeazã a fi suportate din bugetele locale, pentru aplicarea prevederilor legii urmînd a fi acordate sume defalcate din bugetul de stat pentru bugetele locale. „Am tinut cont de pãrerea mai multor cadre didactice cu care am vorbit despre necesitatea introducerii în consumul zilnic a unui mãr care sã le fie dat elevilor în timpul orarului scolar. Si copiii sînt dornici de fructe si mã bucur cã initiativa noastrã, a colegilor de la Neamt si nu numai, a fost salutatã de cãtre colegii senatori, care au votat-o în unanimitate. Va fi solicitat si votul colegilor deputati, dar sînt convins cã nu vor exista piedici si cã din toamnã, elevii vor primi în pauzã cîte un mãr pentru achizitionarea cãruia se vor da fonduri de la bugetul de stat“, a declarat deputatul Ioan Munteanu. Cei trei alesi nemteni au atras de partea lor parlamentari si din alte partide politice, pentru a se asigura cã initiativa nu va întîmpina piedici din partea reprezentantilor vreunei formatiuni. ÃŽn aceste conditii, elevii, pe lîngã pachetelul guvernamental constînd în „cornulet cu lapte“ sau alimente cu aceeasi valoare caloricã, dar neapãrat o combinatie între produse de patiserie si lactate, vor mai primi de la stat si un mãr, de preferintã autohton.

Articol afisat de 2501 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de gyovy la data 25.02.2010 09:22
Astia sunt Dumnezeii nostri. TARATA si MUNTEANU
Se ducea dracu` tara asta si tot sistemul educational fara oamenii astia sufletisti.se cunoaste ca sunt "independenti".Pana acum n-au putut avea initiative,pentru ca erau tinuti sub papuc de "structurili" dusmanoase.Dar de acum gata.Ei sunt salvatorii.Independentii.Tarata.Munteanu.Surdu.Si cand te gandesti ca vreo 70% din polulatie pune botul la leprele astea,devine limpede definitia democratiei.Ea este dictatura celor multi.In cazul Romaniei,aia multi sunt prosti si voteaza.E democratie.Nu asta si-a dorit toata lumea? Uite ca asta avem de douazeci de ani.Traiasca Tarata.Traiasca si Culita.Traiasca independentii.Traiasca democratia.Ura si la vot.Horticultura se revigoreaza in Romania.De fapt asta e dedesubtul acestei legi.Independentii ne vor salva de la pieire.In curand toata polulatia va primi cate un mar pe zi.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective