Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Mai 2006
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Opinii 19 Mai 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Zburați-l pe Flutur!

Zburați-l pe Flutur!

Pentru început, o scurtă aducere aminte: din patru cartonașe roșii arătate de arbitrii europeni, trei sînt legate de agricultură; din toate digurile puse la pămînt de cel mai recent val de inundații, peste o mie de kilometri erau în administrarea și întreținerea ministerului condus de Gheorghe Flutur și doar o sută de kilometri reveneau spre administrare Ministerului Mediului; în fine, nu cred să-l fi uitat cineva pe același Flutur, zburînd de la o cameră de luat vederi la alta, și explicînd, anul trecut, în plin scandal legat de izbucnirea gripei aviare în România, ce viteaz și bun și pregătit e el însuși și ce performant e ministerul pe care-l conduce, în marea luptă antiepizootică. Azi, domnul Flutur e bun de pus în insectar și de arătat nepoților ca unul dintre cele mai mari exemplare de demnitar cu gură mare și fapte puține, prinse vreodată în schema guvernamentală. Bănuiesc că, la ora la care cîțiva demenți, deghizați în patroni de ferme de pui, puneau aviara în farfuriile românilor, domnul Flutur tocmai termina de mestecat o nouă porție de raportări triumfaliste despre marea lui reformă în agricultură. Care reformă, s-avem pardon, e tot atît de vizibilă pe cît au fost autoritățile sanitar-veterinare în control la incubatoarele, fermele și abatoarele de unde a pornit aviara în turneu prin toată țara.
Domnul Gheorghe Flutur e bun de gură. Vorbește mult și hotărît. Dacă-l asculți o jumătate de ceas turuind prin sticla televizorului, riști să pleci vrăjit la culcare, amețit ca Mowgli în fața șarpelui Kaa. A făcut, a dres, a zburat cu elicopterul, și-a pus cizmele de cauciuc, a șurubărit și pe la căruța Alianței și, de ce nu, a avut timp să viseze puțin, cu ochii deschiși, și la ziua în care îl va chema Președintele să-i propună postul de prim-ministru...
Într-o zi, însă, peste domnul Flutur a venit, din nou, aviara. Ministrul care, anul trecut, se umfla în pene rostind, țanțoș, că a făcut și a dres pentru a nu pune în pericol securitatea alimentară a românilor, s-a dezumflat ca o cloșcă sub apă. Acum, domnul Flutur caută cuvinte potrivite care să-l scoată de sub oprobriul public: că nu el e de vină, că alții, că acarul Păun. Dovedind o grețoasă lipsă de bărbăție, Ministrul-Gură-Mare nu înțelege, nici în al doisprezecelea ceas, că e timpul să facă ciocu' mic și să-și asume o mare parte din responsabilitatea dezastrului economic care urmează stării de panică instalate, acum, în România.
Probabil că, urmînd îndeaproape vorbele înțelepte ale iubitului conducător de partid, domnul Tăriceanu, și domnul Flutur se gîndește să ne vorbească de adevărul zicalei „Nu schimbi caii cînd treci rîul“. Doar că, în ceea ce-l privește, mîrțoaga e moartă-n ham și apa ne-a ajuns, deja, pînă la gît.

Articol afisat de 1208 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Robert TURCESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective