Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2005
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Regionale 15 Octombrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Rezultatele testelor privind gripa aviarã, cel mai devreme sîmbãtã

Rezultatele testelor privind gripa aviarã, cel mai devreme sîmbãtã

• Ministerul Sãnãtãþii a trimis în judeþul Tulcea 13.200 de capsule de Tamiflu, pentru tratamentul profilactic antiviral • deºi nu este în carantinã, Bucureºtiul ar trebui sã fie în alertã •

Rezultatele analizelor de identificare a tipului de virus al gripei aviare depistat în România, aºteptate iniþial pentru vineri, nu vor fi cunoscute înainte de ziua de sîmbãtã, a anunþat Comisia Europeanã.
Eºantioanele care trebuie sã ajungã la laboratorul de referinþã comunitar din Marea Britanie au fost întîrziate din cauza „procedurilor vamale aplicate transporturilor de «substanþe periculoase»“, se aratã într-un comunicat al Comisiei.
Mostrele urmau sã ajungã vineri seara la laborator, iar rezultatele ar putea fi anunþate sîmbãtã dupã-amiazã ºi „în nici un caz înainte“.
Testele laboratorului britanic urmeazã sã identifice tipul virusului ºi sã clarifice dacã este vorba despre virusul de tip H5N1, responsabil pentru moartea a peste 60 de persoane în Asia ºi a cãrui prezenþã a fost confirmatã în Turcia. Experþii veterinari ai UE, precum ºi specialiºti în urmãrirea rutelor de migraþie a pãsãrilor, se reunesc vineri la Bruxelles, pentru a discuta eventuale noi mãsuri de prevenire, pentru limitarea contactelor între pãsãrile sãlbatice ºi cele domestice. Ei ar putea decide, vineri seara, acþiuni care pot merge pînã la izolarea pãsãrilor domestice din zonele de risc.

Medicamente antivirale distribuite în judeþul Tulcea
Ministerul Sãnãtãþii a trimis, vineri, în judeþul Tulcea, 13.200 de capsule de Tamiflu, pentru tratamentul profilactic antiviral al locuitorilor ºi persoanelor care au intervenit în focarul de gripã aviarã identificat în localitatea Ceamurlia de Jos, informeazã Ministerul Sãnãtãþii. Vor beneficia de tratamentul cu Tamiflu personalul medico-sanitar, veterinar, al Ministerului de Interne, Ministerului Apãrãrii Naþionale, administraþiei publice locale ºi centrale, precum ºi persoanele din familiile unde s-au depistat pãsãri purtãtoare de virusul gripei aviare.
„Ministerul Sãnãtãþii dispune de o cantitate dublã de medicamente antivirale faþã de cel distribuit deja în teritoriu. ÃŽn cursul sãptãmînii viitoare, Ministerul Sãnãtãþii va asigura cantitãþi suficiente de medicamente antivirale, care sã acopere un eventual necesar în alte zone ale þãrii“ se spune în comunicat.

Bucureºtiul trebuie sã fie într-o stare de alertã
Bucureºtiul trebuie sã fie totuºi într-o stare de alertã pentru a preveni o eventualã apariþie a gripei aviare, a declarat, vineri, dr. Constanþa Ionescu, reprezentant al Direcþiei Sanitar-Veterinare pentru siguranþa alimentelor ºi membru al Comandamentului Antiepizootic al sectorului 2, cu prilejul convocãrii acestui for de cãtre primarul Neculai Onþanu. Medicul specialist a precizat cã municipiul Bucureºti prezintã riscul apariþiei influenþei aviare, dat fiind faptul cã este o zonã foarte populatã. „ÃŽn Bucureºti nu s-a instituit carantinã pentru cã nu au existat cazuri de îmbolnãvire a pãsãrilor. Am elaborat însã un plan de mãsuri pentru a preveni apariþia gripei aviare, deoarece existã riscul apariþiei unui virus mutant genetic care ar putea fi preluat de om de la alte animale, precum porcul“, a explicat Constanþa Ionescu.
Comandamentul Antiepizootic al Municipiului Bucureºti a dispus joi, 13 octombrie, un program de mãsuri pentru prevenirea apariþiei influenþei aviare în Capitalã. Primarul general Adriean Videanu a declarat cu aceastã ocazie cã mãsurile speciale se vor lua pentru a preveni apariþia gripei aviare, nicidecum cu scopul de a crea panicã în rîndul populaþiei.
Direcþia de Sãnãtate Publicã a anunþat cã va distribui 20.000 de doze de vaccin antigripal cãtre dispensarele din zonele inundate. Adriean Videanu a informat cã sînt pregãtite ºi douã unitãþi spitaliceºti în caz de epidemie de gripã - Institutul de Boli Infecþioase „Matei Balº“ ºi Spitalul „Victor Babeº“.
Potrivit planului de mãsuri adoptat la nivel central, se menþine decizia de interzicere a comercializãrii pãsãrilor vii în pieþe ºi tîrguri ºi suspendarea activitãþii la tîrgurile de animale. Ministerele Transporturilor ºi Administraþiei au sarcina sã menþinã în funcþiune dezinfectoare pentru mijloacele de transport.

Articol afisat de 1468 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(M.N.)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Internaþionale Stiri Internaþionale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective