Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Februarie 2010
TipŃreste articolul - Varianta pentru imprimantŃ Trimite acest articol unui prieten  prin email

La Roman, vaccinul BCG... ca „iarba de leac“

• vaccinul ´┐Żmpotriva tuberculozei, epuizat ´┐Żn toat´┐Ż tara, lipseste si de la Maternitatea Spitalului Roman •

Maternitatea Spitalului Muncipal de Urgent´┐Ż Roman nu mai are doze de vaccin BCG, ce se administreaz´┐Ż nou-n´┐Żscutilor ´┐Żnc´┐Ż din maternitate, pentru cresterea imunit´┐Żtii ´┐Żmpotriva tuberculozei. De fapt, vaccinul lipseste ´┐Żn ´┐Żntreaga tar´┐Ż, iar situatia nu va fi remediat´┐Ż mai devreme de luna aprilie. Situatia a fost generat´┐Ż de defectiunile ap´┐Żrute la linia de productie a Institutului Cantacuzino, care furnizeaz´┐Ż vaccinul. Institutul trebuie s´┐Ż ´┐Żsi rec´┐Żstige dreptul de a pune pe piat´┐Ż medicamentele produse, printre care se num´┐Żr´┐Ż si vaccinul ´┐Żmpotriva tuberculozei, antirabic, Cantgrip si vaccinul ´┐Żmpotriva gripei de sezon. Vaccinul ´┐Żmpotriva tuberculozei va fi reluat, apreciaz´┐Ż medicii, ´┐Żn timp util, pentru ca bebelusii s´┐Ż nu aib´┐Ż de suferit. Medicii neonatologi sustin c´┐Ż vaccinul BCG poate fi administrat copiilor p´┐Żn´┐Ż la v´┐Żrsta de 10 luni, astfel ´┐Żnc´┐Żt dup´┐Ż reluarea productiei Institutului Cantacuzino, vaccinul s´┐Ż poat´┐Ż fi recuperat. „Nu mai avem vaccin ´┐Żmpotriva tuberculozei, ultimul lot a expirat la data de 31 ianuarie. ´┐Żn urma discutiilor purtate cu specialistii pneumoftiziologi, ni s-a recomandat ca, dup´┐Ż ce sugarii ´┐Żmplinesc dou´┐Ż luni, vaccinul ´┐Żmpotriva TBC s´┐Ż se administreze doar dup´┐Ż o testare prealabil´┐Ż, numit´┐Ż intradermoreactie. ´┐Żn functie de rezultatul acestei test´┐Żri se va administra vaccinul TBC, asa cum este corect. Este o problem´┐Ż la nivelul tuturor spitalelor, de aceea, recomand´┐Żm p´┐Żrintilor s´┐Ż evite contactul copiilor cu colectivit´┐Żtile, p´┐Żn´┐Ż la administrarea vaccinului“, a declarat doctor Marilena Tubucanu, medic sef al Sectiei neonatologie, ´┐Żn cadrul Spitalului Roman.
Chiar dac´┐Ż, potrivit protocoalelor medicale, timpul pierdut se va recupera, nou-n´┐Żscutii care au venit pe lume de la jum´┐Żtatea lunii ianuarie ar putea fi mai expusi riscului de ´┐Żmboln´┐Żvire. De regul´┐Ż, vaccinul BCG se administreaz´┐Ż copilului ´┐Żnc´┐Ż din maternitate, acesta oferind protectie fat´┐Ż de formele severe de tuberculoz´┐Ż, dar nu asigur´┐Ż protectie total´┐Ż ´┐Żmpotriva ´┐Żmboln´┐Żvirii. Un alt motiv pentru care acest vaccin se administreaz´┐Ż este acela c´┐Ż, nu se stie dac´┐Ż, dup´┐Ż p´┐Żr´┐Żsirea maternit´┐Żtii, copilul ajunge ´┐Żntr-un mediu s´┐Żn´┐Żtos sau nu. Medicii sustin c´┐Ż un copil, care nu a beneficiat de vaccin si care contacteaz´┐Ż infectia ´┐Żn primele luni de viat´┐Ż, risc´┐Ż s´┐Ż se ´┐Żmboln´┐Żveasc´┐Ż pentru c´┐Ż, ´┐Żn mare parte, organismul sugarului e lipsit de ap´┐Żrare. Av´┐Żnd ´┐Żn vedere c´┐Ż vaccinurile ´┐Żmpotriva hepatitei B, cele antipoliomielitice si oral antirujeolic si antirubeolic se import´┐Ż, astfel ´┐Żnc´┐Żt nu ar trebui s´┐Ż existe probleme ´┐Żn ce priveste administrarea acestora.

Articol afisat de 2188 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L´┐Żcr´┐Żmioara BUGA)
AdaugŃ comentariul tŃu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist´┐Ż nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective