Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 19 Aprilie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Paºi spre Golgota

Paºi spre Golgota

Sfînta ºi marea zi de Miercuri din Sãptãmîna Patimilor este al treilea popas de mare încãrcãturã spiritualã, alãturi de Iisus, pe drumul Crucii. Mînecarea (urcarea) spre Golgota se face din ce în ce mai greu, pentru cã pãcatul a crescut enorm, iar tehnicizarea, indiferetismul ºi grija materialã a lumii îi face pe mulþi nici sã nu-L vadã pe Iisus în agonie. Cu toate acestea, în marea Lui iubire de oameni, Dumnezeu care vine sã mîntuiascã neamul omenesc, sã îl scoatã din întuneric ºi din umbra morþii, avînd în ochi încã lacrimile vãrsate pentru om, din sîmbãta lui Lazãr, cu bucurie urcã privind spre Golgota ca spre împlinirea ºi desãvîrºirea mîntuirii. Aici se vor pironi toate pãcatele noastre, ne vom elibera ºi vom ajunge asemenea îngerilor lui Dumnezeu. În sîmbãta lui Lazãr, lumea se împarte în douã. Cei care îl urmeazã pe Hristos ºi cei care sînt împotriva Sa. Cei care au postit bine, s-au rugat adînc, au primit cuvîntul adevãrului, vor fi alãturi de Maica Domnului, ucenici ºi mironosiþe ºi în aceastã Sfîntã Zi, spre locul Cãpãþînii. Cei ce n-au postit, n-au înþeles mesajul dumnezeirii, vor cãuta ºi acum sã îl ucidã pe Iisus, pentru cã le stricã problemele vieþii personale.
În marea ei economie ºi purtare de grijã, biserica îi va chema prin cuvîntul Sfîntului Ioan Gurã de Aur, în noaptea luminatã, sã se facã pãrtaºi ospãþului dumnezeirii. Facã Bunul Dumnezeu ca toþi sã fim prezenþi la acest ospãþ care ne va fi arvuna vieþii viitoare.
Astãzi este Miercurea vînzãrii, cînd Iuda Iscarioteanul, în numele ºi în fruntea rãutãþii îl va vinde pe Cel ce l-a creat pe om cu mîna Sa. Zi tristã pentru umanitate, care, în loc sã-i aducã mãrirea ºi cinstea cuvenitã, va trece de la extaz la urã, aruncînd tot ce este mai urît, mai neuman asupra lui Iisus. Cei puþini care au înþeles mesajul Evangheliei Lui Iisus, care au lãsat totul ºi L-au urmat, vor þine aceastã zi ca pe una sfîntã, zi de mare post, de rugãciune, de meditaþie, dar ºi de lucrare a faptelor bune.
În momentul cînd Iisus va fi ridicat pe Cruce, se va realiza cea mai mare Liturghie, a iubirii supreme. De aceea, de toate ne va ierta Dumnezeu în lumea aceasta, numai de lipsa de la Sfînta Liturghie nu ne va ierta în veacul veacurilor. Participarea noastrã la Sfînta Liturghie este rãspunsul de iubire la iubirea lui Dumnezeu. Aceastã Liturghie începe de azi, fapt pentru care creºtinãtatea se pregãteºte cu tot sufletul prin post aspru, rugãciune fierbinte ºi prezenþã continuã la picioarele Lui Iisus.
Bucuria pascalã ce curge ca un potop de luminã sã aducã în sufletele tuturor oamenilor mãcar un strop din roua cerului, din frumuseþea raiului, din iubirea Treimicã ºi din dragostea Lui Iisus, înþelegere între popoare, pace ºi liniºte peste tot pãmîntul, ca prin aceasta sã înþelegem semnificaþia rugãciunii domneºti (Tatãl nostru), precum în cer ºi pe pãmînt.

Articol afisat de 1692 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Constantin CÃPÃÞÎNÃ, preot paroh, parohia Adormire)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective