Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Politica 21 Iunie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Confirmare

Confirmare

Discursul rostit de către Domnul Președinte în fața Parlamentului României a confirmat unele dintre opiniile pe care le-am exprimat, în ultima vreme, legate de situația gravă din domeniul sănătății și din cel al învățămîntului. Președintele Băsescu și-a mărturisit nedumerirea față de reticența unor politicieni în ceea ce privește restructurarea Guvernului, poziție „cel puțin greu de înțeles“ în condițiile în care acest blocaj este explicat prin cerințele impuse de către Uniunea Europeană. În acest context, Domnul Președinte a apreciat că răspunsul corect la întrebările pe care europenii și le pun în privința capacității României de a deveni membră a Uniunii Europene este unul singur: „scoaterea din mediocritate a instituțiilor statului“. El a precizat că, atunci cînd vorbește de nevoia de performanță a instituțiilor statului, se referă la Guvernul României, la ministere, agenții guvernamentale, administrație locală, servicii descentralizate, Justiție, Președinție, Parlament.
La vremea cînd mi-am spus părerea despre neregulile din sănătate și din învățămînt, mi s-a reproșat - mie, dar și altor social-democrați (a se vedea reacțiile după moțiunea vizînd reforma din sănătate) - că este ușor să critici atunci cînd ești în opoziție. Iată, însă, că exact aceleași idei le exprimă, acum, președintele Traian Băsescu, nemulțumit că „angajamentul ferm din campania electorală privind modernizarea instituțiilor și a sistemului politic intern“ a rămas simplă promisiune, fără minimă acoperire.
Deși nu a rostit nume - nici nu era nevoie - principalele domenii vizate erau exact cele conduse de către democratul Hârdău și liberalul Nicolăescu, la care făcusem și eu referire, în cîteva rînduri. Și, poate nu m-aș fi oprit la aceste două sectoare importante, dacă n-aș fi fost șocat de gafele ce se țin lanț în conținutul așa-ziselor reforme pe care cei doi le coordonează, de luările de poziție tupeiste, de limbajul prea colorat și obraznic, nepotrivit pentru un demnitar, dar și de numeroasele plîngeri și sesizări primite de la cetățenii din Neamț, în cadrul programului de audiențe. Nu înțeleg de ce acești miniștri consideră că a face reformă înseamnă să demolezi tot ceea ce-au făcut cei dinaintea ta și să promovezi măsuri care, din start, sînt sortite eșecului. E drept că nici guvernarea PSD nu a reușit să rezolve problemele mari, dar lucruri grave și absurde ca în acest an și jumătate de conducere portocalie nu s-au putut măcar imagina.
Ca om și ca politician din mandatul ce a început în anul 2004, venit la București cu gîndul de a fi util oamenilor care au crezut în mine, sînt extrem de dezamăgit de antireforma din aceste domenii. Chiar dacă mă aflu în opoziție, m-aș fi bucurat ca oamenii să fie sănătoși, ca școala să fie școală, profesorii - profesori (chiar dacă mă repet) și să nu fiu nevoit să iau cuvîntul pentru a critica.
Iată de ce ar fi fost mai bine să nu am dreptate și Domnul Președinte să fi fost mai mulțumit de activitatea la care m-am referit.
Nu voi relua criticile domnului Băsescu doar pentru a repeta lucruri deja spuse, ci voi adăuga doar faptul că ele sînt juste și cu siguranță i-au fost aduse la cunoștință de către specialiștii din sistem.
Și, pe bună dreptate, aprecierea sa că respingerea restructurării Guvernului reprezintă „o abordare politicianistă“ este concluzia logică a eșecurilor constatate și care l-au determinat să susțină acest discurs. Cît despre implicarea și seriozitatea miniștrilor din Guvernul Tăriceanu, e suficient să spun că din cei 23 au fost prezenți doar 11, ceilalți 12, în frunte cu premierul, avînd, probabil, treburi mai importante decît întîlnirea cu Băsescu. În concluzie, miniștrii Hârdău și Nicolăescu trebuie să plece.

Articol afisat de 1708 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ioan MUNTEANU, deputat PSD de Neamț)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective