Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2005
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 10 Noiembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Un pietrean, antrenor al naþionalei feminine de rugby

Un pietrean, antrenor al naþionalei feminine de rugby

• Eusebiu Popa va participa cu naþionala tricolorã de rugby în 7 la Campionatul European din Franþa

Eusebiu Popa (foto), actualul conducãtor al clubului de rugby Venus Piatra Neamþ, a fost numit selecþionerul naþionalelor de rugby feminin din România, senioare ºi junioare. Pietreanul va fi ajutat în noua sa funcþie de un alt antrenor moldovean, Nicolae Tarcan, tehnician care se ocupã de destinele echipei Locomotiva Paºcani. Eusebiu Popa ºi Nicolae Tarcan se vor ocupa de pregãtirea echipelor de rugby în 7, cu care vor merge la Campionatul European, grupa valoricã B, în 2006, dar ºi de pregãtirea viitoarei selecþionate tricolore de rugby în 15, cu care România ar urma sã participe tot în grupa a II-a valoricã la Campionatul European. Cum aceastã din urmã întrecere este însã doar în stadiul de proiect, este de aºteptat ca europenele de rugby în 15 sã fie programate în anul 2007 sau chiar 2008. „A fost o numire care mã bucurã ºi care este dovada faptului cã nu am muncit degeaba pînã acum la Piatra Neamþ. Este însã meritul echipei Venus, care a arãtat mereu cã este o formaþie foarte bine cotatã, indiferent cã am jucat în întrecerile interne sau internaþionale. Pentru mine ºi pentru colegul meu de la Paºcani, aceastã funcþie înseamnã o nouã responsabilitate, pentru cã nu vrem sã facem rugby-ul românesc de rîs. Sîntem oameni care ºtim cã putem face treabã bunã ºi sper cã vom reuºi sã avem ºi performanþe“, a declarat antrenorul Eusebiu Popa. Sub comanda tehnicianului pietrean, România va participa la Campionatul European de rugby în 7 în luna mai a anului viitor, în Franþa. Acolo tricolorele ar urma sã întîlneascã Polonia, Cehia, Bosnia-Herþegovina, Croaþia, Austria, Elveþia sau Bulgaria. Antrenorul Popa a afirmat cã are informaþii doar despre naþionala Croaþiei, pe care a vãzut-o la lucru în urmã cu cîteva sãptãmîni, cînd a fost la un stagiu de pregãtire organizat de Federaþia Internaþionalã de Rugby, la Split. Lectorii care au condus stagiul au fost managerul de dezvoltare al rugby-ului feminin din Europa, francezul Pierre Villpreaux, fost jucãtor al naþionalei „Cocoºului Galic“ în anii '70 ºi actualul selecþioner al naþionalei de rugby feminin a Angliei, Gary Street. Pietreanul a spus cã a avut deja cîteva contacte cu oameni din rugby-ul feminin european, în special cu selecþionerul englez, de la care ar urma sã primeascã casete ºi informaþii despre noutãþi din „sportul cu balonul oval“. „Avem puterea sã facem o figurã frumoasã la europenele din Franþa. Sîntem o echipã nouã, care poate surprinde ºi am încredere cã putem sã ne calificãm pentru prima grupã valoricã. Avem contacte cu Ungaria ºi Austria, dar pînã în luna mai trebuie sã jucãm ºi alte partide, chiar ºi cu Anglia. Mi-ar plãcea sã avem un meci la Piatra Neamþ“, a mai spus Eusebiu Popa.
Venus Piatra Neamþ, cu Eusebiu Popa la conducere, pe banca tehnicã, a obþinut în 2005 primul titlu naþional al campionatului organizat de Federeaþia Românã de Rugby. Din 1996 a cîºtigat însã toate competiþiile organizate în afara programelor oficiale ale FRR. Întrecerea de rugby feminin va continua în sezonul 2005-2006 ºi va aduna la start mai multe echipe din zona Bucureºtiului, Dobrogei ºi Moldovei: Venus Piatra Neamþ, Unirea Iaºi, Locomotiva Paºcani, Sportul Ciorogîrla, Select Bucureºti, Progresul Bucureºti ºi Litoral Mangalia, cei de la Rulmentul Bîrlad intenþionînd sã înscrie ºi ei o echipã în campionatul naþional de rugby feminin.

Articol afisat de 1746 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective