Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Decembrie 2005
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Decembrie 2005
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Consultaþii gratuite la Sãbãoani, la iniþiativa Casei de Asigurãri

Consultaþii gratuite la Sãbãoani, la iniþiativa Casei de Asigurãri

• Daniela Soroceanu, director al CAS Neamþ, a popularizat noile tipuri de asigurãri de sãnãtate în mediul rural

Conducerea Casei de Asigurãri de Sãnãtate (CAS) Neamþ, prin prezenþa directorului executiv general Daniela Soroceanu, a vizitat, vineri, 16 decembrie, comuna Sãbãoani, dupã circa ºapte ani în care instituþia a cãutat sã-ºi formeze continuitate, în ciuda problemelor financiare ale sistemului. Cu acest prilej, preºedintele CAS Neamþ a precizat cã are o oportunitate bunã de a face un bilanþ, iar doctorii care au însoþit-o de a susþine consultaþii gratuite, alãturi de cei doi doctori de medicinã generalã din comunã. Oamenii s-au declarat foarte mulþumiþi, venind în numãr mare la întîlnirea cu specialiºtii. „Trebuie sã ºtiþi cã, începînd de anul viitor, oamenii vor putea beneficia de pachete speciale, în funcþie de nivelul cotizaþiilor. ÃŽncepînd cu anul 2006, un asigurat poate depune, anual, 800.000 de lei pentru care poate primi servicii medicale de performanþã. ÃŽn cazul în care persoana nu are nici un fel de venit ºi nici nu cotizeazã cãtre CAS Neamþ, pentru a deveni asiguratã, va plãti o sumã de circa nouã milioane de lei“, a declarat Daniela Soroceanu.

Semne bune anul are
Directorul CAS Neamþ a mai precizat cã anul 2006 este unul de referinþã pentru instituþia pe care o conduce, din cauzã cã nu mai sînt înregistrate datorii. ÃŽn judeþul Neamþ sînt 430.000 de asiguraþi, dintr-un total de 571.447 de locuitori. Daniela Soroceanu a precizat cã, dintre aceºtia, 115.000 sînt cotizanþi vechi, care, prin co-asigurare, ajutã membrii familiei. „Fiecare cetãþean poate sã se asigure, contra sumei anuale de 800.000 de lei. ÃŽn cazul în care cetãþeanul nu are nici o asigurare, va plãti retroactiv circa nouã milioane de lei, dacã nimeni din familie nu este asigurat. Avantajul este cã fiecare membru al familiei, care cotizeazã pentru Casa de Asigurãri Sãnãtate Neamþ, îi ia drept coasiguraþi ºi pe ceilalþi membri ai familiei“, a mai spus Daniela Soroceanu.
Valeria Dascãlu, primarul comunei Sãbãoani, ºi localnicul Flavion Manole au primit diplome de excelenþã din partea CAS Neamþ, cu prilejul vizitei de ieri. „Din nefericire, din cauze obiective, de sãnãtate, primãriþa Valeria Dascãlu nu poate primi acest premiu simbolic. Pentru merite deosebite, în ceea ce priveºte cotizaþia depusã pentru fondul de sãnãtate, Flavian Manole, de departe, meritã cu prisosinþã premiul pe care-l acordãm astãzi (ieri, 16 decembrie n.r.). Aceastã posibilitate, de a rãsplãti anumite persoane pentru merite deosebite, ne-a fost oferitã de faptul cã, în acest an, CAS Neamþ a primit suficienþi bani pentru a nu intra cu datorii în anul 2006. Sperãm ca exemplul acestor oameni de suflet din comunã sã fie urmat ºi de alþi localnici“, a declarat Daniela Soroceanu.
Conducerea CAS Neamþ, care a sãrbãtorit sãptãmîna aceasta ºapte ani de la înfiinþare, va continua periplul prin satele judeþului, pentru popularizarea noilor prevederi ºi facilitãþi legale. Urmeazã, în agendã, comunele Þibucani ºi Borca.

Articol afisat de 1514 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(C. CALIMAC)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective