Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 Februarie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Restituirea proprietãþilor regelui Mihai ºi a marilor moºieri, pusã la zid

Restituirea proprietãþilor regelui Mihai ºi a marilor moºieri, pusã la zid

• senatorul PRM Viorica Moisuc este de pãrere cã retrocedarea castelului Peleº este o soluþie imoralã • parlamentarul s-a referit ºi la solicitarea familiei Sturdza care solicitã 26.000 de hectare de pãdure în Neamþ •

Senatorul PRM de Neamþ, Viorica Moisiuc, a avut, ieri, o întîlnire cu reprezentanþii mass-media, prilej cu care a prezentat punctul de vedere al formaþiunii pe care o reprezintã pe cîteva subiecte aflate, la momentul actual, în prim-planul vieþii politice ºi sociale. Din start, a þinut sã sublinieze cã legislativul central emite Ordonanþe de Urgenþã pe bandã rulantã, în detrimentul dezbaterilor care ar trebui organizate mai ales cînd este vorba despre acte normative importante. Unul dintre subiectele abordate a vizat restituirea bunurilor deþinute de membrii familiei regale. „PRM s-a pronunþat împotriva restituirilor în naturã ºi este pentru acordarea unor despãgubiri decente. Mã refer la regele Mihai, care a fost ºef al statului român. O ordonanþã de urgenþã prin care urma sã fie aprobatã o sumã imensã de bani pentru bunurile imobile ale familiei regale (nu a fost precizatã suma, dar s-a vehiculat cã, pentru Castelul Peleº statul român ar fi urmat sã plãteascã 30 milioane de euro - n.r.) a cãzut la Senat. Prinþesa Margareta ºi domnul Duda - pe care eu nu îl pot numi prinþ, au solicitat sã li se restituie castele - care au devenit muzee, în care statul român a investit bani grei. Este vorba despre o avere incomensurabilã. Castelul Peleº a fost închis timp de 10 ani: o ciupercã foarte periculoasã afectase structura de rezistenþã din lemn a clãdirii, iar aceasta risca sã se prãbuºeascã. Imobilul a fost consolidat, investiþia statului român fiind costisitoare. ÃŽnsã, acum a devenit o nouã bijuterie a României. Dar, a fost restituit întregul complex Peleº“, a declarat senatorul Moisiuc. Parlamentarul PRM a afirmat cã restituirile în naturã sînt cu atît mai imorale cu cît statul român a cheltuit sume imense cu administrarea acestor proprietãþi. ÃŽn opinia sa, Radu Duda nu este omul potrivit sã reprezinte România în relaþiile cu Comunitatea Europeanã: „ÃŽn calitatea sa de consilier al premierului Tãriceanu, ca ºi de colonel al Armatei Române, primeºte 1 miliard de lei pe an. Asta ca sã facã lobby pentru integrarea României în UE. Eu îl cunosc ºi vã pot spune cã este lipsit de cunoºtinþe juridice ºi politice. L-am urmãrit într-o emisiune televizatã ºi am constatat cã este ºi agramat“.
ÃŽn acelaºi context, a fãcut referire ºi la familia Sturdza care revendicã pe teritoriul judeþului Neamþ, între altele, 26 mii de hectare de pãdure, subliniind cã era necesarã o altã abordare. „ÃŽn nici o fostã þarã socialistã nu s-a întîmplat ca la noi, ci au fost acordate despãgubiri. Chiar fostul preºedinte Ion Iliescu a recunoscut cã noi am fost mai catolici decît papa. Prin aplicarea principiului «restitutio in integrum», nici astãzi nu s-a isprãvit cu aplicarea legilor proprietãþii“, a conchis senatorul Moisiuc.

Articol afisat de 1750 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de gondolf la data 19.02.2006 03:18
Corect si la obiect!
Guvernul liberal al Romaniei prin aceste ordonante adoptate in mod abuziv si nedemocratic au facut si fac in continuare ca sa "intram" in Europa ca o natiune de SCLAVI !!!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective