Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2010
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Politica 15 Noiembrie 2010
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Stefan si PDL Neamt, echipă cîstigătoare

• cu 364 de voturi pentru si 7 împotrivă, Gheorghe Stefan a fost reales presedintele democrat-liberalilor nemteni • liderii PDL au dat un mesaj de unitate si coagulare către membri • Theodor Baconschi: „Multumesc pentru ocazia de a-i cunoaste pe acesti bravi militanti din PDL Neamt, care au făcut scoruri excelente si care azi îsi deschid un viitor politic“ • Sulfina Barbu: „În 2004, victoria PDL a început în Moldova, consider că în 2012, tot de aici trebuie să pornească revenirea în fortă a PDL“ • Gheorghe Flutur: „Trebuie să fim identificati cu rezultatele crizei, nu cu criza, e greu, dar vom trece împreună“ • „Nu vă fie frică, PDL nu pică“, a spus si Gheorghe Stefan •

Într-o atmosferă relaxată, fără artificii, dar cu aranjamente florale superbe, Gheorghe Stefan a fost reales presedintele PDL Neamt, cu 364 de voturi pentru, 7 împotrivă si nici un vot nul. „Prea putine împotrivă, dar măcar se demonstrează că în partidul nostru este democratie“, a spus acesta imediat la aflarea rezultatelor. Odată cu mandatarea lui Gheorghe Stefan, 371 de membri PDL au votat prim-vicepresedintii - Marius Rogin si Vasile Pruteanu, care au întrunit 360 si 361 de voturi, vicepresedintii - Aurora Bălan, Ilie Apostoaie, Decebal Arnăutu, Angela Boros, Constantin Catrinoiu, Ionel Ciubotaru, Alexandru Drăgan, Laurentiu Leoreanu, Petru Mîndru, Petrică Prichici. Secretar general a fost ales tot Adrian Cărăbet, iar adjuncti Laurentiu Dulamă si Romel Bîrjoveanu. „Am considerat că, în momentul în care avem o echipă performantă, e bine să nu se schimbe. De aceea am candidat din nou, iar în biroul judetean mergem cu cei mai performanti politic, cu cei alesi uninominal. Asta am făcut si noi si, pentru că avem prin statut libertatea de a crea functii suplimentare, am decis ca primarii să fie supleanti, cu drept de vot consultativ, am creat functia de secretar coordonator si sper ca toate acestea să ne ajute să fim mai performanti, mai puternici. Este greu, este criză, dar PDL va reveni în fortă. Vreau să vă zic că au fost organizate alegeri la o primărie de municipiu, o singură dată de cînd a început criza, la Rîmnicu Vîlcea si le-a cîstigat PDL. Oamenii înteleg si aleg candidatii. Asa că... nu vă fie frică, PDL nu pică“, a spus Gheorghe Stefan colegilor din sală.

„Echipa de la Neamt e de invidiat în multe judete“

Alegerile PDL Neamt l-au avut ca invitat al aceluiasi arc guvernamental pe presedintele UNPR Neamt, Culită Tărâtă. „PDL este principalul partid de guvernămînt si zic că pentru Neamt este o zi deosebit de importantă, tinînd cont că azi România se află într-o situatie mai dificilă. Dar nu de netrecut. A venit momentul ca absolut toate partidele să-si dea mîna să trecem greutătile cu care se confruntă tara. De la o zi la alta criza economică, dar mai ales cea morală, se accentuează. De aceea mă aflu alături de dvs, de absolut toti parlamentarii din Neamt si cred că am dovedit că nu ne-am transformat în plimbători de geantă pînă la Bucuresti. Am adus proiecte, fonduri, indiferent de partid si avem multumirea că am făcut ceva pentru colegiul care ne-a trimis în Parlament. Echipa pe care o aveti la Neamt e de invidiat în multe judete“, a declarat acesta.
Mesaj de felicitare si de model de urmat a venit si din partea organizatiilor PDL din judetele moldave. Dan Marian, liderul de la Vaslui, a declarat că vine cu plăcere la Piatra Neamt, unde este „o organizatie puternică a PDL, care a demonstrat că nu stie ce e aceea înfrîngere“. PDL Vrancea, prin presedintele său, consideră că „trebuie să învătăm cu totii de la Gheorghe Stefan; e unul din oamenii care a intrat în politică pentru oameni, care fac politică si administratie pentru oameni“. Ana Maria Topoliceanu, director la CNI, i-a urat lui Gheorghe Stefan succes. „Nu pentru că sînt eu din Piatra, ci pentru că e cel mai bun. E primarul care vine aproape săptămînal la Bucuresti si sustine proiectele. La Compania Natională de Investitii se finalizează anul acesta sala polivalentă, se mai construieste o sală de sport, bazine de înot la Roman. Toate datorită lui. Nu cred că este cineva care-si imaginează PDL Neamt fără Gheorghe Stefan“, a spus ea.

Cîstig pentru 2012

Valerian Vreme, ministrul Comunicatiilor, a transmis gîndurile bune si le-a dorit colegilor de la Neamt să aleagă sefi care „să garanteze în 2012 cîstigul si să sustinem un guvern care să ducă mai departe programul de guvernare“. Theodor Baconschi, aflat pentru prima dată la Piatra Neamt, s-a declarat încîntat de posibilitatea de a-i întîlni „pe acesti bravi militanti din PDL Neamt, care au făcut scoruri excelente si care, prin alegerile de azi, îsi vor deschide un viitor politic local“. „Criza a obligat PDL să adopte o serie de măsuri care au scăzut pentru moment scorul partidului, dar sînt convins că vom reusi să rămînem uniti. Fac incursiuni în teritoriu si există acest efort de a mentine spiritul de echipă în PDL. Am descoperit peste tot oameni de foarte bună calitate, care înteleg politica nu numai prin accesul la resurse. Cu sigurantă PDL va fi prima fortă de centru-dreapta care va scurta suferinta României. Moldova e exemplu formidabil, care a reusit să se scoată din dependenta de mostenitorii PCR si a reusit să genereze si aici clasa de mijloc, oameni care stau pe picioarele lor, care au creat ceva din nimic. Piatra Neamt e o bijuterie din acest punct de vedere, are o elită locală intelectuală foarte respectabilă“, a spus ministrul de Externe. Sulfina Barbu a dat asigurări că PDL „nu va uita că a devenit cel mai puternic în mare parte datorită efortului făcut de membrii din Moldova“. „Mi-amintesc în 2004 Moldova a început victoria PDL. Consider că în 2012 tot Moldova trebuie să pornească revenirea PDL. Stiu că vă e greu, partidul e la guvernare în cea mai gravă criză din ultimii 70 de ani. Să nu-i credeti pe cei care prevăd căderea PDL, pentru că stiu sigur că fiecare cetătean întelege această această nevoie de schimbare, chiar dacă azi e dureros, e singura solutie. E posibil ca azi să fie cîtiva supărati, dar vă garantez că mîine oamenii vor spune că PDL a făcut ce era nevoie pentru tară“, a declarat Sulfina Barbu, precizînd că e nevoie totusi de unitate, de disciplină de partid, de lucru în echipă „asa cum e la Neamt echipa unită si preocupată de dezvoltarea judetului“.

„Dacă mai e nevoie de o revolutie, o vom face“

„Frate geamăn Pinalte“, si-a început discursul Gheorghe Flutur, „avem parcurs comun. Revolutia portocalie începută în 2004 a fost cea care a miscat lucrurile si cred că dacă mai e nevoie de o revolutie, o putem face. Patru rînduri de alegeri ati fost campioni. Trebuie să ne ridicăm pălăria în fata acestei brave organizatii moldave. PDL a cîstigat alegerile în 2008, apoi prezidentialele, am intrat la guvernare si e obligatoriu să rămînem la guvernare pînă al sfîrsitul mandatului si să luptăm pentru unul nou. Acum ne-a prins criza, dar noi trebuie să fim identificati cu rezultatele crizei nu cu criza. E greu, dar va trebui să trecem împreună acest moment. Aveti obligatia să mergeti acasă si să le spuneti oamenilor ce se întîmplă. Am mărit pensiile. Pensia minimă e de 350 de lei si nu se umbă la pensii. Noi am făcut lucrurile astea bune. La bugetari s-a umblat la salarii, dar pentru 2011 se încearcă o revenire. În toate localitătile se sapă, se lucrează, se întîmplă ceva. Trebuie să spunem oamenilor lucrurile astea. Cred că sîntem prea modesti“, a spus Flutur.

Articol afisat de 3223 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M. CONSTANTINESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective