Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 Iunie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Medici lipsã la program

• o echipã de control a CAS Neamþ a constatat cã medicii din policlinica de adulþi ºi de la cea stomatologicã nu vin la timp, la program • s-a decis sancþionarea cu 10 % din venitul cabinetului, pe luna iunie •

Medicii care îºi desfãºoarã activitatea în Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Judeþean de Urgenþã Neamþ (Policlinica Piatra Neamþ), precum ºi la Policlinica Stomatologicã Piatra Neamþ nu sînt punctuali ºi nu respectã programul de lucru pe care singuri ºi l-au stabilit. Aceasta este constatarea pe care a fãcut-o conducerea Casei de Asigurãri de Sãnãtate (CAS) Neamþ, ieri dimineaþã, cu prilejul unui control efectuat în cele douã unitãþi sanitare. Echipa de control din care a fãcut parte ºi jurista Daniela Soroceanu, ºef CAS Neamþ, a fost foarte surprinsã de faptul cã medicii care trebuiau sã fie, ieri dimineaþã, la serviciu, de la ora 7, dupã cum scrie pe uºã ºi au declarat în contractul încheiat cu forul finanþator, nu veniserã. Considerînd cã este vorba despre o întîrziere de 5-10 minute, reprezentanþii CAS Neamþ au mai zãbovit prin preajmã, dar medicii respectivi nu ajunseserã la serviciu nici la ora 7.30. Echipa de control a mers, apoi, la Policlinica Stomatologicã Piatra Neamþ unde, de asemenea, a constatat nerespectare programului de lucru.
În consecinþã, conducerea CAS Neamþ a dispus ca medicii care nu au fost gãsiþi la cabinet la ora începerii programului sã fie sancþionaþi cu diminuarea cu 10 % a bugetelor aferente lunii iunie.
„Despre faptul cã nu erau prezenþi la program, l-am înºtiinþat atît pe medicul ºef al Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului Judeþean, Victor Kirileanu, cît ºi pe medicul Stelian Ghiþã, managerul unitãþii spitaliceºti. De asemenea, le-am fãcut cunoscut faptul cã am dispus sancþionarea acestora. Ambii directori au fost de acord cu cele stabilite de noi. ÃŽn ceea ce priveºte lipsa de la program a medicilor stomatologi, am avut prilejul sã îl informãm pe doctorul Cotaie, preºedintele Colegiului Medicilor Dentiºti, care a fost surprins de lipsa de punctualitate a colegilor dumnealui ºi a ºi semnat procesul verbal întocmit de noi“, a declarat Daniela Soroceanu, ºefa CAS Neamþ.
Conform precizãrilor aceleiaºi surse citate, în cursul acestei sãptãmîni, echipe de control ale CAS Neamþ au fãcut verificãri la 21 de medici de familie ºi stomatologi din mediul rural, verificînd, de asemenea, respectarea programului de lucru pe care singuri ºi l-au fixat ºi l-au declarat în contractul încheiat cu finanþatorul. Patru nu au fost gãsiþi la cabinet ºi vor fi sancþionaþi cu diminuarea cu zece procente a venitului pe luna iunie.
„La Siliºtea, am gãsit o situaþie foarte delicatã ºi gravã. Nu numai medicul de familie Corina Ichim nu era la cabinet, dar pe biroul dumneaei erau bilete de trimitere pentru internare ºi reþete în alb, care erau parafate ºi semnate de cãtre dumneaei. Aceste documente erau lãsate la îndemîna asistentei, probabil pentru a fi completate de cãtre ea. Iniþial, asistenta a recunoscut cã aºa se întîmplã, dar apoi ºi-a dat seama de gravitatea faptei ºi, cînd a semnat procesul verbal încheiat, a spus cã nu ºtie de ce a lãsat medicul acolo respectivele formulare cu regim special. ÃŽn consecinþã, am ridicat documentele respective, pe care le vom anula. ÃŽn ceea ce o priveºte pe doamna doctor Ichim, nu am decis cum vom proceda ºi ce mãsuri vom lua, dar situaþia are iz penal. Pe dumneaei nu o putem sancþiona cu diminuarea venitului cabinetului cu zece procente, deoarece a încheiat cu noi, deocamdatã, doar o convenþie, fiind venitã în sistem de numai o lunã ºi jumãtate“, a precizat jurist Daniela Soroceanu, ºefa CAS Neamþ.

Articol afisat de 1805 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective