Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Noiembrie 2010
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Supravietuire miraculoasã la Turturesti

• un bãrbat, din Bodesti, care încãrca niste mere în portbagajul masinii a fost zdrobit efectiv de propriul vehicul ce a fost lovit cu putere de un altul • „Este unul dintre cele mai urîte accidente rutiere pe care le-am vãzut“, a declarat medicul Letitia Damoc • desi a suferit leziuni grave, victima are sanse mari sã supravietuiascã •

Medicii de la Serviciul de Ambulantã Neamt cred cã au asistat sîmbãtã la un miracol dupã ce au constatat cã victima unui groaznic accident rutier a supravietuit, chiar dacã era rãnitã grav. Accidentul s-a petrecut sîmbãtã, 30 octombrie, pe DN 15D, în localitatea Turturesti, în dreptul livezii. Ion B., în vîrstã de 38 de ani, din Bodesti, a mers împreunã cu douã cunostinte si cu autoturismul personal, o Dacia, la livada de acolo pentru a cumpãra niste mere. Omul îsi parcase masina în afara pãrtii carosabile, pe sensul de mers Piatra Neamt-Roman, cînd s-a întîmplat nenorocirea. Din cercetãrile politistilor a reiesit cã Paul D., de 24 de ani, din Iasi, conducea un autoturism, pe directia Roman-Piatra Neamt. Ajuns în Turturesti, ieseanul s-a angajat în depãsirea unei coloane de masini, care circula în fata sa. ÃŽn timp ce se afla în depãsire, soferul altui autoturism din coloanã a intentionat sã efectueze aceeasi manevrã. Pentru a evita impactul, Paul D. a frînat brusc, a pierdut controlul asupra volanului, a pãtruns pe contrasens si l-a accidentat pe Ion B., care se afla lîngã autoturismului sãu, stationat pe spatiul verde din dreapta pãrtii carosabile a sensului de mers Piatra Neamt-Roman. ÃŽn urma impactului deosebit de violent, Dacia l-a izbit pe bãrbatul care stãtea în dreptul portbagajului, l-a trîntit si a trecut peste el, masinã si victimã ajungînd în urma loviturii pe axul soselei, perpendicular. La cîteva minute de la producera accidentului, au ajuns acolo un echipaj de la Ambulantã si unul de la descarcerare. Cu eforturi supraomenesti, masina a fost ridicatã de pe victimã, iar medicii, care erau convinsi cã victima este decedatã, au constatat cu surprindere cã aceasta trãieste. „Este unul dintre cele mai urîte accidente rutiere pe care le-am vãzut si pot spune cã am vãzut nedorit de multe. Bãrbatul fusese efectiv zdrobit de propria sa masinã care se rãsucise cu tot cu el prins sub roti, exact ca o stampilã care este rãsucitã, si-l fãcuse una cu asfaltul. A fost un adevãrat miracol cã omul a supravietuit desi avea numeroase traumatisme craniene si o fracturã foarte urîtã de femur. Avea piciorul scurtat cu cel putin 5-6 centimetri din cauza acestei fracturi. Surprinzãtor, în momentul în care i-am acordat primele îngrijiri era constient si a colaborat cît s-a putut. A fost transportat la spital si internat în sectia de Anestezie si Terapie Intensivã si are toate sansele sã-si revinã“, a declarat medicul Letitia Damoc, sefa Serviciului de Ambulantã Neamt. Victima a fost diagnosticatã cu „traumatism craniano- cerebral acut deschis, fracturã de femur si fracturi costale C3, C4, C5, C6, C7“.

Neatentia în conducere, cauza altor trei accidente rutiere

Alte trei evenimente rutiere, înregistrate la sfîrsitul sãptãmînii trecute, s-au soldat cu tot atîtea victime. Silviu S., de 21 de ani, din Pîngãrati, conducea vineri searã, un autoturism pe DN 15, pe directia de deplasare Tarcãu-Bicaz. Ajuns în orasul Bicaz, autoturismul l-a surprins si accidentat usor pe Vasile Z., de 72 de ani, din Tarcãu, care se deplasa pe partea carosabilã, pe partea stîngã a sensului de mers Bicaz-Tarcãu. Bãtrînul, care avea o alcoolemie de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat, a suferit un traumatism craniano-facial acut deschis si plãgi escoriate cot stîng si mîna dreaptã. Un alt accident rutier a avut loc sîmbãtã, în jurul orei 14.45, pe DJ 156 A, în Tazlãu. Nicolae N., de 19 ani, din Piatra Soimului, conducea un autoturism pe DJ 156 A cînd, din cauza neadaptãrii vitezei la conditiile unui drum cu denivelãri, a pierdut controlul asupra volanului si s-a rãsturnat în afara pãrtii carosabile. În urma accidentului, Portos B., de 18 ani, din Blãgesti, judetul Bacãu, pasager în autoturism, a suferit o fisurã de stern.
Ultimul eveniment rutier din seria celor trei, a avut loc sîmbãtã, 30 octombrie, în jurul orei 19.45, pe B-dul Decebal din Piatra Neamt. Petre R., de 19 ani, din Alexandru cel Bun, conducea un autoturism cînd a pãtruns pe sensul opus si a intrat în coliziune cu un autoturism condus de Claudiu A. ÃŽn urma impactului, un pasager, de 17 ani, din primul autoturism a suferit „epistaxis acut închis si plagã contuzã minorã piramidã nazalã“.

Articol afisat de 2598 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU; M. VASILACHE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de gyovy la data 01.11.2010 15:07
Sa de Dumnezeu sa supravietuiasca omul.
Cum sa nu se intample asa ceva acolo,cand traficul este supra aglomerat,iar tembelii de la rutiera o tot dau cu nerespectarea dracului sa-i ia.Ar fi trebuit,ca inainte de mutarea traficului greu pe acea portiune,sa se largeasca soseaua.Dar nu ai cu cine vorbi.Neadaptarea vitezei sau depasirile neregulamentare,fac parte din vocabularul oricarui cioflingar de la rutiera,uitand ca el insesi,trebuie sa raporteze cazurile,in care acesti factori,pot produce accidente pe un drum.Oare cand le mai da ministeruul niste radare?
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective