Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 Iunie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Primarul Ștefan a premiat elita învățămîntului pietrean

Primarul Ștefan a premiat elita învățămîntului pietrean

„Expodidactica“ a fost o acțiune dedicată școlilor pietrene de Zilele Orașului • primarul a acordat premii olimpicilor din Piatra Neamț

Zilele Municipiului nu a lăsat neimplicate, în tumultul manifestărilor, instituțiile de învățămînt din municipiul Piatra Neamț. Vineri, 23 iunie, la ora 10, a fost deschisă cea de-a doua ediție a acțiunii „Expodidactica“, în Sala de Sport a Colegiului Național „Petru Rareș“. La început, au fost premiați olimpicii pietreni, cărora primarul Gheorghe Ștefan le-a înmînat cărți, apoi au fost premiați cîștigătorii Topschool. La final, elevii Liceului de Artă „Victor Brauner“, cîștigători la secțiunea artistică, au susținut un moment artistic.
Pentru expoziție, în Sala de Sport a Colegiului Național „Petru Rareș“ erau grupate, pe categorii, grădinițele, școlile și liceele din Piatra Neamț, plus Casa Corpului Didactic, fiecare instituție de învățămînt avînd un stand în care erau expuse materiale realizate de preșcolari, gimnaziști, liceeni sau specialiștii CCD, plus diplomele obținute de unitățile școlare în timp, pentru diverse merite. Fiecare stand a fost vizitat de o comisie a ISJ Neamț, condusă de inspectorul general Dorina Drexler. „Prezentăm în expoziție o posibilă săptămînă de grădiniță, ce include materiale originale, estetice și eficiente, pentru activități libere, frontale și opționale. În cadrul educării limbajului, povestea este prezentată prin trei tehnici diferite. Poezia poate beneficia de o machetă deosebită sau de un volum inedit de versuri. Activitățile practice sînt ilustrate de două panouri cu lucrări executate de copii, iar la cunoașterea mediului se pot folosi cu succes poezii cu și despre om, anotimpuri și animale. Activitățile muzicale beneficiază de CD-uri cu minunate cîntece pentru copii, iar educația fizică are la bază un valoros ghid metodic, girat de specialiști. Operaționalele, în unitatea noastră, se pot realiza cu succes, folosind fie marionetele pentru teatru de păpuși, fie o parte din costumele expuse“, a declarat institutor Dacunea Simion, directorul Grădiniței de aplicație din Piatra Neamț. Educatoarea Aurica Manea, de la aceeași unitate, a spus că rezultatele activităților cu preșcolarii de la Grădinița de aplicație și cu liceenii practicanți de la Școala Normală „Gheorghe Asachi“ sînt confirmate de diplomele obținute în acest an, ca urmare a participării lor la toate concursurile organizate.
Astăzi, în cadrul „Expodidactica“, va avea loc un concurs de realizare pagină web și unul civic - probe în cadrul Topschool, iar duminică vor fi premiați participanții la această acțiune organizată de școlile pietrene. După acest moment, tot în Sala de Sport a Colegiului Național „Petru Rareș“, la standul CCD va avea loc lansarea cărții „Obsesia istoriei la Emil Cioran“, scrisă de regretatul profesor Constantin Gherghelescu. „Este o lucrare de grad, care a fost îmbogățită în conținut, devenind o carte de filosofie a istoriei. Autorul a pornit în scrierea ei de la pasiunea pe care a avut-o pentru Emil Cioran, căruia i-a citit integral opera. Am ținut ca această carte să vadă lumina tiparului pentru neuitarea autorului, în ziua în care se împlinește un an de la plecarea sa dintre noi“, a declarat profesor Mihaela Gherghelescu.

Articol afisat de 1528 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simina ȚĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective