Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 24 Iunie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Casa suspendă contractul cu Centrul de Sănătate Ceahlău

• această decizie este o consecință a mai multor nereguli constatate cu prilejul unui control efectuat, săptămîna trecută •

Centrul de Sănătate Ceahlău va rămîne de luni, 26 iunie, fără contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Neamț. Un control efectuat aici de o echipă a instituției finanțatoare a scos la iveală cîteva nereguli majore. Conform precizărilor făcute de către jurist Daniela Soroceanu, au fost găsite două foi de internare întocmite pentru doi pacienți care nu erau spitalizați. În schimb, pe acestea erau descărcate medicamente, ca și cum pacientul ar primi tratamentul necesar. Întrebată despre acest lucru, doctorița Lucreția Dobreanu, manager al acestei unități sanitare, a spus că pacienții au fost internați, dar au părăsit spitalul fără să îi ceară permisiunea sau să îi spună.
Pe de altă parte, medicul pediatru care, conform contractului încheiat cu CAS Neamț, își desfășoară activitatea aici cu jumătate de normă, nu vine în unitate decît două zile pe săptămînă. „Considerăm că, în aceste condiții, se încalcă flagrant prevederile legale privind buna desfășurare a actului medical, iar aici nu se pot interna copiii bolnavi, pentru că nu beneficiază de supravegherea necesară. De aceea, de luni, 26 iunie, vom suspenda contractul cu Centrul de Sănătate Ceahlău, pînă cînd vor intra în legalitate. Este clar că nu respectă ceea ce au declarat atunci cînd au încheiat contractul cu noi și, ca atare, nu mai decontăm serviciile medicale efectuate. Am informat despre acest lucru atît Comisia Paritară, cît și Direcția de Sănătate Publică. Această unitate sanitară are posibilitatea să se transforme în centru medico-social și așa ar fi cel mai corect. Direcția de Sănătate Publică a făcut de mult timp demersuri în acest sens, iar acum conducerea acestei instituții a promis că le va urgenta“, a afirmat șefa CAS Neamț.
Doctor Lucreția Dobreanu, managerul Centrului de Sănătate Ceahlău, a refuzat să comenteze în vreun fel cele constate de echipa de control a CAS Neamț, motivînd că nu știa nimic despre suspendarea contractului cu forul finanțator.
Doctorul Constantin Nanu, directorul general al DSP Neamț, susține că transformarea, din punct de vedere legal, a Centrului de Sănătate Ceahlău în centru medico-social este un proces de lungă durată. „Transformare acesta se face prin hotărîre de guvern, nu așa, oricum. Pînă atunci, dacă altă cale nu există, vom fi nevoiți să întrerupem o perioadă activitatea acelei unități sanitare. Despre aceste lucruri trebuie să discut și cu autoritățile județene, pentru a găsi o soluție optimă. Pe de altă parte, nu putem lăsa acea comunitate fără o unitate sanitară și fără asistență medicală“, a declarat directorul DSP Neamț, doctorul Constantin Nanu.

Articol afisat de 1384 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILIȘESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective