Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 6 Mai 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Haine „pe ghicite“, în magazinele nemþene

• inspectorii OJPC au gãsit produse textile neetichetate corespunzãtor • nereguli au fost gãsite la 36 din cei 41 de agenþi economici verificaþi • a fost opritã, temporar de la comercializare, marfã de 1,24 miliarde de lei ºi aplicate amenzi de aproape 70 milioane de lei

41 de agenþi economici din judeþ care produc, importã, distribuie sau comercializeazã produse textile au fost verificaþi, în cursul lunii aprilie, de inspectorii Oficiului Judeþean pentru Protecþia Consumatorilor Neamþ.
Au fost controlate aspecte legate de modul în care produsele textile sînt etichetate ºi marcate cu toate elementele de identificare ºi caracterizare ale acestora, în special indicarea datelor privind compoziþia ºi instrucþiunile de întreþinere.
Echipele de control au constatat cã, deºi, existã acte normative care conþin precizãri privind obligaþiile agenþilor economici privind prezentarea denumirii, marcarea compoziþiei fibroase ºi etichetarea produselor textile, ca ºi indicarea modului de întreþinere, aceºtia nu le respectã. Au fost verificate ºase firme producãtoare de produse textile ºi 35 de agenþi economici care comercializeazã astfel de produse, volum de mãrfuri fiind în valoare de 17,248 miliarde de lei. Au fost gãsite nereguli în cazul a 36 de firme, iar mãrfurile cu abateri au totalizat 1,24 miliarde de lei. Pentru produsele fabricate de firme indigene, abaterile de etichetare-marcare identificate au însemnat neînscrierea completã a denumirii producãtorului, în conformitate cu ceea ce apare în actele firmei. În cazul celor din import, existente în reþeaua de comercializare en-gross ºi en-detail, s-au constatat abateri de informare a consumatorului, în sensul cã nemenþionãrii þãrii de origine, denumirii ºi adresei importatorului. La cinci agenþi economici, au fost constatate nereguli legate de lipsa autorizaþiei de funcþionare pentru structura de vînzare en-detail, ori neafiºarea acesteia. Prin urmare, inspectorii OJPC au dispus oprirea temporarã de la comercializare a unui volum important de produse textile, în valoare de 1,248 miliarde de lei, au fost date douã avertismente ºi aplicate 34 de amenzi, în valoare totalã de 67 de milioane de lei.

Articol afisat de 1625 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective