Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 8 Decembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Tragedie

Tragedie

• un sugar de douã luni a murit intoxicat cu monoxid de carbon degajat de un foc mocnit provocat de un lemn scos din sobã • cel care a provocat tragedia a fost fratele mai mare, de doar trei ani • trei fraþi ai sugarului, cu vîrste între unu ºi trei ani, au fost internaþi în spital suferind intoxicaþii cu monoxid de carbon •

La Costiºa, lipsa de supraveghere a copiilor a generat, ieri, o tragedie. Un sugar în vîrstã de douã luni a murit ºi trei fraþi de-ai lui, în vîrstã de 3, 2, ºi un an, au ajuns la spital ca urmare a intoxicãrii cu monoxid de carbon. Neverosimila întîmplare s-a întîmplat în jurul orei 11, la locuinþa Mariei Ploscaru, în vîrstã de 26 de ani, din localitate, ºi a lui Constantin Lazãr, în vîrstã de 30 de ani, din Podoleni, în timp ce adulþii se aflau în curte. Tatãl tãia niºte copaci, iar mama spãla rufe. Se pare cã Alexandru, în vîrstã de 3 ani, a scos din sobã o creangã aprinsã la un capãt ºi a aºezat-o pe pat, lîngã Cosmin, mezinul familiei, care dormea. De la lemnul arzînd au luat foc lenjeria, pãtura ºi patul care, în timp, au ars mocnit. Fumul degajat în spaþiul închis i-a intoxicat pe copii, care se aflau în aceeaºi camerã. Sugarul a fost cel mai afectat, deoarece sursa de monoxid de carbon era chiar lîngã el. Cînd, într-un tîrziu, pãrinþii au intrat în casã, au sesizat fumul, iar pe copii i-au gãsit în stare de inconºtienþã. Fiind solicitat Serviciul Judeþean de Urgenþã Neamþ, un echipaj al Serviciului Mobil de Urgenþã Reanimare ºi Descarcerare s-a deplasat la locuinþa cu pricina. În ceea ce îl priveºte pe mezin, cadrele medicale nu au mai putut face altceva decît sã constate decesul, iar celorlalþi trei copiii le-au acordat primul ajutor ºi i-au transportat la secþia Pediatrie a Spitalului Judeþean de Urgenþã Neamþ.
Copiilor li s-a administrat de urgenþã tratamentul specific intoxicaþiilor cu monoxid de carbon, bazat pe oxigenoterapie ºi perfuzii. În afarã de glucozã, micilor pacienþi li s-au administrat vitamine, precum ºi antibiotice, în scopul preîntîmpinãrii unei pneumonii care poate apãrea ca urmare a intoxicaþiei cu monoxid de carbon. Cel mai grav afectat a fost copilul de 3 ani, care suferise o gravã insuficienþã respiratorie.
Potrivit precizãrilor fãcute de cãtre agentul Alois Dincã, ºeful Postului de Poliþie Costiºa, Maria Ploscaru ºi Constantin Lazãr trãiesc în concubinaj de mai bine de cinci ani ºi au împreunã cinci copii. Cel mai mare are 4 ani ºi la ora la care s-a întîmplat tragedia nu era acasã, fiind trimis de mama sa la pãrinþii acesteia. Cei doi nu au avut niciodatã un loc de muncã, cîºtigîndu-ºi cele necesare traiului zilnic muncind prin sat. Singurele lor surse de venit sînt ajutorul social primit de la Primãria Costiºa ºi alocaþiile copiilor.

Articol afisat de 1362 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective