Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 22 Martie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Victor Surdu, noul presedinte interimar al PSD Neamt

Victor Surdu, noul presedinte interimar al PSD Neamt

• deputatul va asigura interimatul pînã pe 29 mai cînd va fi ales un nou presedinte • la sfîrsitul lunii aprilie, va fi ales si presedintele organizatiei municipale • situatia lui Rãzvan Bobeanu va fi discutatã în cadrul Comisiei de Arbitraj a PSD • presedintele PSD Roman, Mihai Balcan, a renuntat la functie •

Apele rãmîn în continuare tulburi în PSD Neamt, dupã plecarea celor doi lideri importanti, Culitã Tãrâtã si Ioan Munteanu. Ultima loviturã încasatã de partid o reprezintã demisia din functie a lui Vasile Balcan, presedintele PSD Roman. ÃŽn paralel, cei care conduc destinele partidului încearcã din rãsputeri sã gãseascã solutii. Una dintre acestea o constituie numirea, de cãtre Biroul Permanent, a deputatului Victor Surdu (foto) în functia de presedinte interimar. Social democratul va detine aceastã functie pînã la sfîrsitul lunii mai cînd va avea loc Conferinta Judeteanã PSD, în cadrul cãreia va fi ales si noul presedinte. Victor Surdu a sustinut ieri, la Piatra Neamt, prima conferintã de presã în noua sa calitate. El a declarat cã nu îsi doreste sã conducã PSD Neamt, lãsînd sã se înteleagã cã, în perioada interimatului, nu va face altceva decît sã se ocupe de organizarea alegerilor, atît la nivel de municipiu, cît si de judet. „Biroul Permanent al PSD a hotãrît ca pe data de 30 aprilie sã aibã loc Conferinta Municipalã, iar pe 29 mai Conferinta Judeteanã. Aceste conferinte vor fi organizate pentru a se alege o nouã conducere a partidului, atît la nivelul municipiului Piatra Neamt, cît si la nivelul organizatiei judetene. Nu cred cã trebuie sã discut despre anumite aranjamente, pentru cã nici nu cred cã au existat. Vreau sã spun doar cã portile sînt deschise oricãrui membru care doreste sã candideze pentru o functie în partid“, a declarat Victor Surdu. Acesta a mai precizat cã nu va candida la sefia PSD Neamt: „Consider cã presedintele trebuie sã fie un nemtean, nãscut si crescut aici, care sã aibã legãturã cu strînsã cu oamenii locului. Si cred cã la nivelul fiecãrei organizatii judetene, presedintii trebuie sã fie oameni de-ai locului. Am acceptat cu plãcere sã fiu presedinte interimar si cred cã o sã-mi duc pînã la capãt mandatul“.

Situatia lui Rãzvan Bobeanu, discutatã în Comisia de Arbitraj

Se pare cã statutul PSD nu îi este deloc favorabil lui Rãzvan Bobeanu, social democratul care a demisionat din partid, ca ulterior sã revinã asupra deciziei. Bobeanu a depus o cerere de renuntare la demisie, însã aceastã miscare nu este prevãzutã în statul partidului. Situatia este cu atît mai complicatã, cu cît Rãzvan Bobeanu îsi anuntase intentia de a candida la sefia PSD Piatra Neamt. ÃŽnsã, spun cei care conduc acum destinele partidului, social democratul nu are în acest moment calitatea de membru PSD. Victor Surdu, presedintele interimar a recunoscut cã este o situatie delicatã, ce urmeazã sã fie discutatã în cadul Comisiei de Arbitraj a PSD. „O discutie pe marginea situatiei lui Rãzvan Bobeanu a avut loc vineri, pentru cã necesita lãmuriri. A rãmas în discutie la nivel national, pentru cã în statut nu se face nici o referire la situatia în care un membru îsi retrage cererea de demisie. Avem o Comisie de Arbitraj care va trebui sã se implice. Este o situatie delicatã. Dacã domnul Bobeanu nu se retrãgea, altfel ar fi stat lucrurile. Aceastã problemã va fi lãmuritã în cursul sãptãmînii viitoare. Rãzvan Bobeanu este o persoanã valoroasã si fãcea bine dacã se gîndea înainte de a pleca. Nu înseamnã cã la PSD este o usã închisã pentru el, însã va trebui sã parcurgã toate etapele statutare pentru a redeveni membru. Tot ce facem, trebuie sã fie cu respectarea statutului“, a declarat Victor Surdu. Mai grav este cã, cel putin în acest moment, Rãzvan Bobeanu nu are calitatea necesarã pentru a candida la sefia municipiului. El nu a depus nici o cerere de adeziune pentru a se înscrie în partid si, chiar dacã ar face acest lucru, solicitarea sa ar urma sã fie analizatã de noua conducere a PSD Piatra Neamt. „ÃŽn acest moment, Rãzvan Bobeanu nu are depusã o cerere de adeziune, ci una de renuntare la demisie, Conform statutului, Rãzvan Bobeanu nu are calitatea de membru PSD. Modalitatea de revenire este adeziunea în formã scrisã. Dupã data de 30 aprilie, noua conducere a organizatiei municipale va putea analiza orice cerere de adeziune“, a declarat Aurelia Simionicã, presedinte interimar la PSD Piatra Neamt.

Presedintele PSD Roman si-a dat demisia

Vasile Balcan, presedintele ales al PSD Roman, si-a dat demisia din functie. Sîmbãtã dimineatã, demisia scrisã a fost înmînatã senatorului Ioan Chelaru. Acesta a confirmat pentru cotidianul Monitorul, plecarea lui Balcan. „ÃŽntr-adevãr, domnul Balcan s-a prezentat sîmbãtã dimineatã la mine la birou si mi-a înmînat demisia. Mi-a povestit foarte clar situatia si l-am înteles. Sînt convins cã s-au fãcut presiuni foarte mari asupra lui si a preferat sã se retragã“, a declarat senatorul Ioan Chelaru care va asigura interimatul pînã la organizarea de noi alegeri. Zvonul conform cãruia Vasile Balcan ar fi renuntat la functie pe motiv cã nu s-ar fi respectat statutul în cazul întrunirii Comitetului Executiv, a fost respins categoric de Ioan Chelaru. „Domnul Surdu a fost ales în cadrul unei sedinte de Birou Permanent si nu Comitet Executiv, asa cã nu are nici o treabã. Nu are nici o treabã plecarea domnului Balcan cu numirea domnului Surdu care nu va detine aceastã functie decît douã luni, pînã la organizarea alegerilor“, a declarat Ioan Chelaru. Noul presedinte interimar nu avea cunostintã de dezertarea lui Vasile Balcan. ÃŽntrebat dacã are informatii cã în PSD Neamt ar urma noi plecãri, Victor Surdu a negat. „Nu sînt semnale acum cã primari sau alti membri PSD doresc sã plece din partid. ÃŽnsã, dacã vor sã plece îi vom înlocui pe toti. Vom gãsi persoane capabile sã le ia locul. Nimeni nu este de neînlocuit, iar PSD este o pepinierã de lideri si avem multi membri de partid de o calitate deosebitã“, a declarat Victor Surdu, încheind: „Cine pleacã e bun plecat, îi dorim multã sãnãtate si mult succes“.

Articol afisat de 2246 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective