Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2011
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Aprilie 2011
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
CAZUL FALÃU - MARARU,ÎNREGISTRÃRI TELEFONICE

CAZUL FALÃU - MARARU,ÎNREGISTRÃRI TELEFONICE

• Cristian Chilat a fost prezentat ieri la Tribunalul Neamt pentru verificarea arestãrii • instanta i-a prelungit mandatul cu 60 de zile, primul termen al procesului urmînd sã fie pe 11 mai • desi arestatul a vrut sã vorbescã cu ziaristii, politistii i-au interzis • din interceptãrile unor convorbiri reiese cã „Falãu“ a încercat sã-i pãcãleascã pe anchetatori în privinta modului de procurare a pistolului •

Desfãsurare impresionantã de forte ieri la Tribunal cu ocazia prezentãrii în fata instantei a lui Cristian Chilat, zis „Falãu“, asasinul lui Gheorghe Mararu. El a fost prezentat instantei pentru verificarea mãsurii arestãrii preventive, dar si pentru prelungirea mandatului. Cazul a fost analizat în Camera de Consiliu, drept pentru care sedinta a fost secretã. Trei persoane, rude si prieteni de-ai acuzatului au ajuns si ei la sediul Tribunalului, însã au fãcut cale întoarsã dupã ce jandarmii le-au comunicat cã nu pot participa la sedintã. „Am venit sã-l vedem si sã-l sustinem. Ne pare rãu cã s-a ajuns aici, mai ales cã el este un om deosebit. Dacã autoritãtile ar fi intervenit atunci cînd trebuia, Cristi nu mai era în situatia asta. Conflictul dintre el si Gheorghe Mararu era cunoscut de toatã lumea si data de ani buni. Probabil cã a fãcut ceea ce a fãcut într-un moment de nebunie, altfel nu ne explicãm“, a declarat un vãr al lui Chilat. Putin dupã ora 11 a apãrut si duba de la arestul IJP Neamt. Din motive de securitate, cagulatii au decis sã-l introducã pe inculpat pe usa din spate a tribunalului. Cu cãtuse, cãtusele de la mîini prinse cu lanturi de mijloc, „Falãu“ a fost urcat în grabã pe scãrile tribunalului pînã în sala de judecatã. Desi Chilat a dorit sã schimbe cîteva cuvinte cu jurnalistii prezenti, politistii i-au interzis. A apucat doar sã spunã cã îi pare rãu pentru copiii lui. Sedinta a durat aproximativ o orã si jumãtate, iar în tot acest timp usa sãlii de judecatã a fost pãzitã cu strãsnicie de doi luptãtori DPIR. Magistratii au prelungit mandatul de arestare, care expira pe data de 13 aprilie, cu încã 60 de zile. Judecãtorul Iulian Mitrofan, purtãtorul de cuvînt al Tribunalului Neamt, a precizat cã Cristian Chilat nu a declarat recurs împotriva prelungirii mandatului de arestare si cã i s-a adus la cunostintã primul termen al procesului în care va fi judecat pentru omor calificat: 11 mai 2011. Dupã terminarea sedintei, flancat de cîtiva luptãtori DPIR, Chilat a fost scos din sala de judecatã si transportat în arestul Politiei Neamt de unde, cel mai probabil, va fi transferat în Penitenciarul Bacãu.

„Deja jegosul ãla de Froki e mîncat“

La dosarul cauzei în care Cristian Chilat este judecat pentru uciderea lui Gheorghe Mararu procurorii au mai anexat si alte interceptãri pe care le considerã utile în cadrul procesului. La fel ca si în primele convorbiri, nu este specificatã persoana cu care Chilat a vorbit, de certitudine fiind faptul cã acestea au fost interceptate dupã ce inculpatul a fost arestat. Prima din acestea dateazã din 22 noiembrie 2010.
Cristian Chilat: Eu stiu de unde l-am luat si am si omul care l-a luat. Dau si omul care l-a luat. ÃŽntelegi?
Domn: Îl bagi în puscãrie.
C.C.: Nu, cã omul e la pîrnaie. Si am vorbit cu el. Bã, spun tot. Da, Falãu, lasã-l la mine.
D.: De unde l-ai cumpãrat tu?
C.C.: Nu l-am cumpãrat. De unde mi l-a lãsat mie. Stii?
D.: Da’ nu-i faci rãu lui?
C.C.: Nu-i fac rãu lui. El e condamnat deja, ce sã-i faci?
D.: E încã o faptã.
C.C: Ce faptã sã fie. El si-a luat fapta. Cu apartamentul ãla. Deci, el a fost condamnat pentru fapta aia cu apartamentul. Care a spart apartamentul cînd a luat pistolul. El a spart apartamentul unui interlop si a luat pistoalele. Mi-a spus mie.

O altã convorbire este de pe 22 februarie 2011.

C.C.: Dar, nu, de ce? Bãi frate, bãi mînca-ti-as. Cum p... mea mã, n-am declarat? Si în ultima scrisoare pe care am scris-o „bãi bolovane, mai tii minte cã ti-am luat douã pistoale din groapã? Dar fraiere, nu s-a întepat, în loc sã se întepe în p... mea, da, mã, da.
În aceeasi zi Chilat mai are o altã convorbire spumoasã.
C.C: Cicã nu se leagã unele detalii. Dar pe mine nu mã intereseazã unele detalii. Nu mã intereseazã orele, nimeni. Cicã i-a luat declaratie si lui boschetarul ãla... vroiam sã-i duc eu haine unui boschetar... Stii? I-a luat ceva declaratie si a declarat ãla cu o lunã în urmã i-am adus haine, stii? Bã, mor de ciudã, mã, cu tovarãsul ãsta al meu. Cum p... mea n-a zis el cã douã, mã? Dar ce avea dacã spunea? Dar spune asa, mã. Cinci spune. Da, mã, am adus cinci. Erau cinci pistoale, nu unul.
D.: Cã eu mai retin?
C.C.: Deja jegosul ãla de Froki e mîncat. Ãla d-abia îl astept la pîrnaie. Dacã ajung la pîrnaie, oricum îl tai.
D.: Cine e?
C.C.: F., jegosul ala, un jegos care i-a spart asta, cum îi zice, ãla care avea... 50 de mii de p...
A doua zi, pe 23 februarie, Chilat discutã din nou la telefon.
C.C.: Dacã zic cã am adus pistolul din Italia, mã bagã la trafic de arme? Cã eu am fãcut pedeapsã pentru trafic de arme.
D1.: Da, îi zici ca îl ai din 2007....
C.C.: Cã am fãcut pedeapsã din 2007.
D1.: Pãi si atunci?! Îl am de atunci. De cînd am fãcut. Nu are cum sã te mai ia. Dacã te-a luat o datã, nu mai are cum.... Acum poti sã spui cã ai adus un camion de arme. Ai fost condamnat pentru trafic, nu poate sã-ti dea de douã ori pentru aceeasi faptã.
D2.: Da
D1.:ÃŽntelegi? Deci nu are cum.
Ultima interceptare telefonicã prezentatã în rechizitoriu este tot de pe 23 februarie 2011.
C.C.: Bã, eu pot s-o sucesc în instantã?
D.: Cum, tu?
C.C.: Da.
D.: Pãi, cum sã nu?
C.C.: A?
D.: Cum sã nu?
C.C.: Poate o sã mã întrebe..., totul e adevarat, dar cu o singurã..., poate sã zicã judecãtorul, numai cu una singurã: de unde ai pistolul?
D.: De unde ai pistolul?
C.C.: Da.
D.: Da, îl am din 2007.
C.C.: Pentru cã tovarãsul meu a declarat cã numai un pistol era.
D.: Cum?
C.C.: Tovarãsul meu a declarat cã numai un pistol era, stii, cînd... spart apartamentul. Eu pot sã zic în instantã, da, mã, am mintit, din 2007 îl am.
D.: ÃŽl am din 2007. Da.
C.C.: Din Italia l-am adus.
D.: N-are ce sã-ti dea, mãrturie mincinoasã. Am fost condamnat pentru trafic, am vrut sã nu se stie, am..., dar totusi, vreau sã spun adevãrul. Întelegi? Asa îi spui.
C.C.: Dacã vãd si vãd cã nu o dã ãsta... Întelegi?
D.: Da, îi spui dom-le pistolul e din 2007.
C.C.: Dacã vãd cã.. nu ia fapta pe el, stii: da, mã, l-am adus eu din Italia. Dar de unde l-ai adus? L-am cumpãrat de la albanezi. Nu?

Sotia victimei se va constitui parte civilã la proces

Procurorii din cadrul Parchetului General, cei care au întocmit rechizitoriul în cazul lui Cristian Chilat, sustin cã la anchetã inculpatul a negat intentia de a-l ucide si pe Bogdan Mararu si cã acuzatul ar confunda cronologia faptelor, dar cu sigurantã a tras deliberat ceea ce rezultã din declaratia martorului Crãciun Constantin. Sotia victimei, Alina Ionela Mararu a declarat cã se va constitui parte civilã în procesul penal dar nu a precizat suma pe care o va cere de la ucigasul sotului ei. Urmãrirea penalã împotriva lui Puiu Mironescu în acest caz a demarat la data de 24 decembrie 2010. Cu toate cã din convorbirile interceptate de oamenii legii apar declaratii contradictorii referitoare la provenienta armei cu care s-a comis crima, anchetatorii cred altceva. Procurorii apreciazã cã Puiu Mironescu a fost cel care l-ar fi informat pe Chilat de prezenta lui Mararu la Caffe Latino. Tot Mironescu ar fi cel care a pus la dispozitia lui Chilat arma, drept pentru care Mironescu a cãpãtat de la finele anului trecut statutul de complice în cauzã. Anchetatorii asteaptã acum profilul genetic al prietenului lui Chilat pentru a compara ADN-ul lui cu cel ridicat de pe munitia cu care s-a tras în Caffe Latino.

Articol afisat de 2930 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(G. MUNTEANU, D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective