Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 24 Iunie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Casa suspendã contractul cu Centrul de Sãnãtate Ceahlãu

• aceastã decizie este o consecinþã a mai multor nereguli constatate cu prilejul unui control efectuat, sãptãmîna trecutã •

Centrul de Sãnãtate Ceahlãu va rãmîne de luni, 26 iunie, fãrã contract cu Casa de Asigurãri de Sãnãtate Neamþ. Un control efectuat aici de o echipã a instituþiei finanþatoare a scos la ivealã cîteva nereguli majore. Conform precizãrilor fãcute de cãtre jurist Daniela Soroceanu, au fost gãsite douã foi de internare întocmite pentru doi pacienþi care nu erau spitalizaþi. În schimb, pe acestea erau descãrcate medicamente, ca ºi cum pacientul ar primi tratamentul necesar. Întrebatã despre acest lucru, doctoriþa Lucreþia Dobreanu, manager al acestei unitãþi sanitare, a spus cã pacienþii au fost internaþi, dar au pãrãsit spitalul fãrã sã îi cearã permisiunea sau sã îi spunã.
Pe de altã parte, medicul pediatru care, conform contractului încheiat cu CAS Neamþ, îºi desfãºoarã activitatea aici cu jumãtate de normã, nu vine în unitate decît douã zile pe sãptãmînã. „Considerãm cã, în aceste condiþii, se încalcã flagrant prevederile legale privind buna desfãºurare a actului medical, iar aici nu se pot interna copiii bolnavi, pentru cã nu beneficiazã de supravegherea necesarã. De aceea, de luni, 26 iunie, vom suspenda contractul cu Centrul de Sãnãtate Ceahlãu, pînã cînd vor intra în legalitate. Este clar cã nu respectã ceea ce au declarat atunci cînd au încheiat contractul cu noi ºi, ca atare, nu mai decontãm serviciile medicale efectuate. Am informat despre acest lucru atît Comisia Paritarã, cît ºi Direcþia de Sãnãtate Publicã. Aceastã unitate sanitarã are posibilitatea sã se transforme în centru medico-social ºi aºa ar fi cel mai corect. Direcþia de Sãnãtate Publicã a fãcut de mult timp demersuri în acest sens, iar acum conducerea acestei instituþii a promis cã le va urgenta“, a afirmat ºefa CAS Neamþ.
Doctor Lucreþia Dobreanu, managerul Centrului de Sãnãtate Ceahlãu, a refuzat sã comenteze în vreun fel cele constate de echipa de control a CAS Neamþ, motivînd cã nu ºtia nimic despre suspendarea contractului cu forul finanþator.
Doctorul Constantin Nanu, directorul general al DSP Neamþ, susþine cã transformarea, din punct de vedere legal, a Centrului de Sãnãtate Ceahlãu în centru medico-social este un proces de lungã duratã. „Transformare acesta se face prin hotãrîre de guvern, nu aºa, oricum. Pînã atunci, dacã altã cale nu existã, vom fi nevoiþi sã întrerupem o perioadã activitatea acelei unitãþi sanitare. Despre aceste lucruri trebuie sã discut ºi cu autoritãþile judeþene, pentru a gãsi o soluþie optimã. Pe de altã parte, nu putem lãsa acea comunitate fãrã o unitate sanitarã ºi fãrã asistenþã medicalã“, a declarat directorul DSP Neamþ, doctorul Constantin Nanu.

Articol afisat de 1726 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILIªESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective