Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 Iunie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Prinþii Sturdza se întîlnesc cu Direcþia Silvicã în instanþã

Prinþii Sturdza se întîlnesc cu Direcþia Silvicã în instanþã

• reprezentanþii Direcþiei Silvice spun cã vor ataca hotãrîrea de retrocedare aprobatã pe 15 mai de Comisia Judeþeanã de Fond Funciar • pînã la terminarea procesului nu se poate întocmi nici un act pentru suprafeþele retrocedate, spun cei de la Direcþia Silvicã • „se poate lucra pe cele 16.000 de hectare care nu sînt contestate“, susþine Ilie Petre, juristul Prefecturii •

Prinþul Sturdza mai are de aºteptat pînã va putea intra în posesia celor 26.100 de hectare de teren pe care Comisia Judeþeanã de Fond Funciar le-a aprobat pentru a fi retrocedate familiei princiare.
Cei care pun „beþe-n roate“ procesului de retrocedare sînt reprezentanþii Direcþiei Silvice Neamþ, care susþin, în continuare, cã exproprierile fãcute dupã anul 1945, din fosta proprietate a familiei Sturdza, de peste 10.000 de hectare, nu au fost contestate, iar, astfel, solicitanþii ar trebui sã primeascã doar 16.000 de hectare. Cele 10.000 de hectare scoase din calcul de Direcþie Silvicã au fost date cetãþenilor de pe Valea Muntelui.
ÃŽn timp ce Ilie Petre, juristul Prefecturii Neamþ, susþine cã Direcþia Silvicã, Ocoalele Silvice ºi comisiile locale de fond funciar din comunele în care urmaºii familiei Sturdza vor trebui sã primeascã terenul trebuie sã se apuce de întocmirea anexelor în care sînt precizate unitãþile de producþie ºi amenajistice, reprezentantul Direcþiei Silvice susþine total o altã variantã. „Se poate lucra pe cele 16.000 de hectare care nu sînt contestate, iar anexele pentru aceastã suprafaþã se pot aproba pentru fiecare localitate în parte, unde prinþul îºi va reconstitui proprietatea“, a declarat Ilie Petre.
De partea cealaltã, juristul care a întocmit documentaþia pentru Direcþia Silvicã, în care se declara de acord cu retrocedarea a numai 16.000 de hectare, susþine cã nu se pot, încã, întocmi aceste anexe. „Nu am atacat în instanþã hotãrîrea emisã de Comisia Judeþeanã de Fond Funciar pentru cã încã nu ne-a fost transmisã, dar noi vom urma linia pe care am susþinut-o pînã acum ºi vom merge la judecatã. Anexele nu se pot întocmi nici pentru cele 16.000 de hectare, deoarece noi vom contesta hotãrîrea pentru 26.100 de hectare în totalitate. Abia dupã terminarea procesului se va putea trece la constituirea anexelor, iar, pînã în acel moment, Direcþia Silvicã nu va pune la dispoziþie nici o decizie care sã poatã fi folositã în acest sens“, a declarat Codrin Cojocaru, juristul Direcþiei Silvice Neamþ.
Reamintim cã moºtenitorii familiei princiare Sturdza au obþinut, în urmã cu o lunã, avizul Comisiei Judeþene de Fond Funciar pentru retrocedarea a 26.100 de hectare, din cele 27.000 solicitate ca aparþinînd familiei, înainte de confiscarea de cãtre regimul comunist. Astfel, „lupta“ pe care au dus-o moºtenitorii cu sistemul, cu primarii de pe Valea Muntelui, cu autoritãþile din Neamþ s-a încheiat parþial, iar în viitor vor deveni proprietari pe zecile de mii de hectare de teren din comunele Farcaºa, Poiana Teiului, Hangu, Ceahlãu ºi Tulgheº.
La vremea respectivã, au votat pentru 26.100 de hectare cei patru reprezentanþi ai Prefecturii, cel de la Îmbunãtãþiri Funciare, Cadastru, al Agenþiei Agricole ºi cel al Asociaþiei Proprietarilor din România, adicã 8 voturi ºi doar 3 voturi (douã de la Direcþia Silvicã ºi unul de la Agenþia Domeniilor Statului) au fost pentru varianta retrocedãrii a 16.000 hectare de teren.

Articol afisat de 1697 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Alex NECHITA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective