Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Noiembrie 2010
TipŃreste articolul - Varianta pentru imprimantŃ Trimite acest articol unui prieten  prin email
EXECUTIE MAFIOT├

EXECUTIE MAFIOT´┐Ż

• fratii Mararu au fost ciuruiti ´┐Żntr-o cafenea din centrul orasului • Gheorghit´┐Ż Mararu, pe corpul c´┐Żruia au fost num´┐Żrate zece pl´┐Żgi ´┐Żmpuscate, a murit la spital • ´┐Żmpuscat ´┐Żn stomac, Bogdan Mararu a supravietuit • principalul suspect este Cristian Chilat, zis si „Fal´┐Żu“ • un magazin din centrul orasului a fost incendiat s´┐Żmb´┐Żt´┐Ż dimineat´┐Ż • anchetatorii nu exclud o leg´┐Żtur´┐Ż ´┐Żntre cele dou´┐Ż fapte •


Fratii Mararu au fost ciuruiti cu un pistol, duminic´┐Ż, la amiaz´┐Ż, ´┐Żntr-o cafenea din centrul orasului Piatra Neamt. Gheorghit´┐Ż Mararu a murit la scurt timp, iar fratele s´┐Żu, Bogdan, a fost transportat ´┐Żn stare grav´┐Ż la spital. Principalul suspect, Cristian Chilat, zis si „Fal´┐Żu“, este c´┐Żutat de anchetatori, acestia av´┐Żnd de rezolvat si un alt atentat produs s´┐Żmb´┐Żt´┐Ż dimineat´┐Ż, atunci c´┐Żnd un magazin din centrul orasului a fost incendiat. La Piatra Neamt au venit sefii Politiei de la Bucuresti, iar ancheta este ´┐Żn plin´┐Ż desf´┐Żsurare.


Ziua de duminic´┐Ż, ce se anunta foarte linistit´┐Ż pentru pietrenii iesiti ´┐Żn centrul orasului, s´┐Ż se bucure de o duminic´┐Ż ´┐Żnsorit´┐Ż de noiembrie, avea s´┐Ż se transforme ´┐Żntr-un cosmar. Focuri de arm´┐Ż si tipete. Cam asa ar putea fi caracterizat´┐Ż scena care a avut loc, ´┐Żn jurul orei 12.20, ´┐Żn fata localului Caffe Latino, situat ´┐Żn fata Bisericii Precista. Doi tineri, plini de s´┐Żnge au iesit din cafenea si s-au pr´┐Żbusit pe trotuar. Unul este Gheorghit´┐Ż Mararu, ´┐Żn v´┐Żrst´┐Ż de 38 de ani. Cel´┐Żlalt este fratele s´┐Żu, Bogdan, ´┐Żn v´┐Żrst´┐Ż de 36 de ani. Ei s´┐Żnt urmati de un individ care tine ´┐Żn m´┐Żn´┐Ż o arm´┐Ż. Dup´┐Ż ce mai arunc´┐Ż o privire asupra victimelor sale, criminalul dispare. Urc´┐Ż ´┐Żntr-un BMW negru, cu numere de Constanta, au spus martorii, si o sterge de la fata locului. Bulversati, cet´┐Żtenii aflati ´┐Żn zon´┐Ż, la plimbare, realizeaz´┐Ż groz´┐Żvia, iar unul dintre ei sun´┐Ż la 112. Dispecerul este anuntat c´┐Ż ´┐Żn centrul orasului, ´┐Żn Precista, se trage ´┐Żn plin´┐Ż strad´┐Ż. Mai multe echipaje de politie se ´┐Żndreapt´┐Ż rapid ´┐Żn zon´┐Ż. La locul incidentului au plecat ´┐Żn tromb´┐Ż dou´┐Ż ambulante, ambele echipaje fiind cu medic, dintre care unul fiind chiar directorul medical al Serviciului de Ambulant´┐Ż Neamt. C´┐Żnd au ajuns la locul incidentului, au descoperit c´┐Ż o victim´┐Ż, Bogdan Mararu, ´┐Żn v´┐Żrst´┐Ż de 36 de ani, cu o ´┐Żmpusc´┐Żtur´┐Ż ´┐Żn abdomen, plecase deja c´┐Żtre spital cu o masin´┐Ż particular´┐Ż. Cea de-a doua victim´┐Ż, Gheorghit´┐Ż C´┐Żt´┐Żlin Mararu, ´┐Żn v´┐Żrst´┐Ż de 38 de ani, a fost g´┐Żsit´┐Ż de echipajul de la Ambulant´┐Ż c´┐Żzut´┐Ż ´┐Żn strad´┐Ż, ´┐Żn apropierea trotuarului si ´┐Żntr-o balt´┐Ż de s´┐Żnge. Din pozitia ´┐Żn care era c´┐Żzut´┐Ż victima, se pare c´┐Ż aceasta a fost ´┐Żmpuscat´┐Ż ´┐Żn plin´┐Ż strad´┐Ż, iar Gheorghit´┐Ż Mararu a c´┐Żzut sub ploaia de gloante.

Plin de s´┐Żnge

Medicii de la Salvare au constatat c´┐Ż victima era ´┐Żn stop cardio-respirator si plin´┐Ż de s´┐Żnge. Medicii de la ambulant´┐Ż au ´┐Żnceput imediat manevrele de resuscitare prin aplicarea de masaj cardiac, prinderea unor linii venoase etc. Pentru scurt timp, cordul acestuia a repornit, iar masina salv´┐Żrii a plecat ´┐Żn tromb´┐Ż cu acesta c´┐Żtre Unitatea de Primiri Urgente Neamt. Cadrele medicale au constatat c´┐Ż victima avea zece pl´┐Żgi ´┐Żmpuscate, dintre care trei ´┐Żn zona inimii. La scurt timp dup´┐Ż ce Gheorghit´┐Ż C´┐Żt´┐Żlin Mararu a ajuns la UPU, inima acestuia a ´┐Żncetat din nou s´┐Ż bat´┐Ż motiv pentru care medicii s-au reapucat de manevrele de resuscitare. Masaj cardiac, perfuzii si injectii cu adrenalin´┐Ż, intubare etc. Nici una dintre aceste metode nu a dat rezultat astfel ´┐Żnc´┐Żt la ora 13.21 cadrele medicale au fost nevoite s´┐Ż declare decesul victimei. „Din p´┐Żcate, toate eforturile cadrelor medicale nu au avut nici un rezultat astfel ´┐Żnc´┐Żt, ´┐Żn final, am fost nevoiti s´┐Ż declar´┐Żm decesul. Din ce am num´┐Żrat noi, a fost vorba despre zece pl´┐Żgi ´┐Żmpuscate, dintre care trei ´┐Żn regiunea precordial´┐Ż, una ´┐Żn zona toracic´┐Ż dreapt´┐Ż, alte trei ´┐Żn abdomen, dar si una ´┐Żn m´┐Żn´┐Ż. Presupunem c´┐Ż a fost vorba despre o arm´┐Ż automat´┐Ż pentru c´┐Ż altfel nu se explic´┐Ż ploaia de gloante. Este posibil ca unele s´┐Ż fie r´┐Żni de intrare, iar altele de iesire, nu stim deocamdat´┐Ż exact, necropsia urm´┐Żnd a stabili exact despre ce este vorba. Din fericire, cel´┐Żlalt frate, care avea o singur´┐Ż ´┐Żmpusc´┐Żtur´┐Ż ´┐Żn abdomen, este ´┐Żn stare bun´┐Ż, este stabil din punct de vedere hemodinamic, constient si cooperant. Acesta urmeaz´┐Ż s´┐Ż fie operat de chirurgi pentru a i se extrage glontul din abdomen“, a declarat medicul Letitia Damoc, sefa Serviciului de Ambulant´┐Ż Neamt si medicul de gard´┐Ż de la UPU. Bogdan Mararu intrase duminic´┐Ż ´┐Żn jurul orei 14 ´┐Żn sala de operatie, unde chirurgul Alexandru Juncu urma s´┐Ż-i extrag´┐Ż glontul din abdomen.

´┐Żmpuscati la cafea

Din cercet´┐Żrile anchetatorilor a reiesit faptul c´┐Ż cei doi frati au mers duminic´┐Ż, ´┐Żn jurul orei 11, la Caffe Latino, locul ´┐Żn care obisnuiau s´┐Ż-si bea cafeaua. Martorii spun c´┐Ż ei erau bine dispusi, iar la masa lor se aflau si alte persoane. De altfel, cafeneaua era plin´┐Ż la acea or´┐Ż. La un moment dat, spun anchetatorii, ´┐Żn jurul orei 12.15, ´┐Żn cafenea ar fi intrat Cristian Chilat, cunoscut si sub porecla de „Fal´┐Żu“. ´┐Żntre acesta si fratii Mararu exista de mai mult timp un conflict. Fal´┐Żu s-ar fi asezat ´┐Żn fata mesei la care se aflau fratii Mararu si ar fi scos un pistol. Primul luat la tint´┐Ż ar fi fost Gheorghit´┐Ż Mararu, asupra c´┐Żruia ar fi tras mai multe focuri de arm´┐Ż. De m´┐Żnia agresorului nu a sc´┐Żpat nici Bogdan Mararu, asupra acestuia fiind tras un singur glont. Speriate, cele dou´┐Ż victime au ´┐Żncercat s´┐Ż scape si au iesit din cafenea, ´┐Żns´┐Ż nu au reusit s´┐Ż fac´┐Ż dec´┐Żt c´┐Żtiva pasi, dup´┐Ż care s-au pr´┐Żbusit pe trotuar. Zeci de politisti s-au deplasat la fata locului si au demarat cercet´┐Żrile. Au fost prelevate probe si ridicate sapte tuburi de cartus. Principalul suspect, identificat ´┐Żn persoana lui Cristian Chilat, a fost dat ´┐Żn urm´┐Żrire general´┐Ż. Cu un elicopter a ajuns la Piatra Neamt ministrul administratiei si internelor, Traian Igas si chestorul Valentin F´┐Żtuloiu, secretar de stat. „Am constatat c´┐Ż acesti infractori au avut deseori probleme cu justitia si, de fiecare dat´┐Ż, au fost pusi ´┐Żn libertate, ca o ´┐Żncurajare a disolutiei organelor statului. Poate va trebui s´┐Ż schimb´┐Żm si legislatia. Cet´┐Żtenii pl´┐Żtesc pentru securitatea lor si nu o primesc. S´┐Żntem ´┐Żn evaluarea mai multor conduceri de inspectorate judetene dar si a conducerii inspectoratului general de politie. Si ´┐Żn 2005 am venit la Piatra Neamt pentru c´┐Ż acest clan cotropise orasul. Atunci l-am destituit pe seful politiei“, a declarat secretarul de stat, chestorul Valentin F´┐Żtuloiu. Comisarul Aurelian Vasea Soric, seful Politiei Neamt, a declarat c´┐Ż la mijloc a fost vorba de un conflict spontan si ´┐Żn nici un caz o reglare de conturi. C´┐Żnd a f´┐Żcut aceast´┐Ż afirmatie, comisarul sef Soric a tinut cont de relatia de dusm´┐Żnie care exista ´┐Żntre „Fal´┐Żu“ si fratii Mararu.

Magazinul Onym, incendiat la comand´┐Ż?

Tragedia ´┐Żnregistrat´┐Ż ieri ´┐Żn centrul orasului Piatra Neamt nu este str´┐Żin´┐Ż de incendierea magazinului Onym, din noaptea de vineri spre s´┐Żmb´┐Żt´┐Ż, spun surse din r´┐Żndul anchetatorilor. Magazinul, proprietatea Oanei Vicol si a mamei sale, Magdalena, a fost incendiat de dou´┐Ż persoane necunoscute care au fost surprinse de camerele video de supraveghere. Incendiul, soldat cu pagube ´┐Żn valoare de un milion de lei, a afectat si cafeneaua Paris, proprietatea aceleiasi Oana Vicol. Pompierii militari au stabilit c´┐Ż incendiul a fost provocat, iar imaginile surprinse de camerele de supraveghere au confirmat aceast´┐Ż ipotez´┐Ż. ´┐Żn imagini se vede cum dou´┐Ż persoane, ´┐Żmbr´┐Żcate ´┐Żn negru, iar una cu un fes de culoare alb´┐Ż pe cap, au venit dinspre Petrodava si au stat ´┐Żn zon´┐Ż aproximativ 10 minute, timp ´┐Żn care au studiat cu atentie strada. Au revenit ´┐Żn fata magazinului, moment ´┐Żn care unul dintre ei a aruncat ceva spre geam, probabil o sticl´┐Ż cu benzin´┐Ż. Aceasta a fost plasat´┐Ż la granita dintre magazin si cafenea, scopul fiind de a le incendia pe am´┐Żndou´┐Ż. Politistii care au studiat imaginile au ajuns la concluzia c´┐Ż una dintre cele dou´┐Ż persoane ar putea fi Cristian Chilat. Ei ´┐Żncearc´┐Ż s´┐Ż afle r´┐Żspunsul la ´┐Żntrebarea ce ar fi avut de ´┐Żmp´┐Żrtit Cristian Chilat cu Oana Vicol? Cei doi probabil c´┐Ż nici nu se cunosc, ´┐Żns´┐Ż niste leg´┐Żturi ar putea exista prin niste prieteni comuni. Surse din r´┐Żndul anchetatorilor au afirmat c´┐Ż este posibil ca Oana Vicol s´┐Ż fie o apropiat´┐Ż a lui Gheorghit´┐Ż Mararu, cei doi locuind ´┐Żn acelasi bloc. Aceleasi surse au afirmat c´┐Ż Oana Vicol a locuit ´┐Żn ultimii ani ´┐Żn Iasi, unde a f´┐Żcut afaceri cu imobiliare. La un moment dat, pietreanca ar fi cunoscut un alt nemtean aciuat ´┐ŻnT´┐Żrgul Iesilor care se ocupa cu afaceri similare. Cei doi ar fi cump´┐Żrat mai multe terenuri ´┐Żn 2008, ´┐Żns´┐Ż criza imobiliar´┐Ż a f´┐Żcut ca pretul acestora s´┐Ż scad´┐Ż la mai putin de o treime din valoarea investitiei. Se pare c´┐Ż ´┐Żn acel moment, ´┐Żntre Oana Vicol si afaceristul imobiliar au ap´┐Żrut niste ne´┐Żntelegeri, cel din urm´┐Ż dorind s´┐Ż-si recupereze investitia. Sursele noastre au mai spus c´┐Ż, pentru a-si recupera investitia, nemteanul ar fi f´┐Żcut presiuni si ar fi recurs chiar la amenint´┐Żri, iar ´┐Żn cele din urm´┐Ż si-ar fi recuperat banii. Cu toate acestea Oana Vicol a avut probleme. ´┐Żn urm´┐Ż cu mai bine de o s´┐Żpt´┐Żm´┐Żn´┐Ż, si-a g´┐Żsit autoturismul, un Porsche Chayenne, cu unul dintre geamurile laterale spart. A urmat incendierea magazinului.

Leg´┐Żturi periculoase

Judetul Neamt nu este pentru prima dat´┐Ż scena unor acte de violent´┐Ż extrem´┐Ż.
´┐Żn noaptea de 22 spre 23 noiembrie 2005, un Audi A8, a lui Gheorghe Mararu, asigurat pentru 65.000 de euro a ars ´┐Żn fata blocului unde locuia proprietarul.
Anul 2006 a r´┐Żmas ´┐Żn istoria judetului ca fiind unul al atentatelor.
Noaptea de 8/9 februarie 2006: un Porsche Cayenne, proprietatea bunicului lui Gheorghe Mararu ia foc ´┐Żn parcarea Hotelului Central. Masina valora 100.000 de euro.
Puiu Mironescu, de 36 de ani, din Piatra Neamt, a fost ´┐Żmpuscat ´┐Żn noaptea de 10 spre 11 februarie 2006, ´┐Żn fata blocului ´┐Żn care locuia. Pietreanul a sc´┐Żpat cu viat´┐Ż ´┐Żn urma atentatului, ´┐Żns´┐Ż autorul faptei nu a fost identificat nici p´┐Żn´┐Ż ast´┐Żzi.
23/24 aprilie 2006 - vila lui Bogdan Mararu, de la iesirea spre orasul Bicaz, este incendiat´┐Ż. Prejudiciu de 300.000 de lei.
´┐Żn noaptea de 9 spre 10 mai 2006, un Mercedes E270, a lui Bogdan Mararu, ia foc ´┐Żn fata blocului. Autorii s´┐Żnt filmati cu o camer´┐Ż video, ´┐Żns´┐Ż nu au putut fi identificati.
´┐Żn 2008, Cristian Chilat a fost condamnat la trei ani de ´┐Żnchisoare pentru distrugere si nerespectarea regimului armelor si munitiilor.
Decizia a fost luat´┐Ż dup´┐Ż ce s-a constatat c´┐Ż Fal´┐Żu este autorul incendierii Mercedesului E 270, proprietatea lui Bogdan Mararu. Prin aceeasi sentint´┐Ż a mai primit trei ani de ´┐Żnchisoare pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor.Alert´┐Ż maxim´┐Ż

Comisarul Aurelian Vasea Soric, seful Politiei Neamt, a declarat, ´┐Żn timpul unei interventii la un post de televiziune central, c´┐Ż nu intentioneaz´┐Ż s´┐Ż-si dea demisia si c´┐Ż autorul atentatului va fi prins. Ofiterul a fost acuzat ´┐Żn dese r´┐Żnduri c´┐Ż s-ar afla ´┐Żn raza de influent´┐Ż a fratilor Mararu, ´┐Żns´┐Ż verific´┐Żrile efectuate nu au confirmat acuzele. Soric a negat de fiecare dat´┐Ż acest lucru, inclusiv acuzatia c´┐Ż ar fi beneficiat de ajutor financiar pentru a-si construi vila de la Piatra Neamt. Iesean la origine, Soric a preluat sefia Politiei Neamt venind direct din Kosovo, unde a participat la o actiune de mentinere a p´┐Żcii.
Asear´┐Ż, toate efectivele Politiei Neamt erau ´┐Żn stare de alert´┐Ż maxim´┐Ż. Toate intr´┐Żrile si iesirile din oras erau ´┐Żntesate de oamenii legii. La actiunile de c´┐Żutare a asasinului particip´┐Ż si 20 de jandarmi nemteni. De asemenea, cu ajutorul unui elicopter al IGPR se efectuau activit´┐Żti de supraveghere aerian´┐Ż. P´┐Żn´┐Ż la ´┐Żnchiderea editiei, Cristian Chilat nu fusese prins. Exist´┐Ż informatii care arat´┐Ż c´┐Ż principalul suspect ar intentiona s´┐Ż p´┐Żr´┐Żseasc´┐Ż tara.

Articol afisat de 13284 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU, M. VASILACHE)
AdaugŃ comentariul tŃu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad´┐Żugat de Mahu la data 14.11.2010 20:55

Mararu a fost agresat in Cafe Latino acum un an,17 nov 09, de unii de-a lui Tâtã.

A fost agresat impreuna cu Caminschi de Tâtã,Constantinescu,Zambreanu si Rusu.(Scandalul a fost un episod dintr-o neîntelegere mai veche dintre Rusu si Caminschi).
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective