Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Noiembrie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Hrana medicilor stã în gît Curtii de Conturi

• 29 de medici sînt dati în judecatã de conducerea Spitalului pentru cã ar fi primit ilegal tichete de masã • situatia a fost descoperitã de Curtea de Conturi în martie anul acesta • se pare cã medicii nu ar fi trebuit sã primeascã tichete cînd erau de gardã • o parte din doctori au returnat prejudiciul de bunã voie dar altii au refuzat si atunci li s-a intentat proces •

29 de medici ce lucreazã în Spitalul Judetean Neamt se judecã cu conducerea unitãtii sanitare pentru cã nu vor sã returneze banii aferenti unor tichete de masã pe care le-ar fi primit ilegal. Toatã povestea a plecat de la un control al Curtii de Conturi Neamt, fãcut în luna mai la Spitalul Judetean Neamt. Printre alte aspecte verificate a fost si unul referitor la acordarea tichetelor de masã pentru medicii care lucreazã în aceastã unitate. Se pare cã, potrivit legii si asa cum reiese din raportul Curtii de Conturi, doctorii nu pot primi tichete de masã cînd sînt de gardã deoarece se presupune cã atunci acestia mãnîncã din mîncarea unitãtii sanitare. Acordarea bonurilor ar fi însemnat practic ca doctorii sã mãnînce de douã ori, odatã de la spital, iar altã datã din cei 8,72 lei, aferenti unui tichet zilnic primit la finele lunii. Si, Curtea de Conturi a stabilit cã se fac vinovati de primirea acestor tichete de masã desi nu aveau dreptul 29 de medici în perioada ianuarie 2009 - februarie 2010. Cu alte cuvinte, un doctor care a lucrat 22 de zile, de exemplu, si a fãcut 5 gãrzi, ar fi trebuit sã primeascã doar 17 bonuri si nu 22 atît cît au luat. Existã sectii în care numãrul medicilor este foarte mic si de aceea celor existenti le vine foarte des rîndul sã facã gardã, motiv pentru care acestia sînt mai mult în spital decît pe acasã. Cît despre luatul mesei în spital, acestia se plîng de faptul cã rareori mãnîncã acolo pentru cã hrana este asa cum este si, fie îsi aduc mîncarea la pachet, fie iau masa în oras.
Indiferent cum stau lucrurile, Curtea de Conturi a impus conducerii unitãtii sanitare sã recupereze prejudiciul de la medici. „O parte dintre doctori au preferat sã dea înapoi de bunã voie aceste sume, mai ales cã era vorba de putini bani, maximum 2-3 milioane de lei vechi, dar altii au refuzat sã facã acest lucru si atunci nu am avut altã cale decît sã îi actionãm în instantã. Prejudiciul nu este mare dar Curtea de Conturi ne-a impus recuperarea banilor si de aceea s-a ajuns în aceastã situatie. Nu stiu cît este de corectã aceastã neacordare a bonurilor de masã în timpul gãrzilor pentru cã multi nici nu mãnîncã aici spunînd cã mîncarea-i proastã, dar asta este, noi ne conformãm“, a precizat medicul Silvia Rosescu, managerul Spitalului Neamt.
Medicii se plîng cã cã este o situatie aberantã si cã se pun prea multe presiuni asupra lor, plus cã nu beneficiazã de nici un fel de sprijin din partea statului. „Eu nu sînt într-o astfel de situatie deoarece, în calitate de sef de sectie nu trebuie sã fac gãrzi dar mai fac din cînd în cînd si, de cele mai multe ori sîmbãta, cînd oricum nu se dau bonuri. Situatia nu mi se pare corectã însã pentru colegii mei care au ajuns sã fie tîrîti prin tribunale pentru cîtiva lei. Din pãcate, altii care au falimentat fabrici de milioane de euro sau au pãgubit statul cu sume uriase nu mai ajung sã fie executati dar doctorii da“, a declarat medicul Iosif Koszeghi, presedintele Colegiului Medicilor Neamt.

Articol afisat de 2086 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective