Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 15 Iunie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Brazilia a intrat în cursã la Mondiale

Brazilia a intrat în cursã la Mondiale

• brazilienii au învins la limitã Croaþia • Coreea de Sud s-a chinuit cu Togo, iar Franþa a remizat cu elveþienii • „Brazilia a jucat la 50% din potenþial“, a declarat primarul Gheorghe ªtefan •

Brazilienii au învins la limitã Croaþia, Coreea de Sud s-a chinuit cu Togo, iar francezii au remizat cu elveþienii, în a cincea zi a Mondialului din Germania.
Capul de afiº l-a constituit partida Brazilia - Croaþia, scor 1-0, în Grupa F a Cupei Mondiale de fotbal din Germania.
Campionii au obþinut o victorie meritatã, a opta consecutivã la Cupa Mondialã, dar la limitã, în faþa unei echipe croate care s-a ridicat la nivelul sãu în multe momente. În afara unui gol superb marcat de Kaka în minutul 44, jucãtorii auriverde au ratat destule ocazii de gol, dar ºi croaþii au avut cîteva ºanse bune.
Cum era de aºteptat, Brazilia ºi-a luat în serios rolul de favoritã ºi a fãcut jocul în cea mai mare parte a timpului. În ciuda unei apãrãri deosebit de atente, chiar supraaglomeratã în unele momente, Croaþia nu poate evita apariþia ocaziilor de gol.
Prima ºansã a jucãtorilor sud-americani a apãrut în minutul 9, cînd ºutul lui Kaka a trecut peste poartã.
În min. 15, campionii au trecut foarte aproape de deschiderea scorului: mai întîi ºutul lui Roberto Carlos este scos de sub barã de Pletikosa, pentru ca goalkeeper-ul croat sã salveze golul ºi la ºutul lui Ronaldinho, de la marginea careului, în acelaºi minut. La corner, Ronaldinho a centrat, dar reluarea lui Roberto Carlos a trecut peste poartã (16).
Prima oportunitate mai importantã a croaþilor a fost în min. 27, cînd Klasnic a trimis mingea pe lîngã poarta lui Dida.
Peste 12 minute (39), Croaþia a ratat deschiderea scorului, Tudor trecînd foarte aproape de mingea centratã de Srna, din loviturã liberã.
Imediat, Brazilia a replicat prin veteranul Cafu, pentru ca înainte de pauzã campioana mondialã sã deschidã scorul, prin Kaka, autorul unui ºut splendid de la circa 24 de metri: 1-0 (44).
La reluare, croaþii au fost mai incisivi ºi au avut douã ocazii bune în primele zece minute: Prso, talonat de Lucio, a intrat în careu ºi ºutul sãu a fost respins de Dida (50).
Ronaldo a ieºit ºi el în prim-plan (56), printr-o torpilã de la 25 de metri, care a trecut razant cu bara transversalã a porþii croate.
Ronaldinho a avut posibilitatea de a mãri avantajul, dar lovitura sa de cap, de lîngã Srna, a fost respinsã de Pletikosa (62).
Lansat de Babic, Olic a creat panicã în careul brazilian, pentru ca ºutul lui Srna sã treacã peste barã (68). Apãrarea campioanei mondiale se clatinã ºi Babic a avut o ºansã bunã, dar mingea trimisã de el de la 15 metri s-a oprit în braþele lui Dida.
Kaka a ameninþat din nou poarta lui Pletikosa, dar ºutul sãu a ocolit buturile croate (72).
Croaþii au avut o ultimã fazã periculoasã în min. 88, cînd Kranjcar jr a reluat puþin peste poartã cu capul.
Un moment aparte s-a petrecut în minutul 86, cînd un suporter croat a pãtruns pe gazon. Meciul s-a întrerupt cîteva secunde, iar suporterul respectiv a fost condus calm în afara terenului.
„Jocul de marþi al Braziliei a fost aºteptat de o lume întreagã. Brazilia a cîºtigat, ºi-a luat punctele, dar pot spune cã aceastã naþionalã a jucat la 50% din potenþial. A avut totuºi în faþã o naþionalã a Croaþiei foarte bunã, omogenã ºi cu o bunã aºezare în teren. Am vãzut cam toate echipele importante ale mondialului ºi rãmîn la pãrearea cã sînt favoriþi cerþi la titlul suprem“, a declarat Gheorghe ªtefan.

Franþa, evoluþie ºtearsã
Franþa ºi Elveþia au terminat la egalitate, 0-0, marþi, în Grupa G a Cupei Mondiale de fotbal, la Stuttgart.
Franþa a început mai bine, iar Wiltord a centrat pentru Henry, dar acesta nu a ajuns la minge (5). A urmat un voleu al lui Vieira, peste poartã (13).
Cea mai clarã situaþie a întîlnirii i-a aparþinut elveþianului Tranquillo Barnetta, care a trimis din loviturã liberã în bara porþii lui Barthez, iar apoi Frei nu a reuºit sã trimitã mingea în poartã (24).
Replica a venit peste ºase minute, cînd centrarea lui Henry a ajuns la Franck Ribery, dar acesta a trimis peste poartã.
O foarte bunã ºansã de gol a aparþinut elevilor lui Domenech, în min. 38, cînd Ribery a centrat ºi reluarea lui Henry a lovit mîna unui fundaº elveþian (Muller), fãrã însã ca arbitrul sã acorde penalty.
Începutul reprizei secunde a fost destul de slab, iar prima situaþie mai bunã s-a consumat în min. 60, cînd Barnetta a fost blocat de Abidal. Peste cinci minute, Daniel Gygax a reluat cu capul la centrarea lui Magnin, dar Barthez a salvat golul.
Ultima oportunitate a întîlnirii i-a aparþinut lui Vikash Dhorasoo (89), dar ºutul sãu în cros a trecut prin faþa porþii lui Zuberbuhler.
ÃŽn Grupa G conduce Coreea de Sud (2-1 cu Togo), iar Franþa nu a marcat la ultimele patru meciuri disputate la Cupa Mondialã, ultimele reuºite datînd din finala CM 19987, cînd a cucerit titlul suprem (3-0 cu Brazilia). „A fost un meci nul, cu momente bune, în care cred cã am fi putut face diferenþa în repriza secundã. Acum, Elveþia reprezintã trecutul, urmeazã Coreea de Sud. Nu am înþeles anumite decizii ale arbitrului, dar se pare cã acesta este arbitrajul modern. ÃŽn urmãtorul joc trebuie sã fim mai atenþi la cartonaºele galbene, pentru a nu afecta cel de-al treilea meci din grupã“, a declarat Raymond Domenech, selecþionerul Franþei. Dupã o evoluþie slabã, Thierry Henry a dat vina pe teren: „Condiþiile de joc nu au fost prea bune. A fost imposibil sã jucãm în vitezã, deoarece terenul era dur ºi uscat. Am avut cîteva bune ocazii în prima reprizã, cînd am controlat mingea. Dupã pauzã s-a fãcut foarte cald ºi a fost destul de dificil din punct de vedere fizic. ÃŽn privinþa penaltyului care nu ne-a fost acordat (la un henþ în careu), cred cã cineva ar trebui sã ne explice regulile. Dacã am fi înscris acel gol, lucrurile ar fi stat probabil altfel“.

Selecþionerul echipei Togo, pe fãraº
Antrenorul german Otto Pfister, care a acceptat luni sã preia din nou postul de selecþioner al echipei Togo, la trei zile dupã ce îl pãrãsise, nu mai este deloc sigur cã ºi-l va pãstra dupã înfrîngerea suferitã marþi în faþa Coreei de Sud (2-1), a anunþat un responsabil togolez.
„Va avea loc o întîlnire miercuri, în cursul cãreia vom decide dacã Pfister va rãmîne selecþioner“, a declarat secretarul general al Federaþiei togoleze, Assogbavi Komlam.
„M-am opus de la început venirii sale. Nu este persoana potrivitã pentru echipã ºi trebuie sã plece“, a adãugat oficialul togolez.

Articol afisat de 1439 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
()
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de december la data 15.06.2006 03:08
Despre sport...jenant!
Iar la rubrica "Sport" ,in continuare la primul comentariu...nu mai exista sport nemtean?Numai Cupa Mondiala?
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective