Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 24 Iunie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Primarul ªtefan a premiat elita învãþãmîntului pietrean

Primarul ªtefan a premiat elita învãþãmîntului pietrean

„Expodidactica“ a fost o acþiune dedicatã ºcolilor pietrene de Zilele Oraºului • primarul a acordat premii olimpicilor din Piatra Neamþ

Zilele Municipiului nu a lãsat neimplicate, în tumultul manifestãrilor, instituþiile de învãþãmînt din municipiul Piatra Neamþ. Vineri, 23 iunie, la ora 10, a fost deschisã cea de-a doua ediþie a acþiunii „Expodidactica“, în Sala de Sport a Colegiului Naþional „Petru Rareº“. La început, au fost premiaþi olimpicii pietreni, cãrora primarul Gheorghe ªtefan le-a înmînat cãrþi, apoi au fost premiaþi cîºtigãtorii Topschool. La final, elevii Liceului de Artã „Victor Brauner“, cîºtigãtori la secþiunea artisticã, au susþinut un moment artistic.
Pentru expoziþie, în Sala de Sport a Colegiului Naþional „Petru Rareº“ erau grupate, pe categorii, grãdiniþele, ºcolile ºi liceele din Piatra Neamþ, plus Casa Corpului Didactic, fiecare instituþie de învãþãmînt avînd un stand în care erau expuse materiale realizate de preºcolari, gimnaziºti, liceeni sau specialiºtii CCD, plus diplomele obþinute de unitãþile ºcolare în timp, pentru diverse merite. Fiecare stand a fost vizitat de o comisie a ISJ Neamþ, condusã de inspectorul general Dorina Drexler. „Prezentãm în expoziþie o posibilã sãptãmînã de grãdiniþã, ce include materiale originale, estetice ºi eficiente, pentru activitãþi libere, frontale ºi opþionale. ÃŽn cadrul educãrii limbajului, povestea este prezentatã prin trei tehnici diferite. Poezia poate beneficia de o machetã deosebitã sau de un volum inedit de versuri. Activitãþile practice sînt ilustrate de douã panouri cu lucrãri executate de copii, iar la cunoaºterea mediului se pot folosi cu succes poezii cu ºi despre om, anotimpuri ºi animale. Activitãþile muzicale beneficiazã de CD-uri cu minunate cîntece pentru copii, iar educaþia fizicã are la bazã un valoros ghid metodic, girat de specialiºti. Operaþionalele, în unitatea noastrã, se pot realiza cu succes, folosind fie marionetele pentru teatru de pãpuºi, fie o parte din costumele expuse“, a declarat institutor Dacunea Simion, directorul Grãdiniþei de aplicaþie din Piatra Neamþ. Educatoarea Aurica Manea, de la aceeaºi unitate, a spus cã rezultatele activitãþilor cu preºcolarii de la Grãdiniþa de aplicaþie ºi cu liceenii practicanþi de la ªcoala Normalã „Gheorghe Asachi“ sînt confirmate de diplomele obþinute în acest an, ca urmare a participãrii lor la toate concursurile organizate.
Astãzi, în cadrul „Expodidactica“, va avea loc un concurs de realizare paginã web ºi unul civic - probe în cadrul Topschool, iar duminicã vor fi premiaþi participanþii la aceastã acþiune organizatã de ºcolile pietrene. Dupã acest moment, tot în Sala de Sport a Colegiului Naþional „Petru Rareº“, la standul CCD va avea loc lansarea cãrþii „Obsesia istoriei la Emil Cioran“, scrisã de regretatul profesor Constantin Gherghelescu. „Este o lucrare de grad, care a fost îmbogãþitã în conþinut, devenind o carte de filosofie a istoriei. Autorul a pornit în scrierea ei de la pasiunea pe care a avut-o pentru Emil Cioran, cãruia i-a citit integral opera. Am þinut ca aceastã carte sã vadã lumina tiparului pentru neuitarea autorului, în ziua în care se împlineºte un an de la plecarea sa dintre noi“, a declarat profesor Mihaela Gherghelescu.

Articol afisat de 1847 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simina ÞÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective