Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2005
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 10 Noiembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Primar dat pe mîna Poliþiei Economice ºi Gãrzii Financiare

Primar dat pe mîna Poliþiei Economice ºi Gãrzii Financiare

• urmare a unor nereguli constatate de Corpul de Control al Prefecturii la Ruginoasa, a fost sesizatã Poliþia economicã ºi Garda Financiarã • cele douã instituþii au demarat o serie de cercetãri • printre neregulile avute în vedere se numãrã ºi plata ajutorului social pentru 12 persoane plecate în strãinãtate •

Corpul de control al Prefecturii a efectuat un raid la Primãria Ruginoasa ºi a constatat mai multe nereguli, motiv pentru care au fost sesizate Poliþia Economicã ºi Garda Financiarã. Printre neregulile semanalate se numãrã includerea pe statele de platã a ajutorului social, acordat în conformitate cu Legea 416/2001, a 12 persoane, plecate în realitate în strãinãtate, familiile acestora încasînd, ilegal, banii în perioada ianuarie-noiembrie 2005. O altã neregulã constatatã a fost cea legatã de achiziþionarea a douã centrale termice, la Primãrie ºi la bisericã, centrale confecþionate pe un ºantier care nu era autorizat ISCIR. Controlul a mai constatat ºi lipsa din casierie a unor sume de bani. Controlorii au mai stabilit cã pe statele de platã, prin care s-a acordat ajutor social unor cetãþeni, au fost reþinute, nejustificat, diverse sume de bani. Tot organele de control au reþinut faptul cã primarul Gicã Ciobanu a concesionat un siloz de furaje, din domeniul public, soþiei acestuia, în vederea efectuãrii unei tranzacþii, spunîndu-se într-un certificat cã Elena Ciobanu nu ar avea datorii, în realitate aceasta avînd un debit de 100 de milioane de lei la bugetul local.
„Fiind vorba de chestiuni care încalcã normele legate, instituþia noastrã a solicitat un control mixt, din partea organelor abilitate, respectiv Poliþia Economicã, Inspectoratul Teritorial de Muncã ºi Gãrda Financiarã“, a precizat subprefectul Vasile ªendrea.
Efectuarea controlului a fost confirmatã ºi de purtãtorul de cuvînt al Inspectoratului Judeþean de Poliþie Neamþ.
„De douã zile, la solicitarea Prefecturii Neamþ, s-a instituit o comisie mixtã de control, formatã din poliþiºti de la Compartimentul de Combatere a Criminalitãþii Economico-Financiare, inspectori de la Inspectoratul Teritorial de Muncã Neamþ ºi comisari ai Gãrzii Financiare. Se vor verifica aspectele sesizate de Prefecturã. Constatãrile de naturã penalã vor fi înaintate Parchetului, spre cercetare. Neregulile de naturã administrativã vor fi sancþionate administrativ. Cînd se va finaliza controlul se va întocmi un raport, ce urmeazã a fi remis Prefecturii“, a declarat Cãtãlina Bãdeanu, subinspector al Inspectoratului Judeþean de Poliþie Neamþ, ofiþer de relaþii publice.
Primarul Gicã Ciobanu continuã sã-ºi susþinã nevinovãþia
declarînd cã va face o plîngere la minister, prin care va denunþa abuzurile pe care le face directorul Oficiului Prefectural Roman, Nicu Chirilã, de la care ar porni totul. „Este adevãrat cã de douã zile avem o comisie mixtã de control, ca urmare a unui ordin emis de domnul prefect. Este pãcat cã domnul prefect apleacã urechea la o serie de scrisori anonime sau semnate în numele unor salariaþi din Primãrie, care nu au habar cã ar fi semant o asemenea sesizare. Ce o ieºi, o ieºi din aceastã poveste. Domnul prefect este dezinformat. Tot ceea ce s-a scris acolo sînt simple delaþiuni. Silozul de care se face vorbire a fost dat unei societãþi comerciale ºi nu soþiei mele. Se ºtie cã toate aceste reclamaþii sînt «instrumentate» de actualul director al Oficiului Prefectural, Nicu Chirilã, ºi de secretarul Vasile Moisã. Mã voi adresa Prefecturii sã aflu care sînt adevãraþii petiþionari ºi apoi Ministerului Adiministraþiei pentru a arãta presiunile la care sînt supus“, a precizat Gheorghe Ciobanu. Acesta a declarat cã nu se confirmã acuzaþiile potrivit cãrora ar fi trecut pe statul de platã pentru ajutorul social 12 persoane care în realitate ar fi plecate în strãinãtate. „Asta se întîmplã cînd se þine cineva de capul tãu. Oamenii mai vin, mai pleacã. Dacã stã omul acolo, zece zile, apoi se întoarce, nu înseamnã cã nu poate beneficia de ajutor social“, a mai spus primarul comunei Ruginoasa.

Articol afisat de 1445 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective