Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Februarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Eficienþã cu reduceri de paturi, dar nu ºi de personal, la Spitalul Judeþean

Eficienþã cu reduceri de paturi, dar nu ºi de personal, la Spitalul Judeþean

• analiza indicatorilor de eficienþã pe 2005 aratã cã în multe secþii se cheltuie foarte mult faþã de numãrul cazurilor rezolvate • în aceastã situaþie se aflã secþiile Ginecologie, Obstetricã, Contagioase, Psihiatrie, Chirurgie Generalã,Urologie, Oftalmologie, Neurochirurgie, ORL

Lipsa eficienþei maxime din unele secþii ale Spitalului Judeþean Neamþ va determina reducerea numãrului de paturi, dar nu ºi reducerea personalului. Aceasta a fost una dintre concluziile desprinse din ºedinþa Consiliului de Administraþie al celui mai mare spital din judeþ în urma analizei indicatorilor de eficienþã pe 2005 ai secþiilor unitãþii, mai exact a analizei costurilor pe caz rezolvat. În opinia conducerii unitãþii, reducerea numãrului de paturi reprezintã o mãsurã extremã de îmbunãtãþire a managementului secþiilor respective, care, în cursul anului trecut, au avut cheltuieli foarte mari faþã de realizãri. În aceastã situaþie se aflã secþiile Ginecologie, Obstetricã, Contagioase, Psihiatrie, Chirurgie Generalã,Urologie, Oftalmologie, Neurochirurgie, ORL. Indicatorii activitãþii acestor secþii ar putea deveni mai buni prin aplicarea mai multor mãsuri de îmbunãtãþire a managementului, reducîndu-se pe cît posibil cheltuielile.
Din aceeaºi analizã reiese cã foarte eficiente sînt secþiile Dializã, Pediatrie, Oncologie, Chirurgie Plasticã, Endocrinologie, Chirurgie Infantilã, Nefrologie, Reumatologie.
Într-o situaþie de mijloc, adicã nici foarte eficiente, dar nici extrem de ineficiente se aflã secþiile Neurologie, Medicalã, Chirurgie Oralã Maxilarã ºi Facialã, Dermatologie, Ortopedie, Cardiologie, cãrora de asemenea li s-a reproºat cã au avut anul trecut cheltuieli prea mari raportat la numãrul de cazuri rezolvate.
„Dupã pãrerea mea, în sectorul sanitar, ºi mai ales într-un spital mare, unde ajung cazurile cele mai grave din întreg judeþul ºi unde se depun toate eforturile posibile pentru salvarea lor nu ar trebui sã se vorbeascã despre eficienþã economicã. Se ºtie cã sãnãtatea costã, se ºtie cã sîntem un judeþ sãrac, situat printre primele locuri la ºomaj, cu mulþi bolnavi aflaþi într-un stadiu avansat de boalã. Aceste cazuri consumã mult, pentru cã pentru rezolvarea lor se apeleazã la medicamente de ultimã generaþie, foarte scumpe. Pentru medici ºi asistente conteazã foarte mult viaþa pacientului ºi nu banii cheltuiþi. Numai cã, avînd în vedere felul cum se gîndeºte din punct de vedere economic, acum, în sistemul sanitar, ºi costurile sînt foarte importante, iar eficienþa este ºi pentru noi un cuvînt de ordine“, a declarat doctorul Stelian Ghiþã, director general al Spitalului Judeþean de Urgenþã Neamþ.

Articol afisat de 1529 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective