Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Februarie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Masina Primãriei Tarcãu, reparatã dar neplãtitã

• autoturismul de teren al Primãriei Tarcãu, destinat situatiilor de urgentã, a fost reparat, însã reprezentantii service-ului nu si-au primit banii de la asigurator • este vorba de Carpat Asig care refuzã sã achite contravaloarea unor reparatii de peste 20.000 de lei •

Reprezentantii Primãriei Tarcãu mai au de asteptat pînã cînd vor putea folosi din nou autoturismul de teren destinat situatiilor de urgentã. Nissan-ul a fost serios avariat într-un accident rutier, însã asiguratorul este decis sã nu achite reparatia masinii, asteptînd o hotãrîre a instantei în acest sens. Cum un proces dureazã destul de mult timp, înseamnã cã cei de la Primãria Tarcãu trebuie sã se înarmeze cu multã rãbdare. „I-am dat în judecatã, pentru cã nu am gresit cu nimic, iar cel care m-a lovit a recunoscut cã este vinovat. Singura mea culpã a fost aceea cã mã aflam în acel moment pe drum. Am cerut daune de 100 de milioane de lei pentru fiecare lunã de întîrziere si dacã procesul va dura mai mult, iar instanta va accepta daunele noastre, cu banii obtinuti vom cumpãra o masinã nouã la primãrie. Autoturismul a fost reparat, însã cei de la service nu vor sã ni-l dea pentru cã nu si-au primit banii. Si nu este deloc o sumã micã, fiind vorba de peste 200 de milioane de lei vechi“, a declarat primarul Iulian Gãinã.
Carpat Asig, firma de asigurãri care ar trebui sã achite contravaloarea reparatiilor, a precizat, prin reprezentantii sãi, cã în acest dosar s-a procedat în conformitate cu prevederile legale. „Dosarul de daunã deschis pentru evenimentul rutier în care a fost implicat domnul Iulian Gãinã a fost instrumentat în conformitate cu prevederile legale privind asigurãrile si reasigurãrile din România, legea 136/1995 si în baza ordinului emis de Comisia de Supraveghere a Asigurãrilor 21/2009 valabil la data accidentului. Dosarul a fost avizat în baza formularului de constatare amiabilã de accident, document care, în baza reglementãrilor legale în vigoare, nu reprezintã o recunoastere a rãspunderii conducãtorilor auto, ci un cumul de elemente si fapte care vor contribui la solutionarea dosarelor de daunã. Ca atare, în ciuda faptului cã persoana asiguratã si-a recunoscut vina, culpa persoanelor implicate în eveniment a fost stabilitã în baza elementelor cuprinse în dosarul de daunã: formularul de «Constatare amiabilã de accident», constatarea efectivã a daunelor, documentele depuse la dosar, plansele foto, coroborat cu declaratiile conducãtorilor auto implicati în evenimentul rutier. Apreciem sesizarea domnului Iulian Gãinã ca nefondatã, fãrã temei real, avînd în vedere cã dosarul de daunã a fost instrumentat cu respectarea normelor legale. La aceastã datã, pretentiile domnului Gãinã formeazã obiectul unui dosar procesual aflat pe rolul Judecãtoriei Piatra Neamt. Pînã la finalizarea cercetãrilor si stabilirea despãgubirilor de cãtre instanta de judecatã, societatea noastrã nu se poate pronunta asupra cererii de despãgubire formulate de petent, obligatia noastrã de platã urmînd a fi rezultatã dintr-o sentintã definitivã si irevocabilã“, se aratã într-o adresã remisã redactiei de cãtre Mariana Flucus, director general al societãtii Carpatica Asig.

Cum s-a întîmplat accidentul?

Primarul Iulian Gãinã spune cã accidentul a avut loc în ziua de 18 octombrie 2009, cînd se întorcea de la Gheorgheni, unde dãduse o comandã pentru tîmplãria unei case care a fost mistuitã de un incendiu. „Mergeam regulamentar, cînd am vãzut cã din fatã vine un autoturism pierdut de sub control. M-am dat pe margine cît am putut si am oprit. Cu toate cã m-am dus aproape în sant, masina a intrat în plin în mine. Imediat dupã accident, care nu s-a soldat cu victime, soferul, care este din Suceava, a recunoscut fãrã probleme cã el este vinovat. A si scris în procesul verbal cã nu a adaptat viteza la conditiile de drum, asa cum s-a si întîmplat de altfel. A pierdut controlul volanului din cauzã cã nu adaptase viteza, iar singura mea vinã a fost aceea cã m-am aflat în acel moment acolo. N-a fost nici un fel de problemã, nici un fel de discutie, culpa fiind recunoscutã de cel din Suceava. Mi-a dat asigurarea lui, fãcutã la Carpatica Asig si i-am anuntat pe reprezentantii firmei. Au venit, au fãcut poze, cercetãri, dupã care au trimis dosarul la Sibiu. La Piatra nu mi-a spus nimeni cã ar fi vreo problemã si nici nu avea cum sã fie. Ulterior, am fost înstiintat de reprezentantii firmei de asigurãri cã accidentul a avut drept cauzã o culpã comunã. Lucru absolut fals, pentru cã nu am avut nici o vinã si, repet, celãlalt sofer a recunoscut cã a gresit“, a declarat primarul Iulian Gãinã.

Articol afisat de 1479 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective