Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 19 Mai 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Fonduri europene pentru dezvoltarea resurselor umane

Fonduri europene pentru dezvoltarea resurselor umane

Reprezentanți ai Ministerului Muncii, Solidarității Sociale și Familiei, conducerea Primăriei Piatra Neamț, organizații nonguvernamentale și reprezentanți ai agenților economici din județ s-au întîlnit joi, 18 mai, la Piatra Neamț, în cadrul unei conferințe cu tema „Fonduri europene pentru dezvoltarea resurselor umane“. În cadrul întrunirii au fost furnizate amănunte foarte importante despre posibilităție de absorbție de fonduri europene pe care le au instituțiile publice, organizațiile non-profit și agenții economici. Gheorghe Ștefan, primarul municipiului Piatra Neamț, a declarat că aceasta a și fost intenția, în organizarea acestui simpozion, agenții economici și autoritățile publice locale avînd nevoie de informații pentru a ști cum să acceseze fondurile externe, care vor fi substanțiale după aderarea României la Uniunea Europeană. „Am considerat că este necesar ca toți să fim informați, să știm cum trebuie procedat pentru a accesa fondurile europene. După ce ne vom integra în Uniunea Europeană, sumele care ne vor fi alocate vor fi foarte mari“, a spus primarul Gheorghe Ștefan.
Valer Bindea, secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii, Solidarității Sociale și Familiei, a prezentat Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, care se adresează organizațiilor nonguvernamentale, agenților economici și autorităților publice locale. Pentru implementarea programului, în țară se vor fixa opt puncte de coordonare, iar cel pentru Regiunea Nord-Est va fi la Piatra Neamț. Ministrul Valer Bindea a precizat că România dispune de resurse naturale, de un relief minunat și mai are multe atu-uri, dar, din păcate, stă mai prost la capitolul resurse umane, care nu sînt pregătite pentru a exploata celelalte resurse existente, deja. Pentru pregătirea profesională a oamenilor există Fondul Social European, care înseamnă bani care să fie investiți în resursele umane, adică în viitorii inițiatori de proiecte pe bani străini. „Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane are ca obiectiv general dezvoltarea capitalului uman și asigurarea oportunităților de învățare pe tot parcursul vieții, iar de aici decurg mai multe obiective speciale. Intenția noastră este să facilităm inserția tinerilor pe piața muncii, prin programe educaționale și de formare. De asemenea, vor exista programe pentru grupele defavorizate, cum sînt romii, persoanele cu dizabilități și tinerii care ies din casele de copii“, a spus ministrul Valer Bindea. Alte amănunte legate de fondurile europene și despre cum pot fi ele absorbite au fost oferite de Cristina Iovu, director general în Ministerul Muncii, Solidarității Sociale și Familiei. Ea a adus în atenția participanților la conferință noua schemă de prezentare a proiectelor Phare 2004 - Dezvoltarea Resurselor Umane și noul PRAG 2006.

Articol afisat de 2143 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona ȚĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective