Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Februarie 2010
TipŃreste articolul - Varianta pentru imprimantŃ Trimite acest articol unui prieten  prin email

La Roman, vaccinul BCG... ca „iarba de leac“

• vaccinul ├«mpotriva tuberculozei, epuizat ├«n toat├ú tara, lipseste si de la Maternitatea Spitalului Roman •

Maternitatea Spitalului Muncipal de Urgent├ú Roman nu mai are doze de vaccin BCG, ce se administreaz├ú nou-n├úscutilor ├«nc├ú din maternitate, pentru cresterea imunit├útii ├«mpotriva tuberculozei. De fapt, vaccinul lipseste ├«n ├«ntreaga tar├ú, iar situatia nu va fi remediat├ú mai devreme de luna aprilie. Situatia a fost generat├ú de defectiunile ap├úrute la linia de productie a Institutului Cantacuzino, care furnizeaz├ú vaccinul. Institutul trebuie s├ú ├«si rec├«stige dreptul de a pune pe piat├ú medicamentele produse, printre care se num├úr├ú si vaccinul ├«mpotriva tuberculozei, antirabic, Cantgrip si vaccinul ├«mpotriva gripei de sezon. Vaccinul ├«mpotriva tuberculozei va fi reluat, apreciaz├ú medicii, ├«n timp util, pentru ca bebelusii s├ú nu aib├ú de suferit. Medicii neonatologi sustin c├ú vaccinul BCG poate fi administrat copiilor p├«n├ú la v├«rsta de 10 luni, astfel ├«nc├«t dup├ú reluarea productiei Institutului Cantacuzino, vaccinul s├ú poat├ú fi recuperat. „Nu mai avem vaccin ├«mpotriva tuberculozei, ultimul lot a expirat la data de 31 ianuarie. ├Än urma discutiilor purtate cu specialistii pneumoftiziologi, ni s-a recomandat ca, dup├ú ce sugarii ├«mplinesc dou├ú luni, vaccinul ├«mpotriva TBC s├ú se administreze doar dup├ú o testare prealabil├ú, numit├ú intradermoreactie. ├Än functie de rezultatul acestei test├úri se va administra vaccinul TBC, asa cum este corect. Este o problem├ú la nivelul tuturor spitalelor, de aceea, recomand├úm p├úrintilor s├ú evite contactul copiilor cu colectivit├útile, p├«n├ú la administrarea vaccinului“, a declarat doctor Marilena Tubucanu, medic sef al Sectiei neonatologie, ├«n cadrul Spitalului Roman.
Chiar dacã, potrivit protocoalelor medicale, timpul pierdut se va recupera, nou-nãscutii care au venit pe lume de la jumãtatea lunii ianuarie ar putea fi mai expusi riscului de îmbolnãvire. De regulã, vaccinul BCG se administreazã copilului încã din maternitate, acesta oferind protectie fatã de formele severe de tuberculozã, dar nu asigurã protectie totalã împotriva îmbolnãvirii. Un alt motiv pentru care acest vaccin se administreazã este acela cã, nu se stie dacã, dupã pãrãsirea maternitãtii, copilul ajunge într-un mediu sãnãtos sau nu. Medicii sustin cã un copil, care nu a beneficiat de vaccin si care contacteazã infectia în primele luni de viatã, riscã sã se îmbolnãveascã pentru cã, în mare parte, organismul sugarului e lipsit de apãrare. Avînd în vedere cã vaccinurile împotriva hepatitei B, cele antipoliomielitice si oral antirujeolic si antirubeolic se importã, astfel încît nu ar trebui sã existe probleme în ce priveste administrarea acestora.

Articol afisat de 2136 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara BUGA)
AdaugŃ comentariul tŃu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist´┐Ż nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective