Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 4 Ianuarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Revelion 2006, o ediþie reuºitã

Revelion 2006, o ediþie reuºitã

• Sãrbãtorile de Iarnã au trecut, lãsînd pietrenilor o amintire frumoasã • mii de oameni s-au adunat în Piaþa ªtefan cel Mare pentru a urmãri spectacolele artiºtilor care au rãspuns invitaþiei Primãriei Piatra Neamþ • la miezul nopþii, primarul Gheorghe ªtefan a coborît între pietreni, a închinat o cupã de ºampanie ºi a fãcut urãri pentru noul an • focurile de artificii au fãcut deliciul asistenþei •

Atît de mult aºteptate de cãtre fiecare dintre noi, Sãrbãtorile de Iarnã s-au topit ca un vis, odatã cu rãsãritul noului an, 2006. Serbate cu fast, parcã mai mult decît în anii anteriori, au reprezentat un moment de pauzã, dupã o lungã perioadã de agitaþie, de recapitulare a împlinirilor ºi eºecurilor, dar ºi de creionare a proiectelor pentru urmãtorul an.
Ultimele douã zile ale lui 2005 s-au scurs cu mult zgomot, cetele de urãtori fãcîndu-ºi apariþia pe strãzile urbei de sub Pietricica, luînd-o la picior din timp pentru cã, dupã cum se spune, „iarna-i grea, omãtu-i mare“, dar cu semne bune pentru anul care vine. Se spune cã sãrbãtoarea Crãciunului aparþine în exclusivitate familiei, însã Revelionul trebuie marcat într-un cadru lãrgit, împreunã cu prietenii, adunaþi în jurul meselor pline cu de toate, pentru a pune început bun în toate. Ajunul Revelionului a debutat sub semnul agitaþiei: vînzolealã pe trotuare - cãci pietrenii, înarmaþi cu sacoºe, au început sã batã magazinele, pentru ultimele cumpãrãturi, aglomeraþie mare pe strãzi, în claxoane ºi înjurãturi de ºoferi grãbiþi. Pe la ferestre, ici-colo, cîte-o gospodinã îºi scutura de zor pãturile, iar soþii care au reuºit sã „scape“ la cumpãrãturi, au umplut pînã la refuz magazinele. La cãderea serii, calmul a început sã se lase peste oraº, aºa, ca înainte de iureºul din noaptea dintre ani. Doar urãtorii, mai cu seamã mascaþii, ºi-au continuat drumul prin scãrile de bloc, gîndind la grasele cîºtiguri bãneºti, cã doar nucilor, colacilor ºi merelor le-a trecut vremea de mult.

Revelion în stradã
Cu trei-patru ore înainte de miezul nopþii, oraºul a început, din nou, sã se însufleþeascã. ÃŽn zona centralã, muzica din parcul de distracþii a început sã rãsune, dînd startul petrecerii, iar bubuiturile de petarde ºi focurile artificii s-au înteþit. Pe la orele 23.00, pietreni din toate cartierele au început sã coboare spre Piaþa ªtefan cel Mare, obiºnuitul loc de petrecere a nopþii de la cumpãna dintre ani. Familii, grupuri de tineri, nu fãrã sticle de ºampanie ºi pahare, s-au strîns laolaltã pentru a prinde ultimele clipe ale vechiului an, cu multe speranþe de mai bine în 2006. „Venim în centrul oraºului, împreunã cu familia ºi prietenii, de cîþiva ani, de cînd a început organizarea unor asemenea manifestãri în plinã stradã. Ne place foarte mult atmosfera, mai ales modul în care este marcatã trecerea în noul an, prin focuri de artificii“, a spus Maria Isac, 45 de ani. Tinerii au fost categoria cea mai reprezentatã la petrecerea organizatã în stradã, cu concursul autoritãþilor locale. „Am venit cu prietenii sã bem ºampanie ºi sã dansãm în stradã, atît cît vom putea. Show-ul va continua acasã, pînã dimineaþã. Oricum, tot în petreceri o vom þine, cã în acest an am invitat la mine mai mulþi colegi de facultate“, a declarat Irina Popa, 21 de ani. Chiar dacã nu este chiar genul de petrecere pentru persoane în vîrstã, atît din cauza aglomeraþiei, cît ºi a zgomotului, în centru au venit ºi persoane trecute biniºor de tinereþe. „Am rãmas singuri în acest an. Avem un fecior plecat de cîþiva ani în strãinãtate, iar fata a plecat la el, împreunã cu soþul, sã petreacã împreunã Revelionul. Am luat o ºampanie ºi aºteptãm focurile de artificii. Vrem sã ne simþim mai puþin singuri, mãcar la trecerea în noul an“, a mãrturisit Gavril Avram, 68 de ani.
Cei veniþi de prin alte pãrþi ale þãrii, pentru a petrece Revelionul împreunã cu rudele, au fost încîntaþi de atmosfera din Piatra Neamþ. „Nu am mai fost la Piatra Neamþ de dinainte de 1989. Am fost invitaþi de verii noºtri sã petrecem împreunã sãrbãtorile. Ne place mult aici, la dumneavoastrã, ºi credem cã vom reveni la varã“, a spus Zoltan Szilagyi, 53 de ani, din Hunedoara.
Dupã cum a promis, aproape de miezul nopþii, primarul Gheorghe ªtefan - care ºi-a petrecut Revelionul la Hotelul Ceahlãu - a coborît în mijlocul miilor de oameni adunaþi în centrul municipiului, pentru a închina o cupã cu ºampanie ºi a face urãrile pentru noul an. Un frumos foc de artificii a luminat cerul, spectacolul de luminã ºi culoare, urmãrit din plinã stradã, ori de la balcoane, marcînd trecerea în 2006. Mulþi au plecat spre case la scurt timp, dar petrecerea în aer liber, preferatã mai ales de tineri, a continuat pînã spre dimineaþã. Cu siguranþã, a fost una foarte reuºitã. Pentru prima datã, în ultimii ani, municipalitatea pietreanã a organizat un program bogat de manifestãri, majoritatea concerte ale unor formaþii foarte cunoscute, menite sã satisfacã majoritatea gusturilor, care au început de pe 25 decembrie ºi au continuat pînã în noaptea de Revelion. Înainte de ora 12, pe scena special amenajatã în parcul de distracþii au concertat, între alþii, Fuego, Irina Loghin, formaþiile 3 Sud-Est ºi N&D.

Articol afisat de 1748 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective