Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Ianuarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Turistã accidentatã pe pîrtia de schi de la Durãu

• o turistã din Republica Moldova, care schia pe pîrtia din Durãu, s-a izbit cu capul de o scîndurã, pierzîndu-ºi conºtienþa • cînd ºi-a revenit, ea a refuzat spitalizarea •


Leona T., în vîrstã de 30 de ani, din localitatea Bãlþi, din Republica Moldova, a fost sîmbãtã, 7 ianuarie, victima unui accident neverosimil petrecut pe pîrtia de schi de la Durãu. În timp ce cobora pe pîrtie s-a intersectat cu doi localnici care traversau zona transportînd o scîndurã de dimensiuni considerabile, destinatã confecþionãrii unei bãnci. În ciuda faptului cã a încercat sã evite impactul, tînãra s-a izbit de scîndurã chiar cu capul. Cum lovitura a fost destul de durã, victima a suferit un traumatism cranio-cerebral acut închis ºi instantaneu ºi-a pierdut conºtienþa. Aflîndu-se pe pîrtie, un echipaj al Serviciului Salvamont Neamþ i-a acordat tinerei primul ajutor ºi, vãzînd cã în mai bine de zece minute aceasta nu ºi-a recãpãtat conºtienþa, a sunat la Centrul de Sãnãtate Ceahlãu ºi a solicitat deplasarea unui echipaj medical. Cum autosanitara nu a venit în timp util, salvamontiºtii au transportat victima cu maºina lor de serviciu la respectiva unitate sanitarã, care, era, de altfel, cea mai apropiatã. Pînã sã ajungã la spitalul din Ceahlãu, victima ºi-a recãpãtat conºtienþa. Cu toate cã investigaþiile medicale efectuate au arãtat cã pe moment starea sa nu este gravã, dat fiind timpul destul de mare de inconºtienþã, cadrele medicale au fost de pãrere cã este bine ca pacienta sã meargã la Spitalul Judeþean de Urgenþã Neamþ, pentru investigaþii suplimentare ºi o supraveghere medicalã atentã. Numai cã victima a refuzat categoric sã meargã la spital, susþinînd cã ºi-a revenit ºi cã se simte bine ºi cã dupã sãrbãtori va merge la Chiºinãu pentru un examen medical.
Ce e drept, Leona T., se afla la Durãu împreunã cu un grup de prieteni, pentru a petrece, la munte, Crãciunul pe stil vechi.
„Accidentul putea avea urmãri foarte grave ºi nu este exclus ca ºi de acum încolo sã aparã surprize neplãcute în ceea ce priveºte starea victimei. Sã sperãm însã cã a avut noroc ºi cã lucrurile vor evolua bine. ÃŽn altã ordine de idei, dacã pîrtia ar fi amenajatã corespunzãtor ºi oamenii ar ºti ce trebuie sã facã ºi cum sã se comporte, nu ar apãrea astfel de probleme. Dar asta numai a pîrtie nu aratã, este de fapt un simulacru. ÃŽn ciuda dezinteresului total al unora faþã de Masivul Ceahlãu ºi tot ceea ce poate oferi acesta, turiºtii vin aici ºi vor sã se simtã bine. E pãcat cã nu li se creazã condiþii optime ºi nu se doreºte ca ºi aici sã se poatã face turism de calitate“, a declarat Raul Papalicef, ºeful Serviciului Salvamont Neamþ.
Potrivit sursei citate, cu toate cã în ultimele zile în Masivul Ceahlãu s-au înregistrat ziua temperaturi de aproximativ -15 grade Celsius, iar noaptea, mult mai mici, staþiunea Durãu este plinã de turiºti.

Articol afisat de 1441 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective