Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 Iunie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Medici lipsă la program

• o echipă de control a CAS Neamț a constatat că medicii din policlinica de adulți și de la cea stomatologică nu vin la timp, la program • s-a decis sancționarea cu 10 % din venitul cabinetului, pe luna iunie •

Medicii care își desfășoară activitatea în Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Județean de Urgență Neamț (Policlinica Piatra Neamț), precum și la Policlinica Stomatologică Piatra Neamț nu sînt punctuali și nu respectă programul de lucru pe care singuri și l-au stabilit. Aceasta este constatarea pe care a făcut-o conducerea Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamț, ieri dimineață, cu prilejul unui control efectuat în cele două unități sanitare. Echipa de control din care a făcut parte și jurista Daniela Soroceanu, șef CAS Neamț, a fost foarte surprinsă de faptul că medicii care trebuiau să fie, ieri dimineață, la serviciu, de la ora 7, după cum scrie pe ușă și au declarat în contractul încheiat cu forul finanțator, nu veniseră. Considerînd că este vorba despre o întîrziere de 5-10 minute, reprezentanții CAS Neamț au mai zăbovit prin preajmă, dar medicii respectivi nu ajunseseră la serviciu nici la ora 7.30. Echipa de control a mers, apoi, la Policlinica Stomatologică Piatra Neamț unde, de asemenea, a constatat nerespectare programului de lucru.
În consecință, conducerea CAS Neamț a dispus ca medicii care nu au fost găsiți la cabinet la ora începerii programului să fie sancționați cu diminuarea cu 10 % a bugetelor aferente lunii iunie.
„Despre faptul că nu erau prezenți la program, l-am înștiințat atît pe medicul șef al Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului Județean, Victor Kirileanu, cît și pe medicul Stelian Ghiță, managerul unității spitalicești. De asemenea, le-am făcut cunoscut faptul că am dispus sancționarea acestora. Ambii directori au fost de acord cu cele stabilite de noi. În ceea ce privește lipsa de la program a medicilor stomatologi, am avut prilejul să îl informăm pe doctorul Cotaie, președintele Colegiului Medicilor Dentiști, care a fost surprins de lipsa de punctualitate a colegilor dumnealui și a și semnat procesul verbal întocmit de noi“, a declarat Daniela Soroceanu, șefa CAS Neamț.
Conform precizărilor aceleiași surse citate, în cursul acestei săptămîni, echipe de control ale CAS Neamț au făcut verificări la 21 de medici de familie și stomatologi din mediul rural, verificînd, de asemenea, respectarea programului de lucru pe care singuri și l-au fixat și l-au declarat în contractul încheiat cu finanțatorul. Patru nu au fost găsiți la cabinet și vor fi sancționați cu diminuarea cu zece procente a venitului pe luna iunie.
„La Siliștea, am găsit o situație foarte delicată și gravă. Nu numai medicul de familie Corina Ichim nu era la cabinet, dar pe biroul dumneaei erau bilete de trimitere pentru internare și rețete în alb, care erau parafate și semnate de către dumneaei. Aceste documente erau lăsate la îndemîna asistentei, probabil pentru a fi completate de către ea. Inițial, asistenta a recunoscut că așa se întîmplă, dar apoi și-a dat seama de gravitatea faptei și, cînd a semnat procesul verbal încheiat, a spus că nu știe de ce a lăsat medicul acolo respectivele formulare cu regim special. În consecință, am ridicat documentele respective, pe care le vom anula. În ceea ce o privește pe doamna doctor Ichim, nu am decis cum vom proceda și ce măsuri vom lua, dar situația are iz penal. Pe dumneaei nu o putem sancționa cu diminuarea venitului cabinetului cu zece procente, deoarece a încheiat cu noi, deocamdată, doar o convenție, fiind venită în sistem de numai o lună și jumătate“, a precizat jurist Daniela Soroceanu, șefa CAS Neamț.

Articol afisat de 1509 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lăcrămioara ILIȘESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective